Το σχέδιο για το δεύτερο νταμπλ

Από sfina.gr: Προσαρμοσμένος πάνω στον «μαραθώνιο» των 36 αγωνιστικών του νέου πρωταθλήματος, μαζί με τα πλέι οφ των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, είναι ο σχεδιασμός και οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν.
Πηγή: sfina.gr
Το σχέδιο για το δεύτερο νταμπλ

Στον Δικέφαλο του Βορρά θεωρούν πως η ομάδα έχει όλο το «πακέτο», που θα την οδηγήσει στην διατήρηση των σκήπτρων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στην είσοδό της για πρώτη φορά σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαθέτει ικανό προπονητή, που θα βρίσκεται στον πάγκο της για τρίτη σεζόν, σταθερό «κορμό» ποιοτικών παικτών επί αρκετά χρόνια, αυτοπεποίθηση από την κατάκτηση του νταμπλ, ηρεμία, οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, καλούς χαρακτήρες παικτών και τέλος ισχυρό επενδυτή που έχει λυμένα τα οικονομικά θέματα.

Στην Τούμπα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι πιθανότητες κατάκτησης του νταμπλ, που τίθεται ως στόχος και για τη νέα χρονιά, θα είναι μεγάλες, εάν εκπληρωθούν άλλα δύο βασικά κριτήρια στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το «βάθος» στον πάγκο και το ηλικιακό ζήτημα.

Το ηλικιακό κριτήριο

Πρώτο θέμα για την αξιολόγηση των δεδομένων της νέας σεζόν αποτελεί το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με τις 36 αγωνιστικές, μαζί με τα πλέι οφ. Στον ΠΑΟΚ είναι πεπεισμένοι, ότι η επίτευξη των μεγαλεπήβολων στόχων και τη νέα σεζόν θα κριθεί στο «βάθος» του πάγκου και στο ηλικιακό κριτήριο. Γι' αυτό στις μεταγραφές η διοίκηση και ο Μάριο Μπράνκο προσανατολίζονται στην απόκτηση παικτών μικρής και μέσης ηλικίας.

Ήδη, αποτυπώνεται αυτή η τάση στην απόκτηση του 26χρονου Πορτογάλου δεξιού μπακ Ροντρίγκο και του 24χρονου Βραζιλιάνου χαφ Ίσμαελ Σίλβα, που θεωρείται «κλεισμένος».

Απορρίπτονται οι παίκτες μεγάλης ηλικίας στις μεταγραφές, διότι δεν θα αντέξουν στον «μαραθώνιο» της νέας σεζόν. Πολύ δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί ένας παίκτης άνω των 32 ετών σε μία διαδικασία αγώνων από τον Αύγουστο, που αρχίζουν οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη, μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Μιλάμε για συνεχόμενα παιχνίδια επί 10 μήνες και βάλε...

Και πέρυσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε εκτεταμένο «ροτέισον» (αν και οι παίκτες του ήταν κατά ένα χρόνο μικρότεροι) σε πολλά ματς, ειδικά σ' αυτά του κυπέλλου και της Ευρώπης, γιατί ήθελε να σιγουρέψει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι αποχωρήσεις

Ο ΠΑΟΚ έχει, ούτως ή άλλως, αυξημένο μέσο όρο ηλικίας του βασικού του «κορμού», που πλησιάζει τα 30 έτη. Άρα, υποχρεωτικά πρέπει να πέσει ο μέσος ηλικίας, μέσω της απόκτησης νεαρότερων παικτών και της σταδιακής ανανέωσης της ομάδας.

Αυτό ο σκοπός εξυπηρετείται με τις αποχωρήσεις του 29χρονου Εβγέν Σάχοφ, του 32χρονου Εβγέν Χατσερίδη, του 34χρονου Στέλιου Μαλεζά και του 27χρονου Σέρζιο Ολιβέιρα, τους οποίους, μάλλον, θα ακολουθήσουν ο 32χρονος Χοσέ Κάνιας, ο 29χρονος Πέδρο Ενρίκε (ίσως δοθεί ξανά δανεικός) όπως και ο 29χρονος Ομάρ Ελ Καντουρί, εάν φέρει πρόταση από την Ιταλία.

Περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές για τον Λουτσέσκου

Για την εκπλήρωση και του δεύτερου κριτηρίου, του «βάθος» στον πάγκο, θα διευρυνθούν τα περιθώρια επιλογών του Λουτσέσκου, μέσω μεταγραφών, οι οποίες θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ομάδας. Θα αποκτηθούν άλλοι δύο κεντρικοί χαφ, ένα καθαρό «6άρι» με χαρακτηριστικό του τον δυναμισμό και ένα «8άρι», ένας πλάγιος επιθετικός με έφεση στο σκοράρισμα και πιθανόν ένας αριστερός μπακ και ένας ακόμη επιθετικός, εάν αποφασισθεί, η μη συνέχιση της συνεργασίας με τον Νίκο Καρέλη, που μένει ελεύθερος από την Γκενκ.

Ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει την ολοκλήρωση του αγωνιστικού σχεδιασμού, κατά 80%, μέχρι την πρώτη συγκέντρωση για την νέα χρονιά στις 25 Ιουνίου, με σκοπό να στήσει το συντομότερο δυνατό την ομάδα, ενόψει των πρώτων αγώνων του Αυγούστου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προωθούνται τρεις νεαροί από την Κ19

Επίσης, στο πλαίσιο της ανανέωσης εντάσσεται και η καθιερωμένη προώθηση τριών νεαρών παικτών από τους πρωταθλητές της Κ19 του Πάμπλο Γκαρσία στην πρώτη ομάδα.

Ένας σίγουρος είναι ο 19χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης, που θα έχει τον ρόλο του τέταρτου στόπερ την νέα σεζόν, μετά τους Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο και Σβέριρ Ίνκγασον. Για την επιλογή των άλλων δύο «τυχερών» γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων ανάμεσα στους αρμόδιους, που θα αποφασίσουν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...