Κίνδυνος υποβιβασμού για ΟΣΦΠ;

Ο Γ. Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός έστειλε στην ΕΠΟ και το βούλευμα για τη «Συμμορία» και πλέον καραδοκεί η Επιτροπή Δεοντολογίας που το έχει ζητήσει.
Πηγή: inpaok.com
Κίνδυνος υποβιβασμού για ΟΣΦΠ;

Tο βούλευμα για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου Ελλάδας δεν ήταν το μοναδικό που εστάλη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό.

Από τον ΓΓΑ εστάλη στα γραφεία στο Πάρκο Γουδή, και το βούλευμα για τη «Συμμορία» του ελληνικού ποδοσφαίρου με 28 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχουν παραπεμφθεί οριστικά σε δίκη, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με απόφαση που πήρε ο Άρειος Πάγος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη εγκυμονεί κίνδυνο ακόμη και υποβιβασμού για τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο γι' αυτόν) εφόσον αποδειχθεί ενοχή του για τον αγώνα (3-0) με τη Βέροια,

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει ζητήσει ήδη το βούλευμα και πλέον αναμένεται άμεσα να το πάρει στα χέρια της!

Για τον αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια λοιπόν, που περιλαμβάνεται στο βούλευμα, η συγκεκριμένη επιτροπή μπορεί να επανεξετάσει την υπόθεση για την οποία να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν κληθεί ποτέ σε απολογία, ενώ η «βασίλισσα» είχε αθωωθεί και στους τρεις βαθμούς των πειθαρχικών οργάνων και τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Οι ομάδες και οι κατηγορούμενοι

Κίνδυνος υπάρχει θεωρητικά ακόμη, για τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό αφού στους κατηγορούμενους είναι ο Γιώργος Σπανός, Γιάννης Αγγελόπουλος, Ρικάρντο Σα Πίντο για την ομάδα του Περιστερίου και ο Γιάννης Κομπότης γι' αυτήν της Βοιωτίας.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη λοιπόν, στο εδώλιο θα καθίσουν οι εξής 27: Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Αρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής), Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητές), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Βέροια), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας), Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου), Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, ​Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Κομπότης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Ο μέτοχος Μαρινάκης

Ο Ιούλιος Συναδινός, ζητάει την έκπτωση όσων από τους «28» της υπόθεσης, ασχολούνται ακόμη με το ποδόσφαιρο, με δεδομένο το κώλυμα που αντιμετωπίζουν με βάση τον αθλητικό νόμο, όπως ακριβώς δηλαδή με τον Βασίλη Γκαγκατση.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους πάντως, έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, όχι όμως και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού που αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες, το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας.

Με δεδομένο ότι τα κωλύματα ισχύουν και για τους μετόχους των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για παράδειγμα, θα πρέπει να παραδώσει τις μετοχές του.

Εδώ πάντως, υπάρχει μία ένσταση καθώς από την πλευρά των κατηγορούμενων λέγεται ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, σημειώνοντας ότι οι μετοχές είναι περιουσιακό στοιχείο και δεν θα πρέπει να εμπίπτουν στα κωλύματα.

Διαβάστε ακόμη...