Από τη φάση των «16» οι Ευρωπαίοι στο Κύπελλο Ελλάδας

Από sdna.gr: Την Τετάρτη βγαίνει η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2019-20.
Πηγή: sdna.gr
Από τη φάση των «16» οι Ευρωπαίοι στο Κύπελλο Ελλάδας

Αλλαγές θα περιλαμβάνει η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, που σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, αναμένεται να αναρτηθεί την Τετάρτη 29/5 στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Το θέμα συζητήθηκε τόσο στην Επιτροπή Διοργανώσεων αλλά και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, το μεσημέρι της Τρίτης (28/5), εκτός από το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ.

Μία αλλαγή είναι ότι οι Ευρωπαίοι, οι πέντε πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος δηλαδή, θα ξεκινούν πιθανότατα από τη φάση των «16». Μέχρι τώρα όλες οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας συμμετείχαν από τη φάση των «32».

Μία άλλη αλλαγή φέρεται να είναι ότι καταργούνται οι όμιλοι ενώ μέχρι τη φάση των «16» οι αγώνες θα είναι μονοί.

Μονός τελικός

Σε ότι αφορά τον τελικό, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αποδέχθηκε την εισήγηση της Σούπερ Λίγκας για μονο τελικό, σε ουδέτερη έδρα.

Την τελική απόφαση θα πάρει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας. Στη συνεδρίαση της Τρίτης στην ΕΠΟ ήταν και ο υπερσύμβουλος Πετρ Φουσεκ, που τάχθηκε υπέρ του διπλού τελικού.

Όπως και να έχει, οι αποφάσεις για το Κύπελλο Ελλάδας αναμένονται την Τετάρτη (29/5). Η ΕΠΟ θέλει να «ξεμπερδεύει» για να προχωρήσει τον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του θεσμού για την επόμενη τριετία.

Διαβάστε ακόμη...