Θέλει πολύ τον Στοχ και ο Λουτσέσκου

Απο sfina.gr: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πολύ θετικός από την πρώτη στιγμή στην προοπτική απόκτησης του Μίροσλαβ Στοχ.
Πηγή: sfina.gr
Θέλει πολύ τον Στοχ και ο Λουτσέσκου

Όταν ρωτήθηκε από την διοίκηση για τον Σλοβάκο εξτρέμ, πριν από, περίπου, ένα μήνα, έδωσε αμέσως το «οκ», λέγοντας πως είναι αυτός ακριβώς ο εξτρέμ που λείπει από τον ΠΑΟΚ.

Είχε άμεση εικόνα από τον Στοχ, δεν χρειαζόταν φυσικά να τον δει σε βίντεο, ούτε να ζητήσει την συνδρομή του τμήματος σκάουτινγκ. Ο 30χρονος εξτρέμ συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια ανελλιπώς ως βασικός στέλεχος της Εθνικής Σλοβακίας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και την τελευταία διετία ήταν καταπληκτικός στην Σλάβια Πράγας.

Πέρυσι στο Γιουρόπα Λιγκ «οργίασε», φτάνοντας με την Σλάβια (πέρασε, μεταξύ άλλων, την Σεβίλλη και την Γκενκ) μέχρι τους «8» της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα τροπαιούχο Τσέλσι.

Έχει όλο το «πακέτο»

Ο Λουτσέσκου θεωρεί πως ο Στοχ διαθέτει όλο το «πακέτο» για να ανεβάσει το επίπεδο της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ. Καταρχάς, πλην του Αντελίνο Βιεϊρίνια, δεν είχε κανένα παίκτη, ο οποίος να απειλεί με σουτ έξω από την περιοχή.

Αυτό ήταν πολύ μεγάλο μειονέκτημα για την ομάδα, γιατί, πλέον, οι άμυνες διασπώνται πολύ δύσκολα, είτε παίζεις με μικρό αντίπαλο, είτε με μεγάλο. Όταν απειλείς και με σουτ, τότε, ανοίγεις πιο εύκολα την οπισθοφυλακή του αντιπάλου.

Επίσης, ο Στοχ, εκτός από δεινός σουτέρ, είναι εξαιρετικός εκτελεστής στις στημένες φάσεις. Δεν χρειάζεται προσαρμογή, ξέρει το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, είναι ηγετική φυσιογνωμία, έχει ταχύτητα, πάσα ακριβείας, υψηλή τεχνική και χρησιμοποιεί, εξίσου, καλά και το αριστερό του πόδι, γεγονός σημαντικό, αφού εκτός του Δημήτρη Γιαννούλη, δεν υπάρχουν αριστεροπόδαροι στο ρόστερ.

Τέλος, η μεγάλη εμπειρία του Στοχ από διεθνείς διοργανώσεις κορυφαίου επιπέδου θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην προσπάθεια που θα κάνει ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιέζει και ο παίκτης

Ο Γιώργος Σαββίδης επιβεβαίωσε, χθες, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα επιστρέψει στη Τούμπα ο 30χρονος διεθνής Σλοβάκος. Γίνονται οι τελευταίες διαπραγματεύσεις με την Σλάβια για να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο αντίτιμο αγοράς, αφού ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πληρώσει πάνω από ένα εκατ. ευρώ.

Από την στιγμή, πάντως, που πιέζει και ο ίδιος ο Στοχ την Σλάβια για να έρθει στον Δικέφαλο του Βορρά η μεταγραφή θα πρέπει να θεωρείται «τελειωμένη».

Διαβάστε ακόμη...