«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάθε ομάδα ανέλαβε τις ευθύνες της»

Από sdna.gr: Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος σχολίασε την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και τόνισε πως ο ΕΣΑΚΕ έκανε το καλύτερο δυνατό για να μην αποχωρήσει ομάδα από τα πλέι-οφ. Τι είπε για τους κανονισμούς που δεν γίνεται να αλλάξουν τώρα και το μέλλον.
Πηγή: sdna.gr
«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάθε ομάδα ανέλαβε τις ευθύνες της»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ στην συνέντευξη Τύπου:

«Η Basket League της φετινής σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία με τα παιχνίδια που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή και τις θέσεις κατάταξης. Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν ως εδώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Όλοι θα θέλαμε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά το πρωτάθλημα, να ολοκληρώνονται κανονικά οι αγώνες και να μην αποχωρήσει ομάδα. Ως ΔΣ εξαντλήσαμε τα περιθώρια και συμφωνήσαμε για τομές και αλλαγές. Οι κανονισμοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν τώρα. Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του μπροστά στις ομάδες και μπροστά σε όλους στη χώρα. Η βιτρίνα της χώρας είναι το πρωτάθλημα. Φίλες και φίλοι χρέος του ΕΣΑΚΕ και όλων όσων υπηρετούν το άθλημα είναι η σεζόν να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικό και δυνατό.

Οι βάσεις μπήκαν στις πολύωρες συσκέψεις όπου άνοιξαν τα θέματα. Συμφωνήσαμε στην κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών, σε αλλαγές στη διαιτησία, στην αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για παραπτώματα των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα. Στον άμεσο υποβιβασμό σε περίπτωση που ομάδα δεν θα αγωνιστεί. Μέσα από 3 συναντήσεις ιδιοκτητών και προέδρων θα διαμορφωθούν, μετά το πέρας του πρωταθλήματος, οι αλλαγές στο πρωτάθλημα. Στόχος το νέο πρωτάθλημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, να αναβαθμιστεί η ποιότητα και να γεμίσουν οι εξέδρες. Να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα που θα αξίζει στην προσπάθεια των παικτών των χορηγών και όσων αγαπούν το μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει βαθιές ρίζες με ανθρώπους που το αγαπούν. Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε και πιο γρήγορα απ ότι φανταζόμαστε».

Διαβάστε ακόμη...