Οι 50+ αγώνες που περιμένουν τον ΠΑΟΚ «φωνάζουν» για ποιοτικό ρόστερ

Από paokrevolution.net: Στις 25 Ιουνίου αρχίζει η προετοιμασία του Δικεφάλου για μια επίπονη σεζόν όπου εκτός από τον μεσοπρόθεσμο στόχο της εισόδου της ομάδας στους ομίλους του CHL, υπάρχει και ένας ακόμη σημαντικός που είναι η διατήρηση των κεκτημένων στις εγχώριες διοργανώσεις.
Πηγή: paokrevolution.net
Οι 50+ αγώνες που περιμένουν τον ΠΑΟΚ «φωνάζουν» για ποιοτικό ρόστερ

Είναι ξεκάθαρο πως μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα θέλει να έχουν κλείσει τα ανοικτά μέτωπα που αφορούν τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ που ως αποτέλεσμα θα του δώσουν την ευκαιρία να δουλέψει με το γκρουπ παικτών που ο ίδιος επιθυμεί ώστε να διεκδικήσει κάθε στόχο μέχρι τέλους. Ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει πολλά παιχνίδια και κάτω από προϋποθέσεις θα ξεπεράσουν τα 50. Πριν από λίγες μέρες η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος αποφάσισε να υπάρξουν και τα πλέι οφς για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Αυτομάτως λοιπόν ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει 36 παιχνίδια φέτος στο Πρωτάθλημα, 26 δηλαδή στην κανονική περίοδο και άλλα 10 στη διαδικασία του μίνι Πρωταθλήματος. Στο Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ θα μπει στη φάση των "16" όπου ο αγώνας θα είναι νοκ άουτ και στην έδρα του αντιπάλου. Από τη φάση των "8" οι αγώνες θα είναι διπλοί μέχρι τον τελικό. Αν δηλαδή ο Δικέφαλος θελήσει να διεκδικήσει το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο, θα δώσει συνολικά έξι αγώνες στον συγκεκριμένο θεσμό και επομένως το σύνολο αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις θα είναι 42!

Υπάρχει όμως και η πρόκληση της Ευρώπης και της εισόδου στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του τέσσερα παιχνίδια (ανεξάρτητα αν περάσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του CHL, αφού αν τυχόν αποκλειστεί θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa). Αν περάσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο κλειδώνει αυτόματα την παρουσία του στους ομίλους του Europa αλλά είναι ξεκάθαρο πως αυτό το "μαξιλαράκι" δεν τον ενδιαφέρει αφού θέλει να συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη. Είτε παίξει όμως στο CHL είτε στο Europa συμπεριλαμβάνουμε και τα ματς στους ομίλους), θα πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει τουλάχιστον δέκα παιχνίδια.

Γι' αυτό και όπως σημειώσαμε παραπάνω, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει περισσότερα από 50 παιχνίδια στη σεζόν. Και αυτό προϋποθέτει ένα γεμάτο ρόστερ αφού αφενός δεν μπορούν μόνο 13 ή 14 παίκτες να παίξουν όλα αυτά τα ματς και αφετέρου στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι παράγοντες των τιμωριών ή των τραυματισμών. Επομένως μέχρι τις 25 Ιουνίου διοίκηση και Λουτσέσκου έχουν αρκετή δουλειά ώστα να γεμίσει η φαρέτρα του προπονητή στη μάχη για τη διάκριση σε όλες τις διοργανώσεις.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...