«Το συνέδριο έδειξε ότι το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι υψηλό»

Απο arenafm.gr: Στον ArenaFM 89.4 φιλοξενήθηκε ο γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας και αναφέρθηκε στο ιατρικό συνέδριο που οργάνωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, ενώ μίλησε και για την αποκατάσταση του Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Πηγή: arenafm.gr
«Το συνέδριο έδειξε ότι το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι υψηλό»

Όσα είπε στον ArenaFM89.4 ο Μανώλης Παπακώστας:

«Καταφέραμε να οργανώσουμε μια επιστημονική εκδήλωση πολύ υψηλού επιπέδου και όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο. Όσοι παραβρέθηκαν πήραν τις πληροφορίες που έπρεπε να πάρουν και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις για ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο ποδόσφαιρο, σχεδόν σε καθημερινή βάση, το σύνδρομο των κοιλιακών προσαγωγών. Είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που έχει πολλούς τρόπους αντιμετώπισης και υπάρχουν πάντα πολλά ερωτήματα.

Το δεύτερο σημαντικό επίτευγμα είναι ότι δείξαμε ότι το επίπεδο της ομάδας, είναι αρκετά υψηλό».

Αναφορικά με την αποκατάσταση του Βιεϊρίνια:«Θαύματα δεν γίνονται, όλα έχουν να κάνουν με την ιατρική λογική. Αυτοί που πολλές φορές λένε ότι ο παίκτης γύρισε γρηγορότερα, είναι γιατί ο τραυματισμός δεν είχε εκτιμηθεί σωστά και ο παίκτης είχε καλές πιθανότητες να επιστρέψει νωρίτερα. Όταν τραυματίστηκε ο Βιεϊρίνια ακούστηκε ότι θα είναι έτοιμος σε περίπου οκτώ μήνες. Αυτό λέει η στατιστική, αλλά σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να υπάρχει εξέλιξη και ισχύει για όλους τους ποδοσφαιριστές. Στην πορεία της διαδικασίας ο εκάστοτε αθλητής μπορεί να έχει καλύτερη επουλωτική ικανότητα, η πηγαίνει πολύ καλά στην αποκατάσταση του, θα επιστρέψει πιο γρήγορα. Είναι θέμα και δουλειάς του ίδιου και του ιατρικού τιμ, αλλά είναι και θέμα βιολογικής συμπεριφοράς »

Διαβάστε ακόμη...