Γκολτζή εξτρέμ παίρνει ο ΠΑΟΚ

Απο sfina.gr: Εξτρέμ από την Ιβηρική χερσόνησο θέλει να φέρει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: sfina.gr
Γκολτζή εξτρέμ παίρνει ο ΠΑΟΚ

Φυσικά και ο λόγος της παρουσίας του Μάριο Μπράνκο στη Πορτογαλία δεν ήταν μόνο η παρακολούθηση του μικρού τελικού του Nations League ανάμεσα στην Αγγλία και στην Ελβετία και του μεγάλου τελικού από τις κερκίδες του «Ντραγκάο» της Πορτογαλίας κόντρα στην Ολλανδία.

Είχε άμεσο μεταγραφικό ενδιαφέρον ο σκοπός του ταξιδιού του. Προχώρησε τις επαφές με εκπροσώπους υποψήφιων μεταγραφικών στόχων. Οι πληροφορίες της «Live» λένε πως πιο κοντά είναι η περίπτωση ενός εξτρέμ, μέσης ηλικίας, που έπαιζε πέρυσι στην Ιβηρική και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ικανότητά του στο σκοράρισμα και στο «ένας εναντίον ενός», λόγω της δεινής τεχνικής του κατάρτισης και της εκρηκτικότητάς του.

Ο γκολτζής εξτρέμ λείπει ολοφάνερα από το ρόστερ. Ο Δημήτρης Λημνιός είναι άριστος σε τακτικό επίπεδο, αλλά με τρία γκολ πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις απέχει πολύ από τον τίτλο του γκολτζή. Το ίδιο ισχύει και για τον Λέο Ζαμπά. Τα εφτά γκολ που πέτυχε συνολικά (τρία στο πρωτάθλημα και από δύο σε κύπελλο και Ευρώπη) δεν αρκούν σε μία ομάδα που θέλει του χρόνου να πάρει πάλι το νταμπλ και να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μακριά από το γκολ ήταν και ο τρίτος καθαρός εξτρέμ του περσινού ρόστερ. Ο Πέδρο Ενρίκε έβαλε μόλις τρία γκολ από τον Ιανουάριο που επέστρεψε στη Τούμπα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζήτησε στις μεταγραφές έναν πλάγιο επιθετικό εκρηκτικό και σκόρερ, που να απειλεί ευθέως την αντίπαλη άμυνα.

Ψάχνει νέο Γκάρι Ροντρίγκες

Ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει έναν νέο Γκάρι Ροντρίγκες, που να έχει την απρόοπτη κίνηση «μέσα στο αίμα» του, να μπαίνει για «πλάκα» μέσα στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και να φτάνει αρκετές φορές σε θέση για γκολ.

Εκτός του Ροντρίγκο, του Ίσμαελ Σίλβα, που θεωρείται «κλεισμένος» (αν και ποτέ δεν είναι σίγουρη μία μεταγραφή μέχρι να πέσουν οι υπογραφές) και του εξτρέμ, είναι προγραμματισμένο να αποκτηθούν άλλοι δύο χαφ, ένας με ανασταλτικές και ένας με δημιουργικές ικανότητες (ιδίως εάν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Χοσέ Κάνιας).

Όλα... τα λεφτά για δημιουργικό χαφ και εξτρέμ

Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση και μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας να έχουν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του εξτρέμ και του ενός χαφ και να απομένει στη συνέχεια η απόκτηση ενός αριστερού μπακ και ενδεχομένως τρίτου επιθετικού μετά τον Τσούμπα Άκπομ και τον Κάρολ Σφιντέρσκι.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το μεγαλύτερο κομμάτι του καλοκαιρινού μεταγραφικού μπάτζετ θα κατευθυνθεί στην απόκτηση του εξτρέμ και του δημιουργικού χαφ.

Διαβάστε ακόμη...