“Χτίζει” την επίθεση γύρω από τον Άκπομ

Από sfina.gr:Γύρω από τον Τσούμπα Άκπομ θα «χτισθεί» η επίθεση του ΠΑΟΚ και για τη νέα σεζόν. Είναι ειλημμένη απόφαση, με εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έγινε αποδεκτή από την διοίκηση. Ο 21χρονος Άγγλος φορ θα είναι η «κολώνα» της επίθεσης και στη νέα αγωνιστική περίοδο.
Πηγή: sfina.gr
“Χτίζει” την επίθεση γύρω από τον Άκπομ

Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν μπήκε στην 11άδα, μετά την πώληση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, άλλαξε όλο το προφίλ της ομάδας, δίνοντας την ταχύτητα που έλειπε στην επίθεση. Γι’ αυτό και ο Λουτσέσκου… πίνει νερό στο όνομά του. Δεν περνάει καν από το μυαλό του σχεδιασμός για την επίθεση, που να μην περιλαμβάνει τον 21χρονο Άγγλο σέντερ φορ και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την διοίκηση.

Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν, ότι ο Άκπομ είναι, αυτή την στιγμή, ο παίκτης με την μεγαλύτερες προοπτικές μεταπολιτικής αξίας στο ρόστερ. Είναι βέβαιοι, ότι, θα «βγάλει μάτια», εάν παίξει με τον Δικέφαλο του Βορρά σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να πουληθεί σε ευρωπαϊκή ομάδα με πολύ υψηλότερο ποσό από τα 10 εκατ. ευρώ, που εισπράχθηκαν από την παραχώρηση του Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ.

Η «χρηματιστηριακή» αξία του Άγγλου στράικερ αποτιμάται, ήδη, με πολύ μεγάλα νούμερα στην μεταγραφική αγορά. Μετά τον καταπληκτικό περσινό εξάμηνο που έκανε, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της κατάκτησης του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, προκάλεσε το πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Αρκετές ομάδες τον έχουν στα υπόψη τους και θα τον παρακολουθούν στη νέα σεζόν.

Ως δίδυμο με τον Άγγλο στην επίθεση προορίζεται ο, επίσης, πολλά υποσχόμενος 21χρονος διεθνής Πολωνός Κάρολ Σφιντέρσκι. Απέδειξε πέρυσι, παρότι αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, ότι έχει κι αυτός μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές εξέλιξης.

Πιθανή έκπληξη με παραμονή Καρέλη

Για τρίτο φορ ψάχνει ο Λουτσέσκου. Ούτε για πρώτο, ούτε για δεύτερο. Μην εκπλαγούμε, εάν παραμείνει ως τρίτη επιλογή ο Νίκος Καρέλης. Ίσως του δοθεί μία… δεύτερη ευκαιρία στην Τούμπα, εάν φυσικά η Γκενκ τον αφήσει ελεύθερο, όπως διαφαίνεται.

Έπιασε «λίτιμ απ» ο Κουλούρης και πωλείται

Όλα δείχνουν, ότι ο Ευθύμης Κουλούρης δεν θα επιστρέψει στη Τούμπα για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί δεν ταιριάζει στο στυλ της ομάδας του Λουτσέσκου, που έχει επενδύσει πολλά στο δίδυμο Άκπομ και Σφιντέρσκι. Και δεύτερον, επειδή ως πρώτος σκόρερ της περσινής Σούπερ Λιγκ, η τιμή μου θεωρείται πως έχει πιάσει «λίμιτ απ» και είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία για την πώλησή του. Ακόμα κι αν δεν παραχωρηθεί με μεταγραφή, θα δοθεί δανεικός με ρήτρα αγοράς, ή με πώληση και μορφή συνιδιοκτησίας στις Κάτω Χώρες, στις οποίες προβάλλονται οι σέντερ φορ, γιατί οι ομάδες εκεί παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο.

Μετά από όλα αυτά γίνεται σαφές πως η φημολογία για ξένους φορ, όπως ο 30χρονος Βόσνιος διεθνής Νερμίν Χάσκιτς, που πέτυχε πέρυσι με την Ραντνίσκι Νις 24 γκολ στο σερβικό πρωτάθλημα, δεν ευσταθεί.

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...