Πόσο κάνει ο Κουλούρης;

Από paok24.com: Πλέον όλα δείχνουν ότι ο ταλαντούχος επιθετικός είναι προς πώληση
Πηγή: paok24.com
Πόσο κάνει ο Κουλούρης;

Ο ΠΑΟΚ είχε την πολυτέλεια να έχει τους δύο τελευταίους σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος και ετοιμάζεται να εξοικονομήσει τα κέρδη μετά την μεταγραφή και του Ευθύμη Κουλούρη.

Πέρσι ήταν ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. Ονειρική χρονιά στην Superleague Σουρωτή και πρώτος σκόρερ. Μπορεί να μην ήρθε το νταμπλ, αλλά μόνο το κύπελλο, παρόλα αυτά κλήθηκε στην Εθνική Σερβίας και μέσα από αυτό κέρδισε και μία επιπλέον υπεραξία ασχέτως εάν στο παγκόσμιο κύπελλο αγωνίστηκε για ελάχιστα λεπτά στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων.

Μετά την πρώτην του κιόλας χρονιά στον ΠΑΟΚ, οι προτάσεις και το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς ήταν πολλές. Εκτός από τις προτάσεις από Κίνα και Σαουδική Αραβία που έφεραν είτε το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, είτε την μεταγραφή του στην Αλ Ιτιχάντ, ο Πρίγιοβιτς είχε κατά καιρούς απασχολήσει ομάδες όπως η Ρεν, η Μπορντό, αλλά και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τον ΠΑΟΚ τελικά να μην πουλά τον παίκτη λιγότερο από την ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ.

Και ερχόμαστε τώρα στον Ευθύμη Κουλούρη. O Έλληνας στράικερ στη φετινή του σεζόν καθιέρωσε τη θέση του στις κλήσεις για την Εθνική Ελλάδας, ενώ βγήκε όπως και ο Πρίγιοβιτς πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο μάλιστα. Στη Superleague Σουρωτή είχε 19 γκολ, ενώ με 5 στο κύπελλο και ένα στα προκριματικά του Europa League έφτασε αισίως στα 25 τέρματα σε μία σεζόν. Και όλα αυτά ενώ έχει είναι μόνο 23 ετών. Αυτά είναι κάποια πράγματα που βλέπουν με διαφορετική ματιά τα ευρωπαϊκά κλαμπ και το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για πολλές ομάδες είναι κάτι εφικτό, όσο αφορά την επένδυση στην γραμμή κρούσης.

Γυρνώντας και πάλι στην περίπτωση Πρίγιοβιτς που πουλήθηκε στα 29 του χρόνια στην Αλ Ιτιχάντ, οι ομάδες που τον ήθελαν εκτός από την Κίνα και την Σαουδική Αραβία, ήταν ομάδες κυρίως από την γαλλική και την πορτογαλική αγορά με τις προτάσεις να κυμαίνονται από τα 5 εκατ. ευρώ, έως και τα 7 εκατ. ευρώ. Κάτι που δείχνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι και ο νυν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μπορεί να πουληθεί σε αυτές τις τιμές της ρήτρας του, χωρίς ο ΠΑΟΚ να χρειαστεί να κάνει εκπτώσεις για να κερδίσει το μέγιστο από την εκπληκτική χρονιά του νεαρού επιθετικού.

Διαβάστε ακόμη...