Τέλος στις ποινές αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια!

Από sdna.gr : Σε σημαντική αλλαγές θα προχωρήσει ο Πειθαρχικός Κώδικας από τη νέα σεζόν, με την ποινή της αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια να καταργείται -πιθανότατα- οριστικά!
Πηγή: sdna.gr
Τέλος στις ποινές αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές φορές ομάδες να χάνουν βαθμούς που είχαν κερδίσει στο χορτάρι μέσα στις δικαστικές αίθουσες, ανάλογα με τα όσα ανέφεραν οι εκάστοτε εκθέσεις της αστυνομίας. Μόνο φέτος άλλωστε από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι άλλοι τρεις από την ΑΕΚ (επίσης για επεισόδια με τους "ερυθρόλευκους").

Η ΕΠΟ ωστόσο θέλησε να βάλει ένα τέλος σε αυτό και τα παιχνίδια πλέον θα κρίνονται μόνο στα γήπεδα.

Φυσικά πρέπει να υπάρχουν (και θα υπάρχουν) παραδειγματικές τιμωρίες για επεισόδια, αλλά ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας δεν θα περιλαμβανει την ποινή της αφαίρεσης βαθμών.

Αυτή είναι η σημαντικότερη αλλαγή από το προσχέδιο που κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και θεωρείται δεδομένο ότι θα ισχύσει στο νέο πρωτάθλημα (ουσιαστικά από 1/7), από τη στιγμή που λέει το "ναι" η ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ως... αντιστάθισμα θα υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών σε ό,τι αφορά τόσο τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στις ομάδες, όσο και τις τιμωρίες της έδρας.

Οι αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη...