"Για αυτό δεν μπαίνει στο μπάσκετ ο Ιβάν"

Από paokrevolution.net: Tον Ιβάν Σαββίδη χαρακτήρισε ως ιδανική περίπτωση για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ ο Χρήστος Καραμπέρης.
Πηγή: paokrevolution.net
"Για αυτό δεν μπαίνει στο μπάσκετ ο Ιβάν"

Ο παράγοντας του Δικεφάλου τόνισε ότι η μη πρόσβαση στην Ευρωλίγκα είναι ο κύριος λόγος που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν αναλαμβάνει και το τμήμα μπάσκετ.

Επίσης μίλησε για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ χωρίς τον Μπάνε Πρέλεβιτς στο τιμόνι της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Καραμπέρης:

Για το αν τον έχει ενημερώσει ο Μπάνε Πρέλεβιτς για την αποχώρησή του: «Κατά καιρούς που συζητάμε, αυτή είναι η πρόθεσή του. Μαλλον θα δώσει κάποια συνέντεξη αλλά τι θα πει δεν μπορώ να ξέρω».

Για το άν έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της αποχώρησης Πρέλεβιτς: «Προετοιμαζόμαστε αλλά από τη στιγμή που θα παραιτηθεί ο πρόεδρος, που είναι και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να παραιτηθούμε όλοι. Νόμιζω ότι θα είναι καλό για το σωματείο να μπουν καινούργια πρόσωπα. Είμαστε μια διοίκηση πρωτοδικείου. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι ο άμεσος συνεργάτης με το αγωνιστικο τμήμα. Από τη στιγμή που φεύγει ο πρόεδρος, πρέπει να παραιτηθούμε όλοι. Οι εξελίξεις έχουν να κάνουν και με τον ΑΣ αφού είμαστε διορισμένοι από τον κ. Κατσαρή. Δεν να κάνει με τον Μπάνε Πρέλεβιτς αλλά για την καλύτερη μέρα για το τμήμα. Προσωπικά πιστεύω ότι και οι καλύτεροι να έρθουν, χρειάζονται χρήματα. Αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να μπορουν να δανειοδοτήσουν το σωματείο και να έχουν τη δυνατότητα να τα πάρουν πίσω».

Για το αν θεωρεί ότι η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ πρέπει να περιλαμβάνει ιδιοκτήτη: «Πρέπει να βρεθεί ιδιοκτήτης. Δεν γίνεται να πάει άλλο έτσι το τμήμα. Βρήκαμε τις λύσεις τόσα χρόνια, το σωματείο έφτασε να χρωστάει πολά χρήματα, κινδύνεψε να διαλυθεί. Αυτά τα χρόνια έχουμε πληρώσει περίπου το 70% του χρέους, το σωματείο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, έχουμε πληρώσει όλα τα άρθρα, το δημόσιο, δε χρωστάει σε κάτι που μπορεί να το θέσει σε κίνδυνο, δεν έχει δικαστήρια και είναι νοικοκυρεμένο. Νομίζω ότι απο εδώ και πέρα, είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα μπορεί να διεκδικεί του στόχους που μπορεί βάσει των οικονομικών της δεδομένων».

Για το αν δεν μπόρεσαν να βρουν οι ίδιοι μεγαλομέτοχο ή αν αυτό συνέβη λόγω της εξάρτησης από τη βοήθεια που πρόσφερε εδώ και χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης: «Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτός που κράτησε σε πολύ μεγάλο βαθμό ζωντανό το τμήμα. Με τα δικά του χρήματα μπορέσαμε και καλύψαμε τις «τρύπες» των προηγούμενων διοικήσεων. Από την άλλη πρέπει να διευκρινιστεί αν ο Ιβάν Σαββίδης προχωρήσει με το τμήμα ή να βρεθεί άλλος ιδιοκτήτης. Επίσης θα υπάρχει και το δάνειο του Ιβάν Σαββίδη, των χρημάτων δηλαδή που έβαλε στην ΚΑΕ. Θα πρέπει να του δοθούν πίσω τα χρήματα; Θα είναι υποχρέωση του νέου ιδιοκτήτη; Γιατί για να κάνεις μια ομάδα που θα μπει στην οκτάδα της Α1 χρειάζονται 800 χιλιάδες με 1 εκατομμύριο ευρώ. Για μένα ο Ιβάν Σαββίδης είναι 100% η ιδανική λύση. Είναι ο άνθρωπος που έσωσε όλο τον ΠΑΟΚ. Ειμαστε υποχρεωμένοι σε αυτόν τον άνθρωπο, όλες οι γενιές ΠΑΟΚτσήδων πριν και μετά από μας όπως και όλοι οι παράγοντες και οι φίλαθλοι. Η μοναδική λύση αυτή τη στιγμή που υπάρχει είναι αυτός. Αν ο κ. Σαββίδης πει ότι δεν τον ενδιαφέρει το μπάσκετ, μετά θα δούμε τι εξελίξεις θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες».

Για τη διοικητική κατάσταση του ΠΑΟΚ που βάλτωσε παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που έγιναν: «Βλέπετε ότι η κατάσταης στο ελληνικό μπάσκετ είναι ένα θέατρο του παραλόγου. Εδώ ο Ολυμπαικός έβαλε στην εξίσωση του οπαδούς του, ρωτώντας τους αν πρέπει να κατεβούν. Αυτά δε γίνονται. Το ελληνικό μπάσκετ έχει φτάσει να είναι τελείως αναξιόπιστος. Ποιος ιδιοκτήτης θα έρθει να πάρει μια ομάδα, να βάλει τα λεφτά του, που θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 εκατομμύριο για να μπει στην οκτάδα για να κάνει τι; Να είναι όλοι πληρωμένοι, να είναι ευχαριστημένοι οι φίλαθλοι, οι οπαδοί, οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες, οι προπονητές κι αυτός να χάνει κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο, χώρια τα χρέη που μπορεί να πληρώσει. Πώς να μπεί ένας άνθρωπος στο μπάσκετ».

Για την κατάσταση μετά κλειστά συμβόλαια στην Ευρωλίγκα: «Εχει γίνει αυτή η συζήτηση με τον Σαββίδη. Μας είπε "εγώ θα βάλω 15 εκατομμύρια και θα κάνω ομάδα πρωταθλητισμού. Αν κερδίσουμε το Πρωτάθλημα, θα παίξουμε στην Ευρωλίγκα;". Και του είπαμε όχι. Και μας απάντησε «τότε γιατί να τα βάλω τα χρήματα». Θα πρέπει να δώσουμε 1 εκατομμύριο για wild card. Είπε ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Το μπάσκετ έχει φτάσει στον μεγαλύτερο βαθμό αναξιοπιστίας. Βλέπω και τον κ. Μπερτομέου να βάλλει κατά του κ. Βασιλακόπουλου, ενός ανθρώπου που έχει βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Προσωπικά σαν άνθρωπος του μπάσκετ, θα ήθελα να συνεχίσει να βοηθά το τμήμα ο Ιβάν Σαββίδης, όχι να κάνει πρωταθλητισμό αλλά να μπορεί να διεκδικεί αυτά που θα μπορεί. Και να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε να πάμε παραπάνω. Για μια ομάδα πρωταθλητισμού χρειάζονται 15 εκατομμύρια ενώ για την τετράδα πλέον θέλεις μπάτζετ 2 εκατομμύρια. Τα χρήματα δεν είναι φασόλια. Οπότε θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ του ΠΑΟΚ ότι πλέον όλα είναι θέμα χρημάτων».

Διαβάστε ακόμη...