Transfer Analysis: Ενέα Μιχάι (vid)

Από repress.gr: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να επενδύει σε ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην εσωτερική αγορά, ολοκληρώνοντας μία ακόμα μεταγραφή νεαρού ποδοσφαιριστή που όμως έχει συμπληρώσει ήδη 45 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Superleague.
Πηγή: repress.gr
Transfer Analysis: Ενέα Μιχάι (vid)

Γεννημένος των Ιούνη του 1998, στη Ρόδο από Αλβανούς γονείς, ο Ενέα Μιχάι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την τοπική ακαδημία Olympic Arena. Εκεί τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού και πριν κλείσει τα 16 του χρόνια βρέθηκε στο Αγρίνιο, όπου υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο λίγους μήνες αργότερα.

Η πρώτη του συμμετοχή καταγράφεται απέναντι στη νέα του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, όταν σε ένα παιχνίδι κυπέλλου τον Γενάρη του '17, ο τότε προπονητής του Γιάννης Μαντζουράκης τον ρίχνει στο παιχνίδι στο 86ο λεπτό.

Κατά μια μοναδική σύμπτωση κάνει ντεμπούτο ως βασικός στο πρωτάθλημα και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ, την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος 2017-18 στην ήττα του Παναιτωλικού στην Τούμπα, εκεί όπου ο Μάκης Χάβος τον εμπιστεύεται για 90 λεπτά.

Με 45 συμμετοχές τα δύο τελευταία χρόνια, θεωρείται από τους πλέον εξελίξιμους κεντρικούς αμυντικούς στο πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Ενέα Μιχάι, είναι λοιπόν ένας γρήγορος και πολύ δυνατός δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός, με πολύ ένταση και ορμή στο παιχνίδι του, αρκετά καλός με τη μπάλα και στο ανοιχτό γήπεδο και στους μικρούς χώρους, με εξαιρετικά στοχευμένες μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικός στον αέρα κυρίως λόγω των αθλητικών του στοιχείων και του πολύ καλού timing στο άλμα του.

Από την άλλη χρειάζεται βελτίωση σε μερικά κομμάτια του παιχνιδιού, όπως το 1v1 από τον κεντρικό άξονα σε ανοιχτό γήπεδο, εκεί όπου οι επιλογές του δεν είναι πάντα οι καλύτερες δυνατές, όπως επίσης και στις κινήσεις που γίνονται στην πλάτη του (τυφλό σημείο) κυρίως όταν ο αντίπαλος πλαγιοκοπεί .

Είναι όμως κομμάτια παιχνιδιού που μπορεί μέσα από την καθοδήγηση, την καθημερινή προσπάθεια και την εξατομίκευση της προπονητικής διαδικασίας, να τα διορθώσει, έχοντας έτσι την προοπτική για να αποτελέσει μελλοντικά μια πολύ αξιόπιστη λύση στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Το Repress, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού του διεθνή με την Εθνική ανδρών της Αλβανίας κεντρικού αμυντικού και σας τον παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμη...