Η ισορροπία του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα

Απο thessports.gr: Σύγκριση με άλλες ομάδες
Πηγή: thessports.gr
Η ισορροπία του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα


Ένα από τα στοιχεία που συνετέλεσαν στην εκπληκτική φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν η ποικιλία ως προς το σκοράρισμα. Ειδικά μετά από την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ πήρε γκόλ όχι μόνο από τους επιθετικούς του αλλά και από το κέντρο και από την άμυνα και μάλιστα από ποικιλία παικτών.
Αυτό δείχνει μια ισορροπία στην ομάδα και επάρκεια λύσεων, ειδικά σε αγώνες στους οποίους τα πράγματα δυσκολεύουν ως προς τους κύριους σκόρερ.
Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε μια σύγκριση του ΠΑΟΚ στον τομέα αυτό, με άλλες καλές ομάδες στην Ευρώπη. Επιλέξαμε για τη σύγκριση τις κορυφαίες ομάδες, καθώς και μερικές πολύ καλές ομάδες όχι όμως της πρώτης γραμμής όπως ο ΠΑΟΚ.

Πάνω απ' όλα η ισορροπία
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι πολύ ισορροπημένη και μοιάζει με τις αντίστοιχες της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Λυών.
Παρατηρούμε ότι ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Αταλάντα, η Ντόρτμουν και η Μπάγερν έχουν μεγάλη βοήθεια στο σκοράρισμα από το κέντρο τους.
Αντιθέτως, η Άρσεναλ η Λίβερπουλ, η Ρεάλ, η Μπάρτσα και η Γιουβέντους σκοράρουν κυρίως με τους επιθετικούς τους. Αυτό φυσικά οφείλεται στους σπουδαίους επιθετικούς τους όπως ο Μέσι, ο Σοάρες, ο Ρονάλντο, ο Σαλάχ και ο Ομπαμεγιάγκ.
Ωστόσο, για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ προέχει η ισορροπία και η ποικιλία των σκόρες γιατί δεν θα έχει ποτέ έναν σκόρερ αυτού του επιπέδου, ώστε να 'καθαρίζει'. Έτσι είναι καλύτερα να απειλεί από παντού και αυτό αποδείχτηκε με την αποχώρηση του Πρίγιοβιτς. Είδαμε ότι τα γκόλ του μοιράστηκαν οι υπόλοιποι παίκτες αλλά δεν είναι αυτό το σπουδαίο. Το σπουδαίο ήταν ότι η ομάδα πήγε πολύ καλύτερα στη δεύτερη περίπτωση και σκόραρε με μεγαλύτερη ευκολία.
Τη μεγαλύτερη βοήθεια από την άμυνα την έχει η Ρεάλ και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ και η Αταλάντα. Ο ΠΑΟΚ βεβαίως λόγω Μάτος και Βιειρίνια.

Διαβάστε ακόμη...