Δύο στα τρία γκολ από την πίσω ζώνη

Από paok24.com: Με επιθετικούς τους Πρίγιοβιτς, Ακπόμ, Σφιντέρσκι και Καρέλη, οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης, έχουν σχεδόν τα διπλάσια γκολ.
Πηγή: paok24.com
Δύο στα τρία γκολ από την πίσω ζώνη

Η χρονιά έκλεισε για τον ΠΑΟΚ με 104 γκολ. Από το πρώτο παιχνίδι και τη νίκη επί της Βασιλείας με 2-1 στην Τούμπα, έως και τον τρίτο σερί τελικό με την ΑΕΚ και το 1-0 στο ΟΑΚΑ. Από αυτά τα 100 ήταν από παίκτες του ΠΑΟΚ και τα 4 αυτογκόλ.

Το στατιστικό όμως δεν είναι αυτό. Το μεγάλο στατιστικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε ικανότατους επιθετικούς μέσα στην χρονιά στο ρόστερ τους, αλλά οι παίκτες που αγωνίστηκαν στην άμυνα, στο κέντρο, πίσω από τους επιθετικούς, και στα πλάγια είχαν συνολικά 65 γκολ.

Για την ακρίβεια, ο Πρίγιοβιτς έφτασε σε μισή χρονιά στα 18 γκολ, ο Ακπόμ στα 8, ο Σφιντέρσκι στα 6, ενώ και ο Νίκος Καρέλης έφτασε στα 3 γκολ.

Η αμυντική γραμμή για παράδειγμα είχε συνολικά 16 γκολ. Ένα πέτυχε ο Κρέσπο, 3 ο Φερνάντο Βαρέλα, 6 ο Λέο Μάτος, ενώ με άλλα 6 έκλεισε και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Οι δύο θεωρητικά αμυντικοί μέσοι του ΠΑΟΚ, Κάνιας και Βέρνμπλουμ είχαν συνολικά 3 τέρματα. Παρότι έπαιξαν συνολικά και οι δύο 43 συμμετοχές, σχεδόν όλες μέχρι τα Χριστούγεννα, ο Σουηδός σκόραρε ένα γκολ στο κύπελλο κόντρα στον Εργοτέλη και ο Ισπανός δύο τέρματα, ένα κόντρα στην Βασιλεία και ένα κόντρα στον Αήττητο Σπάτων.

Οι τέσσερις μέσοι που ήταν στη θέση λεγόμενη θέση 8 και πατούσαν περισσότερο την περιοχή του αντιπάλου, όπως οι Μαουρίτσιο, Σάκχοφ, Μίσιτς και Ολιβέιρα είχαν και αυτοί μεγάλη συνεισφορά με 14 γκολ. Από 5 είχαν οι Σάκχοφ και Μαουρίτσιο, ενώ ο Σέρτζιο Ολιβέιρα είχε 3 και ο Μίσιτς ένα στο ντεμπούτο του με την Παναχαϊκή.

Τέλος αφήνουμε τους μεσοεπιθετικούς του ΠΑΟΚ, που είτε στα πλάγια είτε πίσω από τον επιθετικό, έχουν και αυτοί την υποχρέωση να βοηθούν στο σκοράρισμα. Οι Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Πέδρο Ενρίκε και Ουάρντα είχαν συνολικά 32 γκολ. Στην πρώτη θέση με 10 γκολ ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο Λέο Ζαμπά ήταν με 7, ενώ με 6 ήταν ο Δημήτρης Πέλκας. Οι Λημνιός και Πέδρο Ενρίκε ακολούθησαν με 3, ενώ ο Ομάρ Ελ Καντουρί είχε 2 και ο Αμρ Ουάρντα έχει να θυμάται το μοναδικό του γκολ με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα.

Αυτό το στατιστικό δείχνει τη μεγάλη ισχύ του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα και τις εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να βρει μέσα από την ποιότητα του ρόστερ ο Δικέφαλος για να λυγίσει οποιαδήποτε άμυνα έχει μπροστά του, ειδικότερα εντός συνόρων όπου φέτος δεν είχε αντίπαλο

Διαβάστε ακόμη...