Το μεγαλείο του ΠΑΟΚ… κρύβεται στον ΑΣ

Από forza: Μέσα στα τόσα χρόνια δημοσιογραφίας, έχω βρεθεί πολλές φορές στις γενικές συνελεύσεις του ΑΣ ΠΑΟΚ.
Πηγή: forza
Το μεγαλείο του ΠΑΟΚ… κρύβεται στον ΑΣ

Συνήθως με λίγο κόσμο, άλλοτε, όταν υπήρχαν "καυτά" θέματα, με μεγάλη συμμετοχή. Μπορεί στην Τούμπα να είναι στραμμένα όλα τα φώτα της προσοχής, αλλά η καρδιά πάντα θα χτυπάει στη λεγόμενη "μαμά του συλλόγου". Εκεί καταλαβαίνεις τι ακριβώς αφορά το έμβλημα του Δικέφαλου Αετού, ποιοι το υπηρετούν και πώς το μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά. Μπορεί το φετινό ποδοσφαιρικό νταμπλ, όπως και όλες τις επιτυχίες των τελευταίων σεζόν για την ΠΑΕ, να ήταν το απόγειο του ενθουσιασμού, της διαφήμισης και της καταξίωσης του σωματείου στον κόσμο, αλλά σε κάποια πιο μικρά γήπεδα και σε κάποια πιο μικρά γραφεία γίνεται η πραγματική δουλειά. Εκεί όπου... κρύβεται το μεγαλείο του ΠΑΟΚ.

Με δεκάδες αθλήματα υπό τη σκέπη του, ο ΑΣ κρατά κάθε χρόνο ψηλά τη σημαία. Με περίπου 5.000 αθλητές και παιδιά να φορούν το "βαρύ" σήμα στο στήθος, με γονείς και φίλους, με προπονητές, εφόρους, χορηγούς και παράγοντες να κρατούν στα χέρια τους το πιο ατόφιο "ασπρόμαυρο" φορτίο. Όλοι κάτω από τις οδηγίες, τις κατευθύνσεις και τη αδιάκοπη βοήθεια ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με αυτήν την αποστολή, τον Θανάση Κατσαρή. Έναν παράγοντα που πέρασε τόσα πολλά, έκανε ακόμα περισσότερα, αλλά κυρίως "κράτησε" όταν σε "μαύρες εποχές"- ο σύλλογος βρισκόταν έρμαιο σε κάθε τυχάρπαστο. Δεν άφησε κανέναν να μαγαρίσει τον Δικέφαλο, να μην αγγίξει ούτε ένα πούπουλο από τα φτερά του.

Παράλληλα, με μπροστάρη τον ίδιο, αλλά και πολλούς αφανείς εργάτες, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και να διεισδύει σε όλα τα στρώματα της αθλητικής, και όχι μόνο, κοινωνίας της πόλης. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας οφείλει να έχει και αυτή τη διάσταση. Ή καλύτερα, από αυτήν πρέπει να ξεκινάει για να έρθουν και όλα τα υπόλοιπα.

Δυστυχώς, τη σημασία του ΑΣ ΠΑΟΚ, λίγοι την έχουν κατανοήσει μέσα στα χρόνια. Απόδειξη είναι τα περίπου 100 άτομα που βρίσκονται κάθε χρόνο στις συνελεύσεις του. Παρόλα αυτά, και φέτος υπήρξαν σπουδαίες διακρίσεις. Μερικές που κάποιοι δε θα ασχοληθούν για να πληροφορηθούν ποτέ. Αυτό που αξίζει όμως δεν είναι πάντα η επιτυχία, ο τίτλος ή το μετάλλιο. Είναι εκείνος ο 15χρονος με τον Αετό στο στήθος, που στο πιο παραμελημένο άθλημα, τα δίνει όλα για αυτόν τον σύλλογο. Ο "άγνωστος στρατιώτης" του πιο λαοφιλούς σωματείου της Μακεδονίας...

Θόδωρος Χαστάς

Διαβάστε ακόμη...