Το... ball boy που ανοίγει τα φτερά του!

Από paok24.com: Ένα παιδί από τα «σπλάχνα» του ΠΑΟΚ που κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Πηγή: paok24.com
Το... ball boy που ανοίγει τα φτερά του!

Γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1996 στη Σκύδρα, ο Ευθύμης Κουλούρης από μικρός... κόλλησε το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου που υπήρχε έντονο και σε άλλα μέλη της οικογένειας του, όπως τον πατέρα του Προκόπη, τον αδελφό του που αγωνιζόταν στις μικρότερες κατηγορίες πριν αφοσιωθεί στις σπουδές του, αλλά και τον θείο του, Λέανδρο Συμεωνίδη που μεγαλούργησε με την ομάδα του Δικεφάλου στο παρελθόν.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ανακαλύπτουν το ταλέντο του Κουλούρη όταν αγωνιζόταν με την μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Πέλλας και κατάφερε να ξεχωρίζει παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 13 ετών.

Ο ίδιος, αλλά και ο πατέρας του κάνουν μεγάλες θυσίες, αφού αρκετές ημέρες μέσα στην εβδομάδα έπρεπε να κάνουν το δρομολόγιο Σκύδρα - Θεσσαλονίκη, ώστε να παίρνει μέρος στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες.

Τελικά, ο Ευθύμης γίνεται... μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης όταν έγινε μέλος της Κ17 του ΠΑΟΚ και πλέον είχε βάλει στόχο να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου.

Έβαλε την... υπογραφή του

Ο Κουλούρης ήταν αποφασισμένος να πετύχει στον ΠΑΟΚ και το απέδειξε με τις εξαιρετικές του επιδόσεις στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Το όνομα του αρχίζει να ακούγεται έντονα, όταν πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, με δικό του γκολ χαρίζει στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα της Κ17 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στα πρώτα του βήματα, όπως προείπαμε, συνοδοιπόρος ήταν ο πατέρας του. Και σε αυτόν ήταν που ο Ευθύμης αφιέρωσε εκείνο το σημαντικό γκολ για τον ίδιο, αλλά και για τους «ασπρόμαυρους» με τη συγκεκριμένη στιγμή να μένει σίγουρα αξέχαστη στον κ. Προκόπη.

Η... επαφή του Κουλούρη με τα δίχτυα ήταν διαρκής και έναν χρόνο αργότερα ο νεαρός ποδοσφαιριστής καταρρίπτει το ρεκόρ γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στην Κ20 του ΠΑΟΚ με την οποία επίσης πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ονειρεμένο ντεμπούτο

Όπως όλα τα παιδιά της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, έτσι και ο ίδιος ξεκίνησε την... καριέρα του στον Δικέφαλο ως ball boy στο γήπεδο της Τούμπας.

Τα χρόνια περνούσαν και τα όνειρα του άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα, αφού από παιδί που μάζευε τις μπάλες έξω από τον αγωνιστικό χώρο, έγινε απόλυτος πρωταγωνιστής μέσα σε αυτόν.

Ο Χουμπ Στέφενς εμπιστεύεται το νεαρό επιθετικό και του δίνει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ στις 13/2/2014 σε αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μπορεί ο Κουλούρης να πέρασε ως αλλαγή, όμως φρόντισε να δικαιώσει τον Στέφενς και πέτυχε δύο γκολ σε 45 λεπτά!

Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία

Το καλοκαίρι του 2015 ο Κουλούρης φεύγει ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ για την Ανόρθωση. Μπορεί στα περισσότερα παιχνίδια του με τη φανέλα της κυπριακής ομάδας να αγωνίστηκε ως αλλαγή, όμως παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν πάντοτε μόνιμη απειλή για τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο νεαρός επιθετικός την επόμενη σεζόν επιστρέφει στον Δικέφαλο και αποτελεί μία από τις σταθερές επιλογές στον αγωνιστικό χώρο, ανανεώνοντας παράλληλα το συμβόλαιο του μέχρι το 2021, ενώ στη... δεύτερη του θητεία στον ΠΑΟΚ κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο κυπέλλων.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ παραχώρησε δανεικό στον Ατρόμητο τον Κουλούρη με τον Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή να πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν ολοκληρώνοντας την στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League.

Αρκετές ομάδες από το εξωτερικό αρχίζουν να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του και βολιδοσκοπούν τον ΠΑΟΚ.

Τελικά, ο Κουλούρης καταλήγει στην Τουλούζ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών.

Ο 23χρονος επιθετικός είναι έτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, ενώ ο Δικέφαλος έβαλε στα ταμεία του, 3,5 εκατομμύρια ευρώ από έναν παίκτη που αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη...