Γιατί ο Μιχάι προτίμησε τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό

Από sfina.gr:Η θριαμβευτική περσινή πορεία του ΠΑΟΚ, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ, «έγειραν την πλάστιγγα» υπέρ του Δικέφαλου του Βορρά στο δίλλημα του Ενέα Μιχάι για την επιλογή της ομάδας που θα συνεχίσει την καριέρα του.
Πηγή: sfina.gr
Γιατί ο Μιχάι προτίμησε τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό

Οι τελικές προτάσεις στον Παναιτωλικό ήταν τρεις (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Μπενφίκα) και η επιλογή καθαρά δικιά του. Κι επειδή όλοι θέλουν να πάνε στον πρωταθλητή αποφάσισε τελικά να ανηφορίσει στη Τούμπα.

Στην απόφασή του μέτρησαν άλλοι τρεις καθοριστικοί παράγοντες. Πρώτον, το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο. Δεύτερον, ότι θα διεκδικήσει την είσοδό τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την θεωρητικά ευνοϊκότερη αφετηρία που εξασφαλίζει το «μονοπάτι» των πρωταθλητών.

Και τρίτον, επειδή ο Δικέφαλος του Βορρά διαθέτει μία στρωμένη ομάδα και ο ίδιος θα επωφεληθεί από την ενσωμάτωσή του στην καλύτερη άμυνα της χώρας, δίπλα σε παίκτες μεγάλης εμπειρίας και κλάσης, όπως ο Λέο Μάτος, ο Φερνάντο Βαρέλα, ο Χοσέ Κρέσπο και ο Σβέριρ Ίνγκασον.

Αρέσει στον Λουτσέσκου

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμφώνησε αμέσως στην απόκτησή του 21χρονου στόπερ, αφού προτιμά τους εργατικούς, υπεύθυνους και συνεπείς νεαρούς παίκτες, όπως είναι ο Μιχάι, ο οποίος προσέχει την διατροφή του και την ζωή του δείχνοντας υψηλό βαθμό επαγγελματικής ευσυνειδησίας, όπως λένε στο Αγρίνιο.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι πέρυσι τον Οκτώβριο έπαθε κάταγμα κατά την διάρκεια φιλικού αγώνα της Εθνικής Αλβανίας και λόγω της προσήλωσής του στην συστηματική δουλειά επέστρεψε μέσα σε χρόνο ρεκόρ και τον Ιανουάριο ήταν πανέτοιμος και έπαιξε στον Παναιτωλικό. Έχουν να το λένε στον Παναιτωλικό, ότι πρώτος πήγαινε στην προπόνηση και έφευγε τελευταίος.

«Έφαγε στη στροφή» τον Καρασαλίδη

Ο Μιχάι και ο 28χρονος Αριστοτέλης Καρασαλίδης ήταν οι δύο παίκτες που παρακολουθούνταν εδώ και πολύ καιρό από το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ, ως εναλλακτικές λύσεις στην θέση του στόπερ. Και το όνομα του Καρασαλίδη συζητήθηκε στη Τούμπα, κατά την διάρκεια της σεζόν, γιατί έκανε καλή χρονιά στον Ατρόμητο και είναι ένας παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Τελικά λόγω ηλικίας ο Μιχάι ήταν πιο ελκυστικός και προτιμήθηκε, ενώ ο Καρασαλίδης κατέληξε στη Ξάνθη.

Ο ρόλος του Δέλλα και
του Πανούτσι

Ο Μιχάι γεννήθηκε στη Ρόδο από Αλβανούς γονείς, αλλά είχε εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας.
Η παρουσία, όμως, παικτών στην θέση του, όπως ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς λειτούργησε αποτρεπτικά στην επιλογή της Εθνικής μας.
Ο προπονητής του στον Παναιτωλικό Τραϊανός Δέλλας μίλησε με τον, τότε, προπονητή της Εθνικής Αλβανίας Κριστιάνο Πανούτσι, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Ρόμα και έτσι ο Μιχάι τον περασμένο Σεπτέμβριο κλήθηκε στην Εθνική της γειτονικής μας χώρας, όπου μονιμοποιήθηκε.
Πάντως και μόνο ότι τον εμπιστεύθηκε και τον καθιέρωσε στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού ο Δέλλας, λέει πολλά…

Διαβάστε ακόμη...