Τσονάκας: «Στο τέλος ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που του άξιζε με τον πιο ηχηρό τρόπο»

Ο γυμναστής αποκατάστασης στον ΠΑΟΚ και μεταφραστής του Ραζβάν Λουτσέσκου, Γιώργος Τσονάκας, μίλησε για τη νοοτροπία του Δικεφάλου, όσα «έχτισε» την τελευταία διετία και όσα ευαγγελίζεται για το μέλλον, ενώ έδωσε και αναφορά για την επιστροφή των τραυματιών.
Πηγή: sdna.gr
Τσονάκας: «Στο τέλος ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που του άξιζε με τον πιο ηχηρό τρόπο»

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στον «αέρα» του Libero 107.4FM:

Για την χρονιά υψηλής έντασης:

«Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε από πολύ νωρίς, με πολλές απαιτήσεις, με έναν αποκλεισμό σε ένα σημείο που ήμασταν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Από εκεί και πέρα έπρεπε να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση φτάνοντας μέχρι του τελικούς μας στόχους».

Για την… φρεσκάδα του ΠΑΟΚ:

«Είναι φυσιολογικό και όσον αφορά το βιολογικό κομμάτι, αλλά και όσον αφορά τον σχεδιασμό, γιατί ξεκινώντας για τα προκριματικά της Ευρώπης, είναι φυσιολογικό να θέλουμε να φορμάρουμε την ομάδα γρήγορα, είναι φυσιολογικό να πετύχουμε το πικ των παικτών εκείνη την στιγμή.

Έπρεπε να βρούμε και τον τρόπο, όταν κάναμε την κοιλιά, την οποία περιμέναμε, να πάρουμε τα παιχνίδια πάση θυσία, γιατί είχαμε τον μεγάλο στόχο, το πρωτάθλημα. Είναι ένας συνδυασμός, έπαιξε σημαντικό ρόλο η ομοιογένεια, έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι υπήρξε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουν η ομάδα, ο προπονητής, το τιμ, η διοίκηση. Βρίσκαμε αυτούς του τρόπους μέσα από όλα αυτά τα πράγματα που έχουμε "χτίσει" αυτά τα δύο χρόνια. Βρίσκαμε συνεχώς λύσεις, υπήρξαν προσωπικότητες που έδιναν λύσεις και καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε».

Για το αήττητο πρωτάθλημα και τα όσα έγιναν την περσινή σεζόν:

«Ήταν ένα μεγάλο κίνητρο και μια κινητήρια δύναμη τα όσα έγιναν την περσινή σεζόν, για να δείξουν τα παιδιά ότι δεν έγινε τυχαία ότι έγινε πέρσι, ήταν το έναυσμα για να δώσουν μια ηχηρή απάντηση τα παιδιά. Στο τέλος ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει και ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που του άξιζε με τον πιο ηχηρό τρόπο».

Για τις απαιτήσεις που αυξάνονται και το επόμενο βήμα του ΠΑΟΚ:

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια βάση. Μιλάω για τον ίδιο τρόπο δουλειά, την ίδια λογική την λογική του νικητή που έχουμε χτίσει εδώ και δύο χρόνια, όποιος παίκτης έρχεται στην ομάδα ξέρει και καταλαβαίνει που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή, οι παίκτες τον βοηθάνε να έρθει κοντά σε όλη αυτή την φιλοσοφία.

Σίγουρα θα υπάρξουν απαιτήσεις, σίγουρα ο κόσμος θα περιμένει ανάλογα ρεκόρ, αυτό που λέμε συνέχεια είναι, πώς θα διαχειριστούμε την πρώτη ήττα που θα έρθει μετά από καιρό. Για να μην πάω μακριά, θα πρέπει να ξεκινήσουμε όπως πέρσι, παιχνίδι με παιχνίδι, στόχο με στόχο και αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος να πορευτούμε».

Για τους αντίπαλους του ΠΑΟΚ:

«Είναι δικό μας επίτευγμα, νομίζω πως δεν υπάρχει κάποια ομάδα στο πρωτάθλημα, που μόλις δεχθεί γκολ από εμάς να πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το αποτέλεσμα, είμαστε πολύ συμπαγής, έχουμε σωστό τρόπο δουλειάς, ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει ένα αποτέλεσμα».

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σε συνέντευξη Τύπου:

«Από που να ξεκινήσω τώρα (σ.σ. γέλια). Δεν υπήρξαν δύσκολες συνεντεύξεις Τύπου, υπήρξε μια δύσκολη περίοδος. Ήταν η περίοδος που είχε γίνει ότι είχε γίνει στο ματς με την ΑΕΚ, οι αποφάσεις από τα δικαστήρια, οι επιτροπές κλπ. Ήταν η περίοδος που ο προπονητής έπρεπε να τονίσει συνεχώς τα γεγονότα και νομίζω πώς αν έκανε εμένα κάποιες στιγμές να νιώσω "άβολα", φαντάζομαι πόσο άβολα ένιωσαν οι άνθρωποι που ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι. Εκείνη η περίοδος ήταν η πιο δύσκολη, αλλά εντάξει αυτά συμβαίνουν».

Για την αντιμετώπιση του Λουτσέσκου στον πόλεμο που δέχθηκε:

«Για τον ίδιο ήταν ένα και το αυτό. Είτε κάποιος τον αποκαλούσε "γραφικό", είτε όχι, ήταν το ίδιο πράγμα. Στον αθλητισμό υπάρχει τακτική, που μπορεί να δημιουργήσει έναν εκνευρισμό, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει και το πόσο πραγματικός είσαι σαν άνθρωπος και το πόσο θέλεις να λες την αλήθεια και για τον Λουτσέσκου ήταν αυτό το πράγμα, να πει την αλήθεια με οποιοδήποτε κόστος».

Για την κατάσταση των Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια:

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Βέρνμπλουμ είναι λίγο πιο ιδιόμορφος τραυματισμός. Μιλάμε για τον αχίλλειο τένοντα όπου οποιαδήποτε διαφορετική φόρτιση, μπορεί να φέρει κάποιον ερεθισμό, αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί είναι ένας άνθρωπος που ακολουθεί πιστά ότι του ζητάμε να ακολουθήσει. Ακόμη και τώρα που βρίσκεται σε διακοπές, έχει το πρόγραμμα του, το ακολουθεί και είμαστε σε επικοινωνία.

Ο Μαουρίσιο είναι ένας παίκτης και αυτός, ο οποίος γύρισε μετά το χειρουργείο του στην Πορτογαλία και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ο ίδιος. Κάθε μέρα βλέπουμε βελτίωση και περιμένουμε από μέρα σε μέρα τον Βιεϊρίνια να επιστρέψει και αυτός μαζί μας».

Για το αν θα είναι ο Βέρνμπλουμ στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ:

«Είναι μέσα στο πλάνο μας να ενσωματωθεί κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Ήδη τρέχει, έχει ξεκινήσει κάποια πολύ λίγα πράγματα με την μπάλα. Είναι ένας τραυματισμός που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, οπότε δεν βάζουμε μια χρονική στιγμή, πάμε βήμα-βήμα».

Για το αν έχει ανησυχίες το τιμ του ΠΑΟΚ:

«Δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση τον ανθρώπων που τα κανονίζουν αυτά, υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Δεν θα το έλεγα ανησυχία. Είμαι περίεργος να δούμε τι σύνολο θα βρούμε στο ξεκίνημα της σεζόν και το κατά πόσο η ιδέα του νικητή και της φιλοσοφίας που έχουμε, αν θα μπορέσει να αφομοιωθεί από τους παίκτες που θα μπουν στο γκρουπ».

Διαβάστε ακόμη...