Φάμελλος : «Στολίδι για τη Θεσσαλονίκη το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Απο arenafm.gr: Στη σημασία της έγκρισης του ειδικού χωρικού σχεδίου για τη κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ARENA FM 89.4 o Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , Σωκράτης Φάμελλος.
Πηγή: arenafm.gr
Φάμελλος : «Στολίδι για τη Θεσσαλονίκη το γήπεδο του ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Τι σημαίνει η προέγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου: «Το περιμέναμε χρόνια. Ήταν πολύ σημαντική η ενέργεια που έγινε χθες. Ήταν σταθμός για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να γίνει μια νέα πολεοδομική μελέτη και να καθοριστεί ο συντελεστής δόμησης. Είχε υποβληθεί από τον ΠΑΟΚ στις 24 Απριλίου το ειδικό χωρικό σχέδιο, το οποίο και εγκρίθηκε. Αυτό σημαίνει ότι καθορίστηκαν ποιες είναι οι οικοδομικές ενότητες, δηλαδή μια που είναι δίπλα στο γήπεδο και μια που είναι στην αλάνα της Τούμπας.

Στη περιοχή του γηπέδου καθορίστηκε συντελεστής δόμησης 1.8. Καθορίστηκε επίσης στη περιοχή της αλάνας να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης κατά 0.05%. Στην ίδια απόφαση προβλέπονται οι ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τα κυκλοφορικά και τα αρχαιολογικά. Είναι μια ολοκληρωμένη απόφαση. Τώρα θα πρέπει να υποβάλει την πολεοδομική μελέτη ο ΠΑΟΚ και να πάμε στη διαδικασία του προεδρικού διατάγματος. Αυτή τη στιγμή το γήπεδο βρίσκεται στο ίδιο σημείο με την Έκθεση και το στρατόπεδο του Παύλου Μελά, που είχαν πάρει την έγκριση πριν ένα χρόνο».

Για το αν θα περιμένει το ίδιο διάστημα και ο ΠΑΟΚ: «Αυτό τώρα εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ. Εμείς είχαμε χρονοδιάγραμμα έξι μηνών. Στην Ελλάδα βέβαια, οι έξι μήνες γίνονται εύκολα 16. Εγκρίθηκε όμως σε δυο. Άρα από τη πλευρά της πολιτείας και του Υπουργείου, κάναμε το ένα τρίτο του χρόνου. Παρακολουθήσαμε πολύ στενά το θέμα. Μας ενδιέφερε να πιάσει τόπο η τροπολογία που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο.

Υπήρξε μια σημαντική παρέμβαση της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει να τα λύσουμε όλα και ιδιαίτερα το θέμα της παραχώρησης της έκτασης. Ολοκληρώθηκαν όλα αυτά, αυτό έχει σημασία. Τώρα περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ να υποβάλει τη δική του πολεοδομική μελέτη. Μιλήσαμε με τον κ. Γκαγκάτση όταν γύρισε από την Ολλανδία. Έμείς θα είμαστε δίπλα στον ΠΑΟΚ το καταλαβαίνετε.

Αυτή τη τετραετία έτυχε να συνεργαστούμε για θέματα όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και του Άρη και του Ηρακλή. Θέλουμε το γήπεδο να ολοκληρωθεί και να είναι στολίδι για τη πόλη. Το γήπεδο συνδέεται με το στρατόπεδο του Παύλου Μελά, το μουσείο ολοκαυτώματος στη Δυτική είσοδο της πόλης και με ανάπλαση της Έκθεσης. Μαζί με το Μετρό θα αλλάξουν την πόλη. Θα μιλάμε για μια διαφορετική Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε ακόμη...