«Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, o ΠΑΟΚ και η δυναστεία Λουτσέσκου»

Από sfina.gr: Ένας από τους πιο γνωστούς Ουκρανούς ρεπόρτερ, μέσω της ιστοσελίδας ua-football.com αναλύει τα δεδομενα για την τεχνική ηγεσία της Σαχτάρ Ντόνετσκ μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Πάουλο Φονσέκα.
Πηγή: sfina.gr
«Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, o ΠΑΟΚ και η δυναστεία Λουτσέσκου»

Ο λόγος για τον Ρόμαν Πετρένκο που παρουσιάζει τον Ράζβαν Λουτσέσκου ως έναν από τις πιο επικρατέστερες λύσεις για την νέα εποχή στον πάγκο των πρωταθλητών Ουκρανίας.

«Η υποψηφιότητα του γιου του Μιρτσέα Λουτσέσκου για την θέση του προπονητή της Σαχτάρ έχει αναδειχτεί αρκετές φορές τα τελευταία 6-7 χρόνια αλλά το θέμα δεν έχει ξεπεράσει τις φήμες και τις εικασίες. Την περασμένη άνοιξη η επιλογή του Ράζβαν Λουτσέσκου εμφανίστηκε ξανά. Λέγεται μάλιστα ότι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έκανε ταξίδι στην Ουκρανία, όπου σε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, άσκησε πίεση για να προσληφθεί ο γιος του. Ο γιος Λουτσέσκου ασκεί το επάγγελμα του προπονητή από το 2003, αλλά η επιτυχία ήρθε σταδιακά και ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια. Δυο Κύπελλα Ελλάδας και ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ αύξησαν σημαντικά τις μετοχές του 50χρονου Ρουμάνου. Μήπως ήρθε ο καιρός να συνεχίσει η δυναστεία των Λουτσέσκου στο Ντόνετσκ;», έγραψε χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρόμαν Πετρένκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του Λουτσέσκου, για τον πάγκο της Σαχτάρ «παίζουν» τα ονόματα των Αντόνιο Κάρλος Τζάγκο (πέρασε από την Σαχτάρ ως βοηθός του Μιρτσέα Λουτσέσκου την περίοδο 2013-2015), ο Άμπελ Φερέιρα (προπονητής της Μπράγκα), Ιγκόρ Ντουλιάι (προπονητής στα τμήματα υποδομής της Σάχταρ) και ο Ντάριο Σρνα που κρέμασε τα παπουτσια του και ψάχνει το πρώτο του βήμα στην προπονητική.

Διαβάστε ακόμη...