Αναπόφευκτες πωλήσεις

Απο sfina.gr: Οι αναμενόμενες πωλήσεις των Ευθύμη Κουλούρη και Ομάρ Ελ Καντουρί, φαίνεται, ότι θα ολοκληρωθούν πιθανότατα και εντός της σημερινής ημέρας, εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτου εμπόδιο της τελευταίας στιγμής στις διαπραγματεύσεις με την Τουλούζ και την Σταντάρ Λιέγης.
Πηγή: sfina.gr
Αναπόφευκτες πωλήσεις

H «Live» είχε προαναγγείλει, προ καιρού, τις εξελίξεις, εξηγώντας με εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ, τους λόγους για τους οποίους οι πωλήσεις των δύο παικτών ήταν αναπόφευκτες.
Για τον Κουλούρη κρίθηκε, ότι ήταν η κατάλληλη χρονική συγκυρία για να πουληθεί, αφού ο Ραζβάν Λουτσέσκου προορίζει για βασικό τη νέα χρονιά αναμφίβολα τον Τσούμπα Άκπομ.

Ο Ελ Καντουρί, από την πλευρά του, έχει για άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά «ψυχικά» είναι, ήδη, φευγάτος από την ομάδα με το τέλος της περσινής σεζόν, αφού θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και δεν μπόρεσαν να του αλλάξουν απόφαση με κανένα τρόπο οι άνθρωποι του Δικέφαλου του Βορρά.

Από τις δύο πωλήσεις αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, περίπου, τέσσερα εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν, ότι η συμφωνία με την Τουλούζ για την παραχώρηση του Κουλούρη θα κλείσει στα τρία εκατ. ευρώ, ενώ η Σταντάρ Λιέγης θα πληρώσει ένα εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Ελ Καντουρί.

Τα έσοδα από τις δύο πωλήσεις θα απελευθερώσουν ακόμα περισσότερο τους «ασπρόμαυρους» από τις δεσμεύσεις του Financial Fair Play, το οποίο, βρίσκεται, ούτως ή άλλως, υπό έλεγχο. Οι επιπλέον, όμως, εισροές χρημάτων θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στις μεταγραφές στον Δικέφαλο του Βορρά.

Μείον τέσσερις στο κέντρο

Με μείον τέσσερις παίκτες στο κέντρο (Σάχοφ, Κάνιας, Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί), σύμφωνα, πάντα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δημιουργείται επιτακτικά η ανάγκη ενίσχυσης της μεσαίας γραμμής. Εάν δεν μείνει κανένας από τους προαναφερόμενους θεωρείται αναγκαία η απόκτηση τουλάχιστον δύο κεντρικών χαφ, εκτός από την θεωρητικά «κλεισμένη» μεταγραφή του 24χρονου Βραζιλιάνου Ίσμαελ Σίλβα από την Αχμάτ Γκρόζνι, με τον οποίο απομένουν κάποιες λεπτομέρειες ακόμα να ρυθμιστούν για να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές.

Την απόκτηση άλλων δύο χαφ (πλην του Σίλβα) έχει προαναγγείλει προ ημερών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Γιώργος Σαββίδης. Όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται με λεπτομέρεια για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λαθών στις επιλογές των παικτών που θα έρθουν στη Τούμπα.

Πάντως, ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει από την διοίκηση να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατό οι εκκρεμότητες στο ρόστερ, γιατί έχει μόλις ένα μήνα (τον Ιούλιο) για να στήσει την ομάδα ενόψει των αγώνων του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...