Κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ! (pics+videos)

23 Ιουλίου 2016. Ημέρα Σάββατο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του Φερνάντο Βαρέλα με μεταγραφή από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Τζίτζι Μπεκάλι. Η ιστορία, ξεκινάει...
Πηγή: paok24.com
Κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ! (pics+videos)

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Φερνάντο Βαρέλα από την Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο" ανέφερε στο ξεκίνημά της η "ασπρόμαυρη" ανακοίνωση, δίνοντας έτσι τέλος στο σίριαλ αφού πρώτα έδωσε 1,4 εκ. ευρώ στον Τζίτζι Μπεκάλι.

Τρία χρόνια αργότερα, ο 31χρονος πλέον στόπερ, αποχωρεί από την Τούμπα ως Πρωταθλητής Ελλάδας, τρις Κυπελλούχος Ελλάδας και αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που υπό τις οδηγίες του Ράζβαν Λουτσέσκου έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το PAOK24, θυμάται τις πιο δυνατές στιγμές του Βαρέλα στον Δικέφαλο, με τον διεθνή ποδοσφαιριστή από το Πράσινο Ακρωτήρι να καταγράφει συνολικά 119 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα...

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 - ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ

Έχοντας απουσιάσει από τα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ντιναμό Τιφλίδας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ο Βαρέλα, με το νούμερο 43 στη φανέλα, καταγράφει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ στις 25 Αυγούστου, στη ρεβάνς με τη Ντιναμό. Ο Αφρικανός στόπερ μπαίνει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 76ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Άνχελ Κρέσπο, τον ποδοσφαιριστή που έμελλε να γίνει το... alter ego του, με τον ΠΑΟΚ να έχει "καθαρίσει" από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση πρόκριση με γκολ των Ροντρίγκες και Τζαβέλλα (2-0), έχοντας ως "προίκα" και το 3-0 του πρώτου αγώνα. Μάλιστα, στο 88ο λεπτό, λίγο έλειψε ο Βαρέλα να πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του, αστοχώντας με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή σε κόρνερ του Φακούντο Περέιρα.

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ... ΑΥΤΟΓΚΟΛ

Κατά κοινή ομολογία, ο Φερνάντο Βαρέλα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και αυτές του κόσμου του Δικεφάλου στην πρώτη του σεζόν στην Τούμπα. Παρόλα αυτά, αγωνίστηκε στα 23 παιχνίδια πρωταθλήματος της σεζόν 2016-17, σε όλα του Γιουρόπα Λιγκ πλην της ρεβάνς με τη Σάλκε στη φάση των "32" λόγω κίτρινων καρτών και στα 7 από τα δέκα παιχνίδια Κυπέλλου (απουσίασε από τα ματς της φάσης των ομίλων με Λάρισα και Τρίκαλα αλλά και από τον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το οποίο παρακολούθησε από τον πάγκο.

Έτσι, η πιο ξεχωριστή στιγμή πριν τον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 23 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, με τον Βαρέλα να πετυχαίνει στο 6ο λεπτό με προβολή το πρώτο γκολ του με τον ΠΑΟΚ ύστερα από ασίστ του Μαλεζά και στο 25΄ να στέλνει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου, σε ένα παιχνίδι που τελικά ολοκληρώθηκε με νίκη των Πειραιωτών με σκορ 2-1, χάρη σε κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο οποίος βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο αποκλειστικά λόγω του Αλέξανδρου Αρετόπουλου που έκλεισε τα μάτια σε δύο αποβολές του.

6 ΜΑΪΟΥ 2017 - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Μπορεί ο Φερνάντο Βαρέλα να μην σκόραρε άλλο γκολ τη σεζόν 2016-17, ωστόσο στο φινάλε της πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο του ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, όντας βασικός και αναντικατάστατος στον τελικό Κυπέλλου που έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Υπό τις οδηγίες του Βλάνταν Ίβιτς, ο Δικέφαλος στέφθηκε Κυπελλούχος και ο Αφρικανός στόπερ το χάρηκε... με την ψυχή του! Η χρονιά βέβαια δεν ολοκληρώθηκε θετικά για τον Βαρέλα, αφού ο ίδιος αγωνίστηκε μόλις στο πρώτο από τα έξι παιχνίδια των πλέι οφ λόγω τραυματισμού στο γόνατο και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 - ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ

Το παιχνίδι με τη Λάρισα στην Τούμπα βρίσκεται στο 40ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει ήδη με 1-0 χάρη σε γκολ του Εβγέν Σάκχοφ, ο Δημήτρης Πέλκας εκτελεί κόρνερ, ο Φερνάντο Βαρέλα στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα και γίνεται πρωταγωνιστής σε μία από τις πλέον "δυνατές" στιγμές στην ιστορία του Δικεφάλου.

Η αγκαλιά με τον γιο του, Γκουστάβο και τα δάκρυα πατέρα και υιού, έκαναν τον γύρο του κόσμου και επισκίασαν τη νίκη εις βάρος της ΑΕΛ με σκορ 3-0, με τον Βαρέλα να δηλώνει μετά το παιχνίδι: «Tο ήξερα ότι θα σκοράρω και του είχα ζητήσει να τον φέρω στο γήπεδο. Ήξερα πως ο γιος μου θα είναι πίσω από την εστία. Μου είχε πει «μπαμπά θα είμαι πίσω από το τέρμα πρέπει να σκοράρεις σήμερα» και το κατάφερα».

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 - Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Έχοντας προηγηθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω του... υποκριτικού ταλέντου του Όσκαρ Γκαρθία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ σε μία Τούμπα που κοχλάζει όντας υποχρεωμένος να κερδίσει. Με το ρολόι να σημαδεύει το 90ο λεπτό, o Ντιέγκο Μπίσεσβαρ εκτελεί κόρνερ στη γωνία της θύρας 4, ο Φερνάντο Βαρέλα παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, πετυχαίνει ένα ιστορικό γκολ και σπεύδει να το πανηγυρίσει, υπό τις ιαχές 30 χιλιάδων "τρελαμένων" φίλων του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, οι παίκτες της ΑΕΚ παίρνουν... καροτσάκι τόσο τον διαιτητή Κομίνη όσο και τον επόπτη Ποντίκη, οι οποίοι μετά από διαβουλεύσεις (;) λίγων λεπτών, ακυρώνουν το γκολ που νωρίτερα είχαν κατοχυρώσει, χρεώνοντας τον Μαουρίσιο σε θέση οφσάιντ παρά το ότι ο Βραζιλιάνος δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο τη φάση και δεν εμπόδισε τον Μπάρκα. Η κλοπή του αιώνα μόλις είχε ξεκινήσει...

12 ΜΑΪΟΥ 2018 - ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΒΟΛΗ

Έναν χρόνο μετά το Κύπελλο στον Βόλο, ο Φερνάντο Βαρέλα πρέπει να αισθάνθηκε λίγο περισσότερο χαρούμενος από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου όταν σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Μπορεί βέβαια να μην σκόραρε στον τελικό αλλά ακόμα και έτσι ήταν αλάνθαστος, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία σεζόν όπου συνέθεσε ένα ανίκητο δίδυμο μαζί με τον Άνχελ Κρέσπο. Εννοείται φυσικά, πως η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η οποία αποτέλεσε την πρώτη και τελευταία αποβολή του στη θητεία του στον ΠΑΟΚ, δεν χάλασε ούτε στο ελάχιστο τη διάθεσή του...

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 - ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το 2-1 της Τούμπας, έδινε ισχνό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ έναντι της Βασιλείας για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόλις στο 7ο λεπτό της ρεβάνς στην Ελβετία, o Βαρέλα δεν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι έπειτα από κόρνερ του Δημήτρη Πέλκα και έβαλε τις βάσεις για την εντυπωσιακή νίκη του Δικεφάλου με σκορ 3-0, πετυχαίνοντας το πρώτο και μοναδικό γκολ του με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Είκοσι ημέρες αργότερα, αυτή τη φορά στο "Ντα Λουζ", ο Βαρέλα σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της Μπενφίκα, ωστόσο κατέγραψε τη μοναδική ευρωπαϊκή ασίστ του από τη στιγμή που ο Ουάρντα πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 - Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΔΕΡΦΟ"

Στον φετινό τελικό του ΟΑΚΑ, Φερνάντο Βαρέλα και Άνχελ Κρέσπο κατέγραψαν την 100η συνύπαρξή τους στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Οι δυο τους συνέθεσαν τα τελευταία δύο χρόνια το καλύτερο δίδυμο στο ελληνικό πρωτάθλημα και ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη σχέση εντός και εκτός γηπέδων, με το σίγουρο να είναι πως οι δυο τους θα θυμούνται για πάντα τη συνεργασία τους στο Περιστέρι. Με το ρολόι να σημαδεύει το 40ο λεπτό, ο Βαρέλα λειτουργεί σαν αριστερός εξτρέμ και την κατάλληλη στιγμή "στρώνει" τη μπάλα στον Κρέσπο, ο οποίος δεν αστοχεί μέσα από την περιοχή. Βέβαια, το γκολ αυτό δεν στάθηκε αρκετό για τον ΠΑΟΚ μιας και ο Ατρόμητος κατάφερε να αποσπάσει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), ωστόσο το συγκεκριμένο γκολ σαφέστατα και ήταν ξεχωριστό...

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 - ΕΝΑ ΓΚΟΛ, ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης όμως και πιο συγκεκριμένα στο 54΄, ο Πέλκας εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα περνάει πάνω από τον Λέο Μάτος, "στρώνεται" στον Βαρέλα και αυτός δεν αστοχεί, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε και τον Δικέφαλο να συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί του στη Σούπερ Λίγκα (11 νίκες, 1 ισοπαλία).

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ...

Ο ΠΑΟΚ "δοκιμάζεται" στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ και στον Πειραιά ευελπιστούν σε βοήθεια από τον "σύμμαχο" προκειμένου ο Ολυμπιακός να μειώσει τη διαφορά που τον χωρίζει από τους "ασπρόμαυρους". Στο 10ο λεπτό όμως, αναλαμβάνει δράση το... κάρμα! Κόρνερ του Πέλκα, πρώτη κεφαλιά του Βαρέλα, δεύτερη του Μαουρίσιο και η μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, με τους παίκτες της ΑΕΚ μάταια να ψάχνουν τον... Κομίνη. Βέβαια, ο ανεκδιήγητος Δανός διαιτητής Τίγκααρντ φρόντισε λίγο αργότερα να αποβάλλει με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζαμπά, η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 74΄ με τον Πόνσε αλλά ο ΠΑΟΚ δεν "λύγισε"...

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 - ΓΚΟΛ, ΑΣΙΣΤ, ΑΠΟΘΕΩΣΗ...

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, στο οποίο ο ΠΑΟΚ σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έμελλε να είναι το τελευταίο του Φερνάντο Βαρέλα στην Τούμπα. Σε αυτό, ο Αφρικανός στόπερ και πέτυχε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ από ασίστ του Πέλκα και δημιούργησε το τέταρτο γκολ του Δικεφάλου, γνωρίζοντας την καθολική αποθέωση από 35 και πλέον χιλιάδες κόσμου, τόσο κατά τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Μαλεζά στο 79ο λεπτό όσο και μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης!

Από τη μία, οι φίλοι του Δικεφάλου αναγνώρισαν έτσι τη συμβολή του Βαρέλα στις "ασπρόμαυρες" επιτυχίες και από την άλλη θέλησαν να τον "σπρώξουν" προς την ανανέωση έχοντας αντιληφθεί πως υπάρχει... πρόβλημα, με τον ίδιο να ζει έντονα τη φιέστα και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν στον Λευκό Πύργο αλλά εντέλει να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο!

11 ΜΑΪΟΥ 2019 - ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο κύκλος του Φερνάντο Βαρέλα στον ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε στον προ ημερών τελικό του ΟΑΚΑ, στον οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά αλλά και ο 31χρονος στόπερ πανηγύρισαν το τρίτο διαδοχικό Κύπελλο Ελλάδας. Όπως και ο Κρέσπο έτσι και ο Βαρέλα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μαζί αποτέλεσαν τους... Κέρβερους που δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να απειλήσουν τον Πασχαλάκη εκτός από μία - δυο περιπτώσεις, με τον κεντρικό αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι να είναι αν μη τι άλλο συγκινητικός από τη στιγμή που αγωνίστηκε με ένα χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού λόγω της κλωτσιάς που δέχθηκε από τον Λιβάγια!

Στις 11 Μαΐου βέβαια, το θέμα της παραμονής του Βαρέλα στον ΠΑΟΚ ήταν ακόμα "ανοιχτό". Εάν πάντως ο ίδιος γνώριζε πως ο τρίτος κατά σειρά τελικός με την ΑΕΚ θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με τον Δικέφαλο στο στήθος, κάπως έτσι θα έγραφε το "σενάριο" του αγώνα. Το μόνο που θα πρόσθετε, θα ήταν ένα γκολ εις βάρος των "κιτρινόμαυρων", ως απάντηση για το γκολ που του έκλεψαν πριν ένα χρόνο οι... Κομινοποντίκηδες!

Διαβάστε ακόμη...