Transfer Analysis: Μίροσλαβ Στοχ (vid)

Από repress.gr: "Ένας παλιός φίλος αξίζει όσο δύο καινούργιοι" έγραψε προ ημερών ο Γιώργος Σαββίδης και φυσικά αναφερόταν στον Μίροσλαβ Στοχ.
Πηγή: repress.gr
Transfer Analysis: Μίροσλαβ Στοχ (vid)

Πιο ώριμος από ποτέ, πλησιάζοντας τα 30, παντρεμένος και μπαμπάς πλέον ενός δίχρονου αγοριού, ανακηρύχθηκε MVP του Τσέχικου πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησε με τη Σλάβια Πράγας.

Η χρονιά που πέρασε, ήταν εξαιρετική και σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Εκτός από το πρωτάθλημα, η Σλάβια κατέκτησε και το κύπελλο, ενώ ο Μίρο Στοχ, έκανε κάτι παραπάνω από γεμάτη χρονιά με 49 συμμετοχές, 14 γκολ και 13 ασίστ.

Δεν ήταν μόνο οι εγχώριες διακρίσεις για τον Στοχ και την Σλάβια. Στην Ευρώπη η Σλάβια τα πήγε περίφημα στο Europa League, φτάνοντας μέχρι τους 8 της διοργάνωσης όταν και αποκλείστηκε από την ομάδα που το κατέκτησε, την Τσέλσι του Σάρι.

Από τη στιγμή που έφυγε από την Ελλάδα μέχρι και σήμερα, έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού του. Για την ακρίβεια, έχει προσθέσει στοιχεία που δεν βλέπαμε παλαιότερα όπως την άνεσή του να παίξει και δεύτερος φορ, ενώ χρησιμοποιεί με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το αριστερό του πόδι.

Είναι σίγουρα πιο συνεπής αμυντικά και το σημαντικότερο όλων είναι πως ανταποκρίθηκε άψογα σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μία εξαιρετική επιλογή για τις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ και προσέθεσε ένα ποδοσφαιρικό σημείο αναφοράς στον βασικό του κορμό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...