Στο “κόκκινο σπίτι” διοικητικές υπηρεσίες και τροπαιοθήκη για όσο θα ανακατασκευάζεται η Τούμπα

Από sfina.gr:Μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών της ΠΑΕ και της τροπαιοθήκης της ομάδας (μέσω της δημιουργίας προσωρινού μουσείου) στο εμβληματικό «κόκκινο σπίτι», που βρίσκεται στη «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει ο προγραμματισμός των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, όταν ο Δικέφαλος του Βορρά «μετακομίσει» στο Καυταντζόγλειο, ενόψει της ανέγερσης της νέας Τούμπας.
Πηγή: sfina.gr
Στο “κόκκινο σπίτι” διοικητικές υπηρεσίες και τροπαιοθήκη για όσο θα ανακατασκευάζεται η Τούμπα

Στις εσωτερικές συζητήσεις στην ΠΑΕ έχει τεθεί ως θέμα η μετεγκατάσταση των γραφείων σε άλλο χώρο, μόλις ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης του γηπέδου της Τούμπας για την έναρξη των διαδικασιών κατεδάφισης και ανέγερσης νέου, κάτι που χρονικά προσδιορίζεται να συμβεί το αργότερο στο τέλος της νέας σεζόν.

Τα γραφεία διοίκησης, το λογιστήριο και όλα τα υπόλοιπα τμήματα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, είναι αδύνατο, για ευνόητους λόγους, να μεταφερθούν στο Καυταντζόγλειο, αφού χρησιμοποιείται και από άλλους συλλόγους και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το Καυταντζόγλειο θα αποτελεί αποκλειστικά και μόνο έδρα του Δικέφαλου του Βορρά για τους εντός έδρας αγώνες του, για όσο διάστημα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου της Τούμπας.

Άλλωστε, η «δυσκαμψία» που παρατηρείται στις συνομιλίες με την διοίκηση του Καυταντζογλείου (ήδη εκφράζεται δυσαρέσκεια από τον ΠΑΟΚ για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις) δεν επιτρέπει την επέκταση των δραστηριοτήτων της ομάδας στο εθνικό στάδιο, πέρα από τις καθαρά αγωνιστικές υποχρεώσεις της.

Αναπαλαίωση κόστους εφτά εκατ. ευρώ

Το νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας (κατασκευάσθηκε μεταξύ 1926 – 1928 με δαπάνη του Ναουσαίου κλωστοϋφαντουργού, Γρηγορίου Λόγγου) πέρασε στην ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη το 2013 και αναπαλαιώθηκε την τελευταία διετία με κόστος εφτά εκατ. ευρώ από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, επανακτώντας την εντυπωσιακή του όψη και διατηρώντας άθικτη την σπάνια αρχιτεκτονική του.

Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια η μπουτίκ της ΠΑΕ στο κέντρο της πόλης. Στους τρεις ορόφους του, συνολικού εμβαδού 900 τ.μ., θα στεγαστούν τα γραφεία των εταιρειών του Ομίλου Σαββίδη και διοικητικές υπηρεσίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για όσο θα ανακατασκευάζεται η νέα Τούμπα.

Κύρος και ιδανική θέση

Το κύρος, που προσδίδει το «κόκκινο σπίτι» και η θέση του, αφού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το καθιστά ιδανικό για την φιλοξενία και της τροπαιοθήκης του συλλόγου που έχει αυξηθεί εντυπωσιακά την τελευταία τριετία με την κατάκτηση των συνεχόμενων τίτλων, μέσα από την δημιουργία ενός προσωρινού Μουσείου σε έναν από τους τρεις ορόφους, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά οι φίλοι του ΠΑΟΚ.

Και σε επίπεδο μάρκετινγκ το «κόκκινο σπίτι» είναι ό,τι πρέπει για την εγκατάσταση διοικητικών υπηρεσιών της ομάδας και την έκθεση των τροπαίων της στο ευρύ κοινό. Εννοείται, ότι και μετά την κατασκευή της νέας Τούμπας, θα εξακολουθούν να λειτουργούν παραρτήματα υπηρεσιών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στο διατηρητέο κτίριο.

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...