Στοχ και πάλι στα ασπρόμαυρα (pic)

Από paok24.gr : Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε στον ΠΑΟΚ και μετά τον Μάιο του 2014, τον είδαμε και πάλι στα ασπρόμαυρα.
Πηγή: paok24.gr
Στοχ και πάλι στα ασπρόμαυρα (pic)

Την χρονιά που πέρασε από τον ΠΑΟΚ σαν δανεικός, έδειξε την ποιότητα που έπρεπε μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν έδειξε την διάρκεια στο παιχνίδι του και πολύ περισσότερο δεν μπόρεσε να αντέξει τις πολλές αλλαγές σε συστήματα και νοοτροπία μέσα σε μία χρονιά που ο ΠΑΟΚ είχε πολλές διακυμάνσεις.

Πλέον ο Στοχ είναι ένας έμπειρος παίκτης στα 29 του, που μπορεί να αποτελέσει τη σταθερά στα πλάγια ή στην μεσοεπιθετική γραμμή που έλειπε σε κάποιες στιγμές από τον ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν. Σήμερα πήραμε ένα μικρό δείγμα την ποιότητας και της πολλαπλής βοήθειας που μπορεί να δώσε ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ μέσα στην ομάδα.

Εξ αρχής μπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο που σημαίνει ότι είχε στον άξονα το νέο απόκτημα της ομάδας Ντόουγκλας Αουγκούστο, μπροστά του το νεαρό Μαρκόφσκι, πίσω του τον Μίσιτς και στα πλάγια τους Λημνιό και Πέδρο Ενρίκε. Αυτό σημαίνει ότι εάν εξαιρέσουμε τον Λημνιό δεν είχε δίπλα του κανέναν παίκτη κορμού της περσινής ομάδας, άρα και πολλές δυσκολίες στη συνοχή με τους συμπαίκτες του. Πολλές φορές οι πάσες του Ροντρίγο Σοάρες στην πλάτη της άμυνας δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την ΑΖ γιατί πήγαν στα πόδια του νεαρού Μαρκόφσκι, ενώ στην μοναδική φορά που ο ίδιος πήρε την μπάλα και βγήκε από τα μαρκαρίσματα, είδαμε μία από τις ελάχιστες στιγμές που ο Λημνιός μπόρεσε να βρει τον χώρο να πατήσει περιοχή.

Παρόλα αυτά η παρουσία του Στοχ μέσα στο γήπεδο έδειχνε τη σιγουριά των συμπαικτών του στο πρόσωπό του, μιας και μονίμως οι μέσοι του ΠΑΟΚ, τον έψαχναν για να του δώσουν την μπάλα και να δημιουργήσει μία συνθήκη πίεσης στην αντίπαλη περιοχή. Κάποια στιγμή ο Αμπέλ Φερέιρα προσπάθησε να αλλάξει τον Στοχ με τον Πέδρο Ενρίκε, ώστε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός να περάσει σαν δεύτερος επιθετικός στην ομάδα και ο Σλοβάκος εξτρέμ στα πλάγια. Αυτό έδωσε και άλλο χώρο στον Στοχ που είχε καλές συνεργασίες και με τον Σοάρες που είχε έρθει αριστερά.

Όσες προσπάθειες πήρε έδειξε ότι δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του, αλλά πολύ περισσότερο ότι σαν δεύτερος επιθετικός δεν έχει τον χώρο να σουτάρει με την ίδια άνεση που έχει στα αριστερά, όπως έκανε και στις δύο περιπτώσεις σαν αριστερός μέσος ο Πέδρο Ενρίκε. Πάντως η διάθεσή του να βοηθήσει ακόμα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ μέσα στην 11άδα θα έχει ακόμα μία προσωπικότητα ισχυρή που θα μπορέσει να κουβαλήσει την ομάδα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...