Η πρώτη τους ευκαιρία!

Από paok24.com: Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα από το PAOK24, στην πρώτη προπόνηση της σεζόν 2019-20, μεθαύριο το απόγευμα, κλήθηκαν να δώσουν το "παρών" οι Τσιγγάρας, Μιχαηλίδης, Χατζηστραβός, Γαϊτανίδης, Μαρκόφσκι, Παπαδόπουλος και Ταλιχμανίδης.
Πηγή: paok24.com
Η πρώτη τους ευκαιρία!

Το ποιοι εξ αυτών θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με το μόνο σίγουρο να είναι πως η αποστολή των επτά νεαρών να κερδίσουν θέση στο "ασπρόμαυρο" ρόστερ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όλοι τους ωστόσο, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν... κλίμα προετοιμασίας με την "πρώτη" ομάδα, με το PAOK24 να σας παραθέτει ένα μίνι βιογραφικό του καθενός.

Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας (γεννημένος στις 20/8/2000 στην Πορταριά Χαλκιδικής) είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ από το 2000. Ο Δικέφαλος εντόπισε το ταλέντο του στους "Μπέμπηδες", με τον νεαρό μέσο να αποτελεί φέτος βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας Κ19. Ο Πάμπλο Γκαρσία του έδωσε φανέλα βασικού στους 28 αγώνες, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν επιθετικό χαφ που μπορεί να κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, βάζοντας την ομάδα πάνω από το "εγώ" του.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης από την πλευρά του (γεννηθείς στις 18/2/2000 στα Γιαννιτσά), θεωρείται - και όχι άδικα - ένας κεντρικός αμυντικός που μπορεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει βασικό "γρανάζι" της "ασπρόμαυρης" άμυνας. Αγωνίζεται στον Δικέφαλο από το 2016, την περσινή σεζόν ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της Κ19 και εντυπωσίασε τόσο με την αποτελεσματικότητά του στο χορτάρι όσο και με την οξυδέρκεια που τον διακρίνει στο παιχνίδι του, όντας αριστεροπόδαρος.

Όσοι τον παρακολούθησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την Τότεναμ στο πλαίσιο του UEFA Youth League, έπαθαν... πλάκα με τις μακρινές μπαλιές του, όχι όμως και αυτοί που τον παρακολουθούν στενά από το πρώτο διάστημα που ανήκει στον ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται, δεδομένου του ότι ο Δικέφαλος διαθέτει τους Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον και Μιχάι, ο Μιχαηλίδης να δοθεί δανεικός σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να επιστρέψει πιο δυνατός και... μπαρουτοκαπνισμένος στην Τούμπα το επόμενο καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά τον... "υδραυλικό" Ζήση Χατζηστραβό (γεννηθείς στις 16/12/1999 στις Σέρρες), ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε το 2013 από τον Πανσερραϊκό και δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή του. Πρόκειται για έναν κεντρικό μεσοεπιθετικό με μεγάλο ταλέντο, εξαιρετική τεχνική και σπάνιο ποδοσφαιρικό μυαλό όπως τονίζει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο βιογραφικό του νεαρού, με το... κοντέρ να "γράφει" την περσινή σεζόν 9 γκολ και 11 ασίστ σε 31 αγώνες. Με δυο λόγια, ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής διαθέτει ό,τι χρειάζεται για μία σπουδαία καριέρα.

Εξαιρετική είναι όμως και η έως τώρα πορεία του Αντώνη Γαϊτανίδη (γεννηθείς στις 18/3/200 στα Ιωάννινα), με τον νεαρό εξτρέμ να "γράφει" την περσινή σεζόν 18 γκολ και 18 ασίστ σε 32 παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ τον εντόπισε το 2014 στον ΑΟ Γιάννινα, με τον ίδιο να εντυπωσιάζει με την ταχύτητά, την ικανότητά στο ένας εναντίον ενός, την τεχνική του και φυσικά την αποτελεσματικότητά του, είτε όταν πρόκειται να "τελειώσει" μόνος του μία φάση είτε όταν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρει συμπαίκτης του. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης.

Αναφορικά με τον Ουκρανό φορ Ίλια Μαρκόφσκι (γεννηθείς στις 6 Ιουνίου 1997 στην Οδυσσό της Ουκρανίας), ο ΠΑΟΚ τον απόκτησε τον Φεβρουάριο του 2018. Σε πρώτη φάση, στο πρωτάθλημα Κ20 της σεζόν 2018-19, ο Μαρκόφσκι έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο σκοράρισμα (8 γκολ και 2 ασίστ σε 11 εμφανίσεις) και γι΄αυτόν τον λόγο ο Δικέφαλος επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2021, ωστόσο δεν κατάφερε πέρσι στη Β΄ Εθνική να κάνει αισθητή την παρουσία του σε Αιγινιακό και Τρίκαλα (5 γκολ σε 26 εμφανίσεις).

Από την πλευρά του, ο Συμεών Παπαδόπουλος (γεννηθείς στις 18/4/2000 στη Θεσσαλονίκη) ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Μάριο Σιαμπάνη στην "πρώτη" ομάδα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε το 2017 από τη δεύτερη ομάδα του Ηρακλή, ενώ πέρσι υπερασπίστηκε σε 24 αγώνες την εστία της Κ19.

Τέλος, ο - επίσης τερματοφύλακας - Χρήστος Ταλιχμανίδης (γεννηθείς στις 16/3/2001 στη Θεσσαλονίκη), ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2013 όποτε και ο Δικέφαλος τον εντόπισε στον Παύλο Μελά. Την περσινή σεζόν, αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια της Κ19 σε 10 αγώνες, διαθέτοντας μεταξύ άλλων μεγάλη ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια.

 

Διαβάστε ακόμη...