ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Στέλνουν Σ/Κύριακο το μνημόνιο στον Καραμάνο

Από basketplus.gr: Ο Γιώργος Καραμάνος των-όπως ο ίδιος έλεγε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ-πέντε εταιριών (οι περισσότερες... τεχνικές) βρίσκεται στην Αθήνα και περιμένει το μνημόνιο από τον ΑΣ.
Πηγή: basketplus.gr
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Στέλνουν Σ/Κύριακο το μνημόνιο στον Καραμάνο

Έχει πλήρη άποψη για τις υποχρεώσεις της ομάδας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς τον ενημέρωσε για το πως λειτουργεί το σύσημα από τα λιγότερο σημαντικά ζητήματα μέχρι τα πιο ουσιώδη, για το πως "τρέχει" μια επαγγελματική ομάδα, για το τι σημαίνει ΒCL, για πως μιλάς με ατζέντηδες, για το πως δουλεύει η μπουτίκ, για τα πάντα...

Μέχρι το Σαββατοκύριακο ο ενδιαφερόμενος θα έχει στα χέρια την πρόταση-απαιτήσεις-μνημόνιο του ΑΣ και μένει στον ίδιο πλέον να το υπογράψει. Φυσικά και ο σύλλογος ζητά από τον Καραμάνο να πληρώσει όλα τα χρέη της ομάδας, είτε αυτά που αφορούν την λειτουργία της Εταιρίας (για παράδειγμα η ΚΑΕ χρωστά αρκετά σε ταξιδιωτικό γραφείο), είτε αυτά που έχουν να κάνουν με την κανονικότητα στο αγωνιστικό κομμάτι. Του ζητήθηκε σε πρώτη φάση να ρυθμίσει οφειλές των διοικήσεων Πρέλεβιτς στο δημόσιο. Σε 36 δόσεις αρχικά μέχρι η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει τις 100 δόσεις...

Δεν θα πάρει πάνω του τα χρέη ο Καραμάνος αφού δεν θα είναι καν ιδιοκτήτης, αλλά δεν μπορεί να μην τα πληρώνει μετά την ρύθμιση, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι. Αν δεν το κάνει δεν θα ζήσει ο ΠΑΟΚ είτε εταιρικά, είτε αγωνιστικά... Στο μνημόνιο υπάρχει και εδάφιο για νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω του καμμένη γη σε λογιστήριο και παρκέ, αλλά στον ΑΣ θεωρούν οτι δεν μπορεί να οικειοποιηθεί έσοδα του ΠΑΟΚ αφού και λίγα είναι και χωρίς αυτά ομάδα δεν θα γίνει.

Βέβαια οι μέτοχοι (κυρίως οι Γαλατσόπουλος, Βιολίδης, Αμοιρίδης) έχουν δίκιο να ανησυχούν για το πως θα λειτουργήσει αναφορικά με τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ ο Καραμάνος, ωστόσο αν υπογράψει το μνημόνιο, είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την τήρηση των όρων. Τέλος μένει ανοικτό το θέμα των 2.5 εκ. ευρώ δανεικών του Ιβάν Σαββίδη, θέμα που αναμένεται να διευθετηθεί με την συνάντηση μελών του ΑΣ με τον ηγέτης της ΠΑΕ την επόμενη εβδομάδα που θα είναι στην Θεσσαλονίκη.

"Αυτό το ποσό θα είναι ένας καλός μοχλός πίεσης προς τον κ. Καραμάνο, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά την ΚΑΕ. Μπορεί να ζητήσει ο κ. Σαββίδης σε βάθος τριετίας να δοκιμαστεί ο κ. Καραμάνος και αν τα καταφέρει, να κάνει αυτά τα 2.5 εκ. μετοχές" έλεγαν άνθρωποι του Ερασιτέχνη, απλά δίνοντας μια πιθανή (στις πολλές) διάσταση του ζητήματος.

Στο μεταξύ η πρώτη ηχηρή παραίτηση ήταν αυτή του Κώστα Στύλα, χρόνια υπεύθυνου μάρκετινγκ της ΚΑΕ, ο οποίος μετακόμισε σε ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη...