Έβαλε τα 15 εκατ. ευρώ ο Ιβάν

Απο sfina.gr: Ολοκληρώθηκε, χωρίς να πάρει παράταση, η τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η προθεσμία της οποίας έληξε στις 19 Ιουνίου.
Πηγή: sfina.gr
Έβαλε τα 15 εκατ. ευρώ ο Ιβάν

Τα 15,2 εκατ. ευρώ της αύξησης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τον όμιλο εταιρειών του Ιβάν Σαββίδη. Το νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ανήλθε στα 119.540.633,40 ευρώ, ενώ ο Σαββίδης είναι, πλέον, κάτοχος του 85% των μετοχών.

Με την νέα αύξηση επιτυγχάνεται ένας διπλός στόχος. Καλύπτονται τρέχοντα λειτουργικά έξοδα της ομάδας και της εταιρείας για τους προσεχείς μήνες και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η ταμειακή ρευστότητα της ΠΑΕ, κάτι που είναι αναγκαίο στην διευκόλυνση των μεταγραφικών επιδιώξεων του ΠΑΟΚ, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες στην προσπάθεια εισόδου σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και διαφύλαξης των σκήπτρων στην Ελλάδα.

Οι δύο πωλήσεις και το Financial Fair Play

Από την άποψη συμμόρφωσης με τους κανόνες του Financial Fair Play η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είναι «οκ». Το θέμα έχει ελεγχθεί από την διοίκηση, που έλαβε υπόψη της όλες τις παραμέτρους.

Προς αυτή την κατεύθυνση έπαιξαν θετικότατο ρόλο και οι πωλήσεις του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τον περασμένο Ιανουάριο στην Αλ Ιτιχάντ και του Ευθύμη Κουλούρη, πριν από λίγες ημέρες, στην Τουούζ. Οι πωλήσεις των δύο παικτών απέφεραν στα «ασπρόμαυρα» ταμεία συνολικά ένα ποσό της τάξεως των 13,5 εκατ. ευρώ!

Η σημαντική λεπτομέρεια είναι, ότι οι δύο πωλήσεις έγιναν πριν από τις 30 Ιουνίου και άρα, συμπεριλαμβάνονται στα έσοδα της λογιστικής χρήσης που κλείνει στα τέλη του μήνα.

Εύλογο είναι, ότι τα 13,5 εκατ. ευρώ, όχι μόνο ενίσχυσαν τα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά έδωσαν και σαφώς μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων στις μεταγραφές, αφού ως γνωστό το Financial Fair Play επιβάλλει τις μη μεγάλες αποκλείσεις εσόδων και εξόδων στις ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...