Η FIFA στηρίζει Γραμμένο και ΕΠΟ

Από inpaok.gr:Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνέντευξη Τύπου από τον Διευθυντή του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA, τον Μπιορν Βάσαλο, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: inpaok.com
Η FIFA στηρίζει Γραμμένο και ΕΠΟ

Η συνέντευξη έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, του εκτελεστικού γραμματέας της ομοσπονδίας, Αλέξη Δέδε και του υπευθύνου επικοινωνίας Ιάκωβου Φιλιππούση, αλλά και των κ.κ. Μέλο Περέιρα και Πετρ Φούσεκ.

Ο υπεύθυνος εθνικών ομοσπονδιών της FIFA, που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το ελληνικό ποδόσφαιρο έκρινε ως θετικό το έργο της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες που γίνονται (με τη στήριξη FIFA και UEFA) έχουν θετικό πρόσημο.

Ακόμη επισημάνθηκε ότι ο Μέλο Περέιρα θα παραμένει στη θέση του για τον επόμενο χρόνο, όπως και όλα τα μέλη της ΚΕΔ.

Επιπλέον τονίστηκε ότι και του χρόνου θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές αλλά επιπλέον θα υπάρχει και το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα με περιοδικούς ελέγχους της FIFA για τη σωστή λειτουργία του.

Παράλληλα θα συνεχίσει στη θέση του ως «υπερσύμβουλος» της ΕΠΟ ο Πετρ Φούσεκ, ενώ τέλος τονίστηκε πως το πλάνο που υπάρχει είναι η σταδιακή αποχώρηση της FIFA μετά τις εκλογές της ΕΠΟ την ερχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά ο κ. Βάσαλο τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά, και βλέπουμε ότι υπάρχει πρόοδος. Συζητήσαμε κυρίως διοικητικά θέματα και δυστυχώς το θέμα της βίας. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Παρόλο που υπήρξε πρόοδος, υπάρχει αρκετός δρόμος.

Ελπίζουμε να τερματιστεί το τοξικό περιβάλλον από κάποιους που είχαν αναλάβει τα πάντα. Παρόλα αυτά συναντάμε προκλήσεις που κάποιες δεν μπορέσαμε να λύσουμε. Αν οι πολιτικές είναι ορθές και δεν γίνεται κατάχρηση, όλα θα διορθωθούν. Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα παρόλο που υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη.

Διαβάζουμε ότι θα μπει πρόεδρος πάνω από τον Γραμμένο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τις εξελίξεις, αλλά να τους δώσουμε και έπαινο γι’ αυτά που έκαναν σε ένα τοξικό περιβάλλον.

Σήμερα εστάλη μια επιστολή από την κυρία Σαμούρα. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ παραμένουν μέχρι το τέλος, θα επεκταθούν για άλλον ένα χρόνο. Θα έχουν τη συνδρομή της FIFA για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους!

Ο κ. Φούσεκ θα συνεχίσει να εκτελεί τη θητεία του για άλλο ένα χρόνο. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020».

Άξια αναφοράς επίσης η δήλωση του υπευθύνου εθνικών ομοσπονδιών της FIFA ότι σταδιακά πρόκειται να αποχωρήσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες από την επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοίπων μελών σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Είναι μια στρατηγική εξόδου εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση».

**Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου θα είναι παρών και ο Βασάλο.

Διαβάστε ακόμη...