H ECA μαζί με την UEFA

Από inpaok.gr:H εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων (ECA/European Club Association), συνήλθε στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να συζητήσει τις προτεραιότητές της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής κατεύθυνσης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA.
Πηγή: inpaok.com
H ECA μαζί με την UEFA

Σε ανακοίνωσή της η ECA αναφέρει: «Η ECA αποτελείται από συλλόγους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που παίζουν τακτικά σε διοργανώσεις συλλόγων της UEFA και ως εκ τούτου έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την ανάπτυξή τους. Ο ρόλος μας στη διαμόρφωση του μέλλοντος αυτών των διαγωνισμών είναι θεμελιώδης.

Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τη διαδικασία που διεξάγεται επί του παρόντος από την UEFA για το μέλλον των διοργανώσεων των συλλόγων με στόχο την ανάπτυξη ενός οράματος για ένα δίκαιο, ισορροπημένο και αντιπροσωπευτικό μοντέλο το οποίο θα αποφέρει μεγαλύτερο όφελος για τον σύλλογο σε όλη την Ευρώπη, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο. Βασική μας πεποίθηση είναι ότι οι σύλλογοι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι αρκετά ικανοί να αναπτυχθούν και να παίζουν τακτικά σε ευρωπαϊκούς αγώνες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να το κάνουν.

Πιστεύουμε σε ένα ποδοσφαιρικό σύστημα στο οποίο μπορούν να γίνουν καλύτεροι αγώνες στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε στην μεγαλύτερη ποικιλομορφία και οικονομική σταθερότητα σε όλες τις διοργανώσεις και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας. Πιστεύουμε σε μια ευρύτερη και βαθύτερη βάση συλλόγων που ανταγωνίζονται και αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε να ανταγωνιστούν για τιμητικές διακρίσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τις αρχές της πρωτοβουλίας μεταρρύθμισης της UEFA για να διασφαλίσουμε ότι τα τουρνουά της UEFA θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να αναπτύσσουν τη θέση τους ως το καλύτερο ποδοσφαιρικό σύστημα στον κόσμο και γι’ αυτό δεσμευόμαστε εποικοδομητικά και προληπτικά με την UEFA. Η εκτελεστική επιτροπή προσβλέπει στη συνάντηση με τα μέλη της ECA στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Ιουνίου στη Μάλτα για να συζητήσει, να μοιραστεί και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την ανάπτυξη των διοργανώσεων της UEFA μετά το 2024».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...