Το πλάνο του Ραζβάν

Από sfina.gr: Με την αυριανή επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στη Θεσσαλονίκη μπαίνει στη τελική ευθεία το ξεκαθάρισμα του ρόστερ για τη νέα σεζόν.
Πηγή: sfina.gr
Το πλάνο του Ραζβάν

Η έναρξη της προετοιμασίας με την πρώτη προγραμματισμένη προπόνηση την Τετάρτη το απόγευμα στη Νέα Μεσημβρία δρομολογεί άμεσα τις εξελίξεις στην διαμόρφωση του αγωνιστικού σχεδιασμού των νταμπλούχων για τη νέα χρονιά.

Στην άμυνα και στην επίθεση χρειάζονται λίγες παρεμβάσεις, σε αντίθεση με την μεσαία γραμμή, όπου υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και ελλείψεις παικτών αυτή την στιγμή.

Ας δούμε, όμως, το πώς έχει η κατάσταση στο ρόστερ λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Η νέα τριάδα

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που έκανε μία εκπληκτική σεζόν πέρυσι θα πλαισιωθεί από τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς που αποκτήθηκε από την Ξάνθη και τον Νίκο Μελίσσα που επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Λαμία. Πήραν τις θέσεις των Ροντρίγκο Ρέι και Παναγιώτη Γλύκου, που θεωρούνταν «καμένα χαρτιά».

Ο ανταγωνισμός για τον Πασχαλάκη στη νέα σεζόν θα είναι μεγαλύτερος, γιατί ο Ζίφκοβιτς και ο Μελίσσας είναι νέα πρόσωπα και θα ενσωματωθούν στην ομάδα με όρεξη και φιλοδοξίες ανάδειξης.

ΑΜΥΝΑ

Λείπει μόνο ένας αριστερός μπακ

Στην άμυνα η παρουσία των Λέο Μάτος, Χοσέ Κρέσπο, Φερνάντο Βαρέλα και Σβέριρ Ίνγκασον εγγυάται την σταθερότητα. Λείπει μόνο ο αριστερός μπακ και αντικαταστάτης του τραυματία Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι άγνωστο εάν μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης ως «πρώτο βιολί», σε έναν ΠΑΟΚ που θέλει να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην προκειμένη περίπτωση θα αποκτηθεί αριστερός μπακ στις μεταγραφές, αν και υπάρχει η σκέψη παραμονής του Αλίν Τόσκα, εάν μείνει ελεύθερος από την Μπέτις. Είναι μία επιλογή με την οποία δεν διαφωνεί ο Λουτσέσκου και άλλωστε το έχει εκφράσει δημόσια, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη του αριστερό οπισθοφύλακα, χαρακτηρίζοντας τον άτυχο πέρυσι επειδή έπεσε πάνω στον Βιεϊρίνια, συν του ότι έπρεπε να δοθούν ευκαιρίες στον νεαρό Γιαννούλη και στον νεοαποκτηθέντα Ίνγκασον (ο Τόσκα παίζει και στόπερ) .

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Πολλές οι εκκρεμότητες

Τα δεδομένα είναι γνωστά. Ο Σοζέ Μαουρίσιο διανύει στάδιο αποθεραπείας μετά την επέμβαση στους χιαστούς, ο Πόντους Βέρνμπλουμ επιστρέφει μετά από την επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα, ο Ομάρ Ελ Καντουρί πηγαίνει στην Σταντάρ Λιέγης, ο Χοσέ Κάνιας και ο Εβγέν Σάκχοφ ακόμα δεν απάντησαν στην πρόταση του ΠΑΟΚ για ανανέωση των συμβολαίων τους και «ψάχνονται» για άλλες ομάδες και ο Σέρζιο Ολιβέιρα γύρισε στη Πόρτο.

Άρα, έμειναν στο ρόστερ ο νεοαποκτηθείς νεαρός από την Ξάνθη Δημήτρης Μελιόπουλος, ο Γιόζιπ Μίσιτς και οι δύο επιτελικοί χαφ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Δημήτρης Πέλκας. Εάν δεν αλλάξει κάτι, εκτός από τον «κλεισμένο» Ίσμαελ Σίλβα, πρέπει να αποκτηθούν τουλάχιστον άλλοι δύο χαφ για να αναπληρώσουν τα πολλά κενά.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχει και η μεγαλύτερη επιφύλαξη από τον Λουτσέσκου για το στήσιμο της ομάδας. Θέλει να ξεκαθαρίσει γρήγορα η κατάσταση με τους μέσους για να μην απορυθμιστεί η ομάδα στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής στο κρίσιμο χρονικό διάστημα του μονταρίσματος για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Μεταγραφή εξτρέμ και τρίτου επιθετικού

Στα άκρα της επίθεσης προστέθηκε δίπλα στους Δημήτρη Λημνιό, Λέο Ζαμπά και Πέδρο Ενρίκε, ο Λάζαρος Λάμπρου που επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Φορτούνα Σιτάρντ. Στόχος, όμως, είναι η απόκτηση ενός ακόμα εξτρτέμ υψηλού επιπέδου με έφεση στο σκοράρισμα, κάτι που λείπει από την ομάδα.

Ο Τσούμπα Άκπομ και ο Κάρολ Σφιντέρσκι θα αποτελέσουν ξεκάθαρα το βασικό δίδυμο της επίθεσης και τη νέα σεζόν. Αναζητείται απλά ένας τρίτος επιθετικός, που δεν θα τους επισκιάσει, για να πάρει την θέση του Νίκου Καρέλη.

Διαβάστε ακόμη...