Πρωταθλητές Ελλάδος οι Έφηβοι (1973)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 24/6/1973, η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, επικρατώντας της αντίστοιχης του Παναθηναϊκού με 1-0, στον τελικό που έγινε στα Τρίκαλα ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πρωταθλητές Ελλάδος οι Έφηβοι (1973)

Μπροστά σε 1.500 θεατές (1.117 τα εισιτήρια) οι παίκτες του Νίκου Μήτρακα είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι και έφτασαν σε μια δίκαιη επικράτηση, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 59' ο Ορφανός, με ατομική προσπάθεια.

Ο Ορφανός ξεκίνησε την προσπάθειά του από τη σέντρα του γηπέδου μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Σιάνη και με άψογο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι σκόραρε το γκολ που έμελλε να χαρίσει στον ΠΑΟΚ τον τίτλο.

Την ανωτερότητα του Δικεφάλου αναγνώρισαν και οι αντίπαλοι, που σίγουρα θα πρέπει να αισθάνθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί, όταν ο διαιτητής Παπάζογλου σφύριξε τη λήξη και βρέθηκαν να έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ!

Η αθηναϊκή ομάδα υπήρχε στο γήπεδο μέχρι το 15', με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού στη συνέχεια και να κυριαρχεί μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ορφανός, Παπαδόπουλος, Φραγκάκης, Γούναρης, Μποδιτσόπουλος και από τον Παναθηναϊκό οι Παγκάκης, Παλαμάρας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντελίδης, Γούναρης, Λαμπρίδης, Μέρμηγκας, Παπαδόπουλος, Σαρηγιαννίδης (41' Νικολαΐδης), Φραγκάκης, Καπουσούζης, Μπάτης, Μποδιτσόπουλος, Ορφανός

Παναθηναϊκός: Κλης, Οικονομίδης, Χρυσοστομίδης, Παλαμάρας, Γκούμας (41' Σιάμης), Κώτσος, Ροκίδης (41' Δρακόπουλος), Δριτσέλης, Λιβαθηνός, Παγκάκης, Εξωμανίδης

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...