Η λάτιν ομοιογένεια του ΠΑΟΚ

Από sfina.gr: Οι δύο πρώτες μεταγραφές του ΠΑΟΚ είναι Βραζιλιάνοι. Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Πηγή: sfina.gr
Η λάτιν ομοιογένεια του ΠΑΟΚ

Έχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει ακόμα πιο «λάτιν», αφού είναι κάτι που ταιριάζει στην ομάδα και αρέσει στον Λουτσέσκου, όπως και ότι η μεταγραφική στόχευση είναι κυρίως παίκτες που έπαιζαν στην Πορτογαλία (Ροντρίγκο Σοάρες), αλλά και γενικότερα στην Ιβηρική.

Είναι σημαντικό για τον Λουτσέσκου η ομάδα να μην είναι ένα «μωσαϊκό εθνοτήτων». Να μιλάνε οι περισσότεροι παίκτες την ίδια γλώσσα για να μπορούν να συνεννοούνται, να έχουν κοινά και να κάνουν παρέα, γιατί αυτό βοηθάει στην ομοιογένεια της ομάδας και εντός αγωνιστικού χώρου.

Μάτος, Μαουρίσιο, Ζαμπά, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ενρίκε, αλλά και οι δύο νεοαποκτηθέντες Ίσμαελ Σίλβα και Ροντρίγκο Σοάρες, όλοι μιλούν Πορτογαλικά (γλώσσα και των Βραζιλιάνων) και μπορούν βέβαια να συνεννοηθούν με τον ισπανόφωνο Κρέσπο.

Δεν είναι τυχαίος λοιπόν ο μεταγραφικός προσανατολισμός σε Λατίνους. Έχει κάποια λογική, που περιστρέφεται πάντα γύρω από την ομοιογένεια. Πάνω στην ομοιογένεια θα στηριχθεί και την νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ, αφού αποτελεί την συνταγή της σίγουρης επιτυχίας και της κατάκτησης τίτλων.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...