Οι μεταγραφές στο Ζάγκρεμπ και ο ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Από το πρωί οι φήμες για τον ΠΑΟΚ και το νεαρό Κροάτη ξεκίνησαν από τα ΜΜΕ της Κροατίας και το PAOK24 σας αναφέρει τις δυσκολίες και τις παγίδες της περίπτωσης αυτής.
Πηγή: paok24.com
Οι μεταγραφές στο Ζάγκρεμπ και ο ΠΑΟΚ

Από πέρσι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πλάνο στις μεταγραφικές κινήσεις του. Από την στιγμή που ο κορμός των παικτών με εμπειρία όπως ο Μάτος, ο Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο, ο Βαρέλα, ο Μαουρίτσιο και ο Μπίσεσβαρ είναι στην ομάδα, όλες οι κινήσεις από το περασμένο καλοκαίρι και μετά έχουν να κάνουν με παίκτες προοπτικής σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και μεταπωλητική αξία.

Ο Κροάτης λοιπόν διεθνής και με την Εθνική Κροατίας Λούκα Ιβάνουσεκ είναι ένας από αυτούς. Με ποιοτικά χαρακτηριστικά και από μία σχολή όπως της Κροατίας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με παίκτες όπως οι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβασιστς, Μάντζουκιτς, Λόβρεν, Βρσάλικο, Πέριστς και πολλούς άλλους. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι παίκτες που ξεκινούν την καριέρα τους από το κροατικό πρωτάθλημα και πολύ γρήγορα ανεβαίνουν στα κλιμάκια της ποδοσφαιρικής αγοράς.

Το ποσό που ακούγεται για τον ΠΑΟΚ και τον Λούκα Ιβάνουσεκ είναι ένα ποσό της τάξης των 3 εκατ. ευρώ, δλδ ένα ποσό κοντά στα χρήματα που δόθηκαν για τον Λέο Ζαμπά, τον Κάρολ Σφιντέρσκι, αλλά και λίγο περισσότερα από εκείνα που έδωσε ο ΠΑΟΚ για τους Ντόουγκλας Αουγκούστο φέτος ή για τον Τσούμπα Ακπόμ πέρσι. Έτσι η δυσκολία δεν είναι το θέμα της οικονομικής αποζημίωσης της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, αλλά η ίδια η ομάδα και η σχέση της με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ το καλοκαίρι του 2015 και στο ρεπορτάζ της ομάδας ήταν σαφέστατη η σχέση της ομάδας με την μεγάλη ομάδα της πόλης και της χώρας, την Ντιναμό. Η Λοκομοτίβα πολλές φορές δουλεύει για λογαριασμό της Ντιναμό, ώστε οι παίκτες της να πάρουν τα απαιτούμενα παιχνίδια στα πόδια τους και είτε να επιστρέψουν στην Ντιναμό. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει απλά ανταγωνιστή την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην περίπτωση του Ιβάνουσεκ, αν και εφόσον ενδιαφέρεται για αυτόν, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να πάρει τον παίκτη, χωρίς την έγκριση, έστω και τη σιωπηρή και των δύο ομάδων...

Διαβάστε ακόμη...