Αποφάσεις για το μπάσκετ

Από inpaok.com:Σήμερα (25/6) θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ανάμεσα στους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων ομάδων της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 14:00 στις εγκαταστάσεις της Λίγκας στο Μαρούσι (ΟΑΚΑ).
Πηγή: inpaok.com
Αποφάσεις για το μπάσκετ

Σχετική πρόσκληση έχει αποσταλεί και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απουσιάσει πάντως από το τελευταίο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, στις 4 Ιουνίου.

Οι αλλαγές στη διαιτησία, η αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για παραπτώματα των ιδιοκτητών, των παραγόντων των ΚΑΕ και όλων των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα, η σύναψη χορηγικών συμφωνιών, ανάμεσα σε άλλα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό πρωτάθλημα, θα συζητηθούν εκ νέου ανάμεσα στις ΚΑΕ-μέλη.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ στις 4/6 Ιουνίου είχε συγκροτηθεί επιτροπή από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, και εκπροσώπους των ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΑΕΚ και Χολαργός για διερευνητικές συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς ως προς την εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Είχε αποφασιστεί επίσης η εναρμόνιση -πιλοτικά- από τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ των κανονισμών του Πρωταθλήματος με το νέο αθλητικό νόμο και θα ακολουθήσουν οι παρατηρήσεις των νομικών επιτελείων των ΚΑΕ πριν διαμορφωθεί το τελικό πειθαρχικό πλαίσιο του Πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν (2019-20).

Το θέμα της αύξησης των ομάδων της Α1 από 14 σε 16 από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2019-20) έχει «παγώσει» μέχρι τις εκλογές, καθώς η Βουλή είναι πλέον κλειστή. Ο ΕΣΑΚΕ είχε στείλει επιστολή προς την ΕΟΚ και εν συνεχεία ακολούθησε το επίσημο αίτημα της Ομοσπονδίας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο για να προλάβει έως τότε ο τελευταίος να περάσει σχετική τροπολογία λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται.

Διαβάστε ακόμη...