Οι πρώτες εντυπώσεις για Φερέιρα: Οι παρεμβάσεις, οι συμβουλές και οι βοηθοί

Από sdna.gr: Η πρώτη προπόνηση επί τις οδηγίες του Αμπέλ Φερέιρα ολοκληρώθηκε, με τον Πορτογάλο να δίνει από νωρίς το στίγμα του. Οι... παρεμβάσεις, οι συμβουλές και ο ρόλος των βοηθών.
Πηγή: sdna.gr
Οι πρώτες εντυπώσεις για Φερέιρα: Οι παρεμβάσεις, οι συμβουλές και οι βοηθοί

Στο Άπελντοορν βρίσκεται ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, ο οποίος το πρωί παρουσιάστηκε και επίσημα από τους ανθρώπους του Δικεφάλου στην ομάδα. Από τις πρώτες του τοποθετήσεις, ο Φερέιρα έδειξε ιδιαίτερα... διαβασμένος αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, κάτι που φρόντισε να κάνει σαφές και στους παίκτες.

Από νωρίς βρέθηκαν στο γήπεδο οι βοηθοί του (Κάρλος Φιλίπε Ροντρίγκες Μαρτίνιο και Βίκτορ Ιλίντιο Καστανιέρα), οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο και στο «διπλό» που ακολούθησε, δίνοντας διαρκώς οδηγίες.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, εμφανίστηκε και ο Πορτογάλος συνοδευόμενος από τον Μάριο Μπράνκο, ο οποίος μίλησε και στα... ελληνικά, καλημερίζοντας τους παρευρισκόμενους. Άμεσα κατευθύνθηκε στο κέντρο του γηπέδου και μαζί με τους συνεργάτες του χαιρέτησε έναν έναν τους παίκτες του.

Εκείνο που φρόντισε να κάνει σαφές είναι πως η πόρτα του θα είναι ανοιχτή για όλους ανά πάσα ώρα και στιγμή και πως οι όποιες αλλαγές θα επέλθουν εν καιρώ. Εκείνο που επιθυμεί σε πρώτη φάση είναι να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα της ομάδας και σταδιακά να βάλει τις πινελιές του και να φέρει τον ΠΑΟΚ στα μέτρα του.

Ο Φερέιρα γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει άμεσα, μοιάζει αρκετά ευφυής για να αποδεχθεί και να επεξεργαστεί την υπάρχουσα κατάσταση και κατόπιν να προβεί σε αλλαγές που δεν θα... σοκάρουν έναν ήδη πετυχημένο οργανισμό.

Ο Μάτος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να συζητήσει για λίγο μαζί του μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ενώ ο Μάριο Μπράνκο ήταν διαρκώς στο πλευρό του για οδηγίες και βοήθεια.

Ο 40χρονος τεχνικός δεν αποχωρίστηκε λεπτό τα χαρτιά του από το χέρι, κοιτώντας διαρκώς τις σημειώσεις του, αφήνοντας τους βοηθούς του να έχουν ενεργό ρόλο...

Οι παρεμβάσεις του Πορτογάλου είχαν να κάνουν μόνο με το γήπεδο καθώς βλέποντας πως η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά, χρειάστηκε να διακόψει, λέγοντας στους ποδοσφαιριστές του πως θα αναγκαστούν να δοθούν παιχνίδια και σε ακατάλληλους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που θα πρέπει να έχουν κατά νου για να προσαρμόσουν ανάλογα το παιχνίδι τους.

Από την άλλη, οι βοηθοί του Φερέιρα ζητούσαν εναλλαγές παιχνιδιού, σήκωμα του κεφαλιού προκειμένου να βλέπουν το χώρο και τους συμπαίκτες τους για να κυκλοφορεί γρήγορα η μπάλα, επιλέγοντας την safe επιλογή της πάσας πίσω μόνο αν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η κατοχή.

Ο Πορτογάλος είναι ένας προπονητής που αρέσκεται σε ποδόσφαιρο κατοχής μπάλας ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στους νέους παίκτες δεδομένου της προϋπηρεσίας του σε Μπράγκα και Σπόρτινγκ.

Μετά το τέλος της προπόνησης πάντως, ο Φερέιρα τα είπε και με τον προπονητή τερματοφυλάκων που βρήκε στον ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Σκιαθίτη, δεδομένου πως είναι ο μόνος Έλληνας ο οποίος θα βρίσκεται στο τιμ του.

Την ίδια ώρα, οι στενοί συνεργάτες του είχαν δημιουργήσει εκ νέου... πηγαδάκι με τον Μάριο Μπράνκο, με κοινό σημείο αναφοράς την πορτογαλική γλώσσα, όσο ο Χρήστος Καρυπίδης ενημέρωνε το νέο προπονητικό τιμ για την λειτουργία του προπονητικού και αν τα δικά τους... θέλω καλύπτονται απόλυτα.

Διαβάστε ακόμη...