“Παράθυρο” παραμονής Ολιβέιρα

Από sfina.gr:Αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση του Σέρζιο Ολιβέιρα σηματοδοτεί η παραμονή του 22χρονου Πορτογάλου μέσου Μπρούνο Κόστα στη Πόρτο. Ο νεαρός χαφ που προοριζόταν να δοθεί δανεικός από τους «δράκους» για να πάρει παιχνίδια (είχε προταθεί και στον ΠΑΟΚ πριν από μερικές εβδομάδες) θα συμμετέχει στην προετοιμασία της Πόρτο, όπως ανακοινώθηκε χθες και στον Πορτογαλικό Τύπο.
Πηγή: sfina.gr
“Παράθυρο” παραμονής Ολιβέιρα

Πρόκειται για ένα δημιουργικό μέσο, αυτό που λέμε κλασικό «8άρι». Παίζει, δηλαδή, στην ίδια θέση με τον Ολιβέιρα και αυτό το γεγονός αφήνει… ανοιχτή την πόρτα της διαπραγμάτευσης με τον ΠΑΟΚ και το ενδεχόμενο της επιστροφής του 27χρονου διεθνή Πορτογάλου χαφ στη Τούμπα. Έτσι ερμήνευσε και το περιβάλλον του παίκτη την απρόοπτη εξέλιξη με την συμμετοχή του Μπρούνο Κόστα στην προετοιμασία της Πόρτο, όπως λένε οι πληροφορίες της «Live».

Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο έδωσε λίγες ευκαιρίες πέρυσι στον 22χρονο χαφ, αλλά ο Μπρούνο Κόστα θεωρείται ταλέντο και είναι γνωστό πως αποτελεί πάγια πολιτική της Πόρτο η προώθηση νεαρών παικτών. Για εμπορικούς λόγους θα προτιμηθεί σαφώς η ανάδειξη ενός 22χρονου παίκτη, που έχει περισσότερες πιθανότητες πώλησης, από έναν 27χρονο, όπως είναι ο Ολιβέιρα.
Μοναδική πρόταση από τον ΠΑΟΚ
Είναι ξεκάθαρο πως η τιμή πώλησης του Ολιβέιρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να «πιάσει» στην αγορά τον ποσό της ρήτρας των 12 εκατ. ευρώ. Ούτε καν να το προσεγγίσει. Άλλωστε, δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις γι’ αυτόν, πλην του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, υπολογίζεται, ότι ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα, στο τέλος θα είναι ικανοποιημένος με ένα ποσό κοντά στα έξι εκατ. ευρώ, συν διατήρηση ποσοστού μεταπώλησης, για την παραχώρηση του 27χρονου χαφ στον ΠΑΟΚ.

Πάντως, πολύ δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα, γιατί το κόστος της μεταγραφής είναι υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα και αναμένεται η διαπραγμάτευση να κρατήσει αρκετά. Η Πόρτο ξεκινάει προετοιμασία την 1η Ιουλίου. Για μία εβδομάδα θα παραμείνει στο Πόρτο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην πόλη Λάγκος στην περιοχή Αλγκάρβε της νότιας Πορτογαλίας για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας της.

Παρακολουθούν το θέμα στενά

Όπως όλα δείχνουν, ο Ολιβέιρα θα ακολουθήσει όλα τα στάδια της προετοιμασίας των «δράκων». Παράλληλα, θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις της Πόρτο με τον ΠΑΟΚ. Εάν ο 27χρονος μέσος διαπιστώσει, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Πόρτο, ότι δεν θα έχει ρόλο βασικού τη νέα χρονιά, τότε, θα πιέσει και ο ίδιος τον Πίντο Ντα Κόστα για να επιστρέψει ως μεταγραφή, πλέον, στη Τούμπα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα παρακολουθούν στενά το θέμα Ολιβέιρα, αφού θεωρούν πως αξίζει να περιμένουν να δουν το πώς θα καταλήξει η υπόθεση, λόγω της μεγάλης κλάσης του παίκτη και του γεγονότος, ότι «έδεσε» απόλυτα με την ομάδα στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν, συντελώντας αποφασιστικά στην επαναφορά του ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...