Αριστερό πόδι σε έλλειψη

Από paok24.com: Πολλές φορές στη σημερινή αγορά του ποδοσφαίρου το αριστερό πόδι πληρώνεται αδρά και ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του έχει μόνο δύο παίκτες.
Πηγή: paok24.com
Αριστερό πόδι σε έλλειψη

Ποιος δεν θυμάται τον Κώστα Φραντζέσκο; Ο μίστερ φάουλ είχε έρθει στην Τούμπα Χριστούγεννα του 1996 από τον ΟΦΗ και έμελλε να κάνει την διαφορά στην χρονιά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε και πάλι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πόσες φορές η Τούμπα πανηγύριζε τα φάουλ που κέρδιζε η ομάδα σαν να ήταν πέναλτι, καθότι όλοι ήξεραν την έφεση του χαρισματικού μέσου στις εκτελέσεις, που αν έπαιζε στις εποχές του Youtube θα είχε γίνει viral πανευρωπαϊκά.

Μετά τον Φραντζέσκο και άλλοι αριστεροπόδαροι άφησαν το στίγμα τους στον ΠΑΟΚ. Ο Σπάσιτς, ο Γιαννάκης Οκκάς, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο Στέλιος Βενετίδης, ο Σικαμπάλα που δεν μπόρεσε ούτε στον ΠΑΟΚ να δείξει το ταλέντο του, επιθετικοί όπως ο Γιασεμάκης και ο Ναλιτζής, μέχρι να έρθει η γενιά του 2008 για τον Δικέφαλο. Τότε οι Πάμπλο Γκαρσία και Λίνο θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια από τους οπαδούς τους Δικεφάλου είτε με τις εκτελέσεις φάουλ τους, είτε από τις κινήσεις τους με την μπάλα. Ακόμα και το αριστερό πόδι του Γιώργου Τζαβέλλα είχε δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στις αντίπαλες άμυνες, με τελευταίο αριστερό μπακ τον Ράζβαν Ρατς, να ήταν εκείνος που είχε γράψει γκολ και ασίστ από αυτή τη θέση με αυτό το πόδι.

Πλέον ο ΠΑΟΚ σε αυτό τον τομέα δεν έχει πολλές επιλογές. Επιτέλους μετά από τον Λίνο ένας μπακ φαίνεται να έχει αυτά τα εχέγγυα. Ο Δημήτρης Γιαννούλης με τις εμφανίσεις του στον Ατρόμητο έπεισε και τους τελευταίους μέσα στον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή τη θέση και με τα ανεβάσματα του να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Άλλωστε για έναν αριστερό μπακ είναι δύσκολο να παίζει με ανάποδο πόδι. Βλέπετε δεν υπάρχουν πολλοί Βιεϊρίνια στην Ελλάδα, που να μην προβληματίζονται με την πλευρά που αγωνίζονται. Εκτός από τον Έλληνα αμυντικό ο έτερος αριστεροπόδαρος είναι ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός επιθετικός που σήμερα είναι στην εθνική Πολωνίας Κ21, έχει έφεση στην εκτέλεση με το αριστερό και αυτό δίνει επιπλέον μία επιλογή για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν κι άλλους παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά και πολύ πιθανό είναι ο εξτρέμ που θα έρθει να είναι αριστεροπόδαρος, κάτι που θα βοηθούσε στη σύνθεση των χαρακτηριστικών που επιζητά ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την επόμενη απαιτητική σεζόν του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη...