«Έχασε φθηνά τον Άκπομ»

Από inpaok.com: Η Άρσεναλ προωθεί τον παλαίμαχο αστέρα της, Φρέντρικ Λιούνμπεργκ στην θέση του βοηθού προπονητή του Ουνάι Έμερι, με στόχο να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των ταλέντων που παράγουν οι ακαδημίας της λονδρέζικης ομάδας.
Πηγή: inpaok.com
«Έχασε φθηνά τον Άκπομ»

Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει προβληματισμός κυρίως για τους ποδοσφαιριστές που δεν έπεισαν ότι μπορούν να αποτελέσουν μέλος της πρώτης ομάδας, και στην εξίσωση μπήκε και το όνομα του Τσούμπα Άκπομ, που το καλοκαίρι του 2018 τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Η βρετανική ιστοσελίδα «Telegraph» κάνει ιδιαίτερη ανάλυση για την αξιοποίηση των προϊόντων των ακαδημιών των «κανονιέριδων» φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι η Άρσεναλ πουλάει πολύ φθηνά τους ποδοσφαιριστές που κρίνει ότι δεν της κάνουν και σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και ο φορ του νταμπλούχου Δικεφάλου.

Μάλιστα, παραθέτει ανάλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, από τους οποίους η, πρωταθλήτρια Ευρώπης πλέον, Λίβερπουλ αποκόμισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που οι Λονδρέζοι πουλούσαν τους δικούς του για... πενταροδεκάρες, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά των δυο συλλόγων.

Χαρακτηριστικά, αναφέρονται τα παραδείγματα του, γνωστού μας από το πέρασμα του στην Ελλάδα Τζόελ Κάμπελ, του Γκνάμπρι που τώρα αγωνίζεται βασικός στην Μπάγερν, αλλά φυσικά και του Τσούμπα Άκπομ, για τον οποίο αναφέρεται σχετικά: «Πρόκειται για ένα παιδί της ακαδημίας της Άρσεναλ, που κατάφερε στην πρώτη του χρονιά να κερδίσει το νταμπλ στην Ελλάδα».

Το άρθρο σημειώνει ότι ο στόχος της Άρσεναλ είναι να συνεχίσει πλέον με επικεφαλής τον Λιούνμπεργκ, την ανάπτυξη των ποδοσφαιριστών, ούτως ώστε κάποιοι να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, και οι υπόλοιποι να πωληθούν σε... καλές τιμές, γλιτώνοντας τα παραπάνω «λάθη».

Διαβάστε ακόμη...