Ο ΠΑΟΚ, ο Καραμάνος, ο... Γιαννακόπουλος και το 3ετές πλάνο

Από basketplus.gr: Κακά τα ψέμματα η επόμενη μέρα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την παρουσία του Γ. Καραμάνου εξαρτάται από την οξυδέρκεια και την εμπειρία του Θ. Κατσαρή και από τις διαθέσεις του Ι. Σαββίδη. Η πρώτη συνάντηση του ενδιαφερόμενου με τις δύο από τις τρεις πιο βασικές κεφαλές του ΠΑΟΚ άνοιξε μια πόρτα.
Πηγή: basketplus.gr
Ο ΠΑΟΚ, ο Καραμάνος, ο... Γιαννακόπουλος και το 3ετές πλάνο

Θα υπάρξουν και άλλες την επόμενη εβδομάδα. Νωρίτερα ο Κατσαρής σε κατ΄ιδίαν συνάντηση θα ενημερώσει τον Σαββίδη για τις εξελίξεις στο μπάσκετ και θα ζητήσει τις σκέψεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για την ΚΑΕ. Άλλωστε είναι ο γκράντε δανειστής...

O Καραμάνος έχει σκοπό για τον πρώτο χρόνο να προχωρήσει με διοίκηση πρωτοδικείου. Μπορεί με Μπάνε στην προεδρία... Σε αυτό το διάστημα θα γνωρίζει τα πάντα για τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ, θα γνωρίζει και το ακριβές περιβάλλον στο Ελληνικό μπάσκετ. Τότε θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στο 3ο βήμα που θα είναι η ιδιοκτησία. Ανάλογα με το «ισοζύγιο» χρηματοδότησης και αναγκών.

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει τους ελέγχους. Ζήτησε να ενημερωθεί από τον Πρέλεβιτς και αναλυτικά για οφειλές αλλά και για το μπάτζετ που θα χρειαστεί σε μια τριετία ώστε ο ΠΑΟΚ να ξεφύγει από την τωρινή κατάσταση. «Δεν μπορώ να φτάσω τον Γιαννακόπουλο» φέρεται να είπε στην συνάντηση, παραδεχόμενος οτι δεν γνωρίζει και πολλά, αλλά προσθέτοντας οτι ο ίδιος και οι εταιρίες που αποτελούν τον ενδιαφερόμενο όμιλο, έχουν στόχο να πάνε ψηλά τον ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος θα επιδιώξει αρκετά αργότερα να δει και τον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο γνωρίζει για τα δανεικά του αφεντικού της ΠΑΕ και δεν έδειξε να αγχώνεται. Ούτε για το ότι τα υπόλοιπα χρέη μπορεί να ξεπερνούν και τα 3 εκ. ευρώ. Όλα γίνονται με ρυθμίσεις. Αυτός θα πρέπει να αποφασίσει-όταν έχει πλήρη εικόνα-για το πόσα χρήματα το χρόνο θα μπορεί να διαθέτει μέσω των συνεργαζόμενων εταιριών του ομίλου. Αυτό βέβαια σημαίνει οτι σε πρώτη φάση πιθανόν θα ακολουθήσει συντηρητικό δρόμο, μια που έκανε λόγο για πλάνο 3ετίας.

Η πληροφορία ότι όλες οι εταιρίες του ομίλου είναι κατασκευαστικές δεν επιβεβαιώνεται. Ελέγχεται. Ωστόσο αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε εύκολα μπορεί κάποιος να σκεφτεί οτι το πρότζεκτ της νέας Τούμπας αλλά και οι γενικές ασχολίες του Ιβάν Σαββίδη στο κατασκευαστικό τομέα εντός Ελλάδας, ήταν σημαντικό ερέθισμα για να προσελκύσει ο μπασκετικός ΠΑΟΚ ενδιαφέρον από αυτό το επιχειρηματικό κομμάτι.

Η φιλανθρωπική και η κοινωνική δράση του κ. Καραμάνου για την ώρα αφορά μόνο το ανθρώπινο προφίλ του και όχι το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ. Μοναδικό φάουλ των όσων διέρρευσαν σήμερα; Είναι δυνατόν ο κ. Καραμάνος, πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, μακριά, όπως ανέφερε στην συνάντηση, από οπαδικές λογικές και γενικά εκτός πνεύματος μπάσκετ, να εξέφρασε άποψη περί παραμονής του Ηλία Παπαθεοδώρου; Λίγο σόνικο για κάποιον μη γνώστη ε;

Σε κάθε περίπτωση η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τρεις δρόμους είχε και έχει μπροστά της... Τον χειρότερο που αφορά παραμονή στο νυν καθεστώς που θα οδηγήσει μαθηματικά στην εξαφάνιση, στον ανεκτό που θα είναι νέα διοίκηση πρωτοδικείου με άλλη ηγετική ομάδα (αυτό που προτείνει ο Καραμάνος) και τον ιδανικό που θα είναι μια νέα ισχυρή ιδιοκτησία. Ο δεύτερος μπορεί να οδηγήσει στον τρίτο. Ο πρώτος «σκοτώνει».

Ο Ιούνιος θα έχει πολύ ενδιαφέρον, αρκεί να μην ζήσει η ομάδα υποθέσεις Ζήτρου και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων... Ο Γιώργος Καραμάνος επέστρεψε νωρίς στην Αθήνα και ετοιμάζεται για τα... δύσκολα των επόμενων ημερών.

Διαβάστε ακόμη...