"Ελπίζω να μείνω, ο ΠΑΟΚ αξίζει να παίξει στο Champions League!"

Από paok24.com: Πιο ώριμος και κατασταλαγμένος από ποτέ. Ο Πέδρο Ενρίκε μιλάει στο PAOK24 για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, αποθεώνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου και δίνει το... σύνθημα για τη νέα σεζόν και το Champions League
Πηγή: paok24.com
"Ελπίζω να μείνω, ο ΠΑΟΚ αξίζει να παίξει στο Champions League!"

 

Η αρχή της σεζόν τον βρήκε στην Αστάνα και πάλι ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, λόγω υπεραριθμίας στις θέσεις των ξένων. Δύσκολο περιβάλλον στο Καζακστάν, ακόμη πιο δύσκολες οι συνθήκες, αλλά οι εμφανίσεις του στους αγώνες του Europa League, δεν περνούν απαρατήρητες.
Τον Γενάρη, ΠΑΟΚ και Αστάνα έρχονται σε συμφωνία, ο δανεισμός του διακόπτεται και ο Πέδρο Ενρίκε επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη. Τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν μοιάζουν ιδανικά, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν το βάζει κάτω. Είναι άλλωστε μαθημένος στα δύσκολα.

Έρχεται αποφασισμένος να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ, γνωρίζοντας ότι το έργο του δεν είναι εύκολο και σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνει τον αρχικό του στόχο. Μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ και πείθει τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που του δίνει τις ευκαιρίες του.

Στο περιθώριο των διακοπών του, ο Πέδρο Ενρίκε μιλάει από τη μακρινή Βραζιλία, στο PAOK24, για τον ΠΑΟΚ, την επιστροφή του και τον επόμενο του στόχο, που δεν είναι άλλος, από την... μόνιμη εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη.

"Ο στόχος μου για την επόμενη σεζόν είναι να μείνω στον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη! Θέλω να μείνω σε μία ομάδα για όλη τη σεζόν, να παίξω όλη τη σεζόν σε ένα μέρος και ελπίζω ότι αυτό θα είναι στον ΠΑΟΚ. Πέρασα δύσκολα το προηγούμενο διάστημα, αλλά πλέον αισθάνομαι σίγουρος, είμαι καλά, τα έχω αφήσει όλα πίσω και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος εδώ. Δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει, αλλά ελπίζω ότι θα μείνω στον ΠΑΟΚ", αναφέρει ο Βραζιλιάνος στο ξεκίνημα, φανερώνοντας με το... καλημέρα τις προθέσεις του.

"Υπόκλιση" στον Λουτσέσκου

Η κουβέντα πηγαίνει αμέσως στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τον Ρουμάνο είναι δύσκολο να τον "κερδίσεις", αλλά ο Πέδρο το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Μίλα μου λίγο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου; Μετά από αυτούς τους μήνες που δουλέψατε μαζί, ποια είναι η άποψη σου;

"Ο Λουτσέσκου, είναι ένας φοβερός προπονητής και πάνω από όλα άνθρωπος. Δεν του αρέσει να μιλάει πολύ, αλλά όταν το κάνει, θα σου πει πάντα την αλήθεια! Προσωπικά, μου έδειξε εμπιστοσύνη και με βοήθησε και μένα, να έχω αυτοπεποίθηση. Δεν είχαμε δουλέψει μαζί πριν και φυσικά όταν ήρθα, δεν με ήξερε και δεν τον ήξερα καλά. Αλλά μετά από 3-4 προπονήσεις, άρχισα να καταλαβαίνω τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία της ομάδας και το τι ήθελε από εμένα. Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και θα δώσω και στη συνέχεια, ό,τι καλύτερο μπορώ.

Όταν έφτασα στην Θεσσαλονίκη, ήξερα ότι θα ήμουν ο τελευταίος παίκτης που θα έπαιζε στα άκρα, επειδή υπήρχαν ήδη πολλές επιλογές εκεί. Το είχα ήδη στο μυαλό μου. Όμως, δούλεψα σκληρά, για να βρω μία θέση. Ο προπονητής το είδε αυτό, μου έδωσε τις ευκαιρίες, ήρθαν και τα γκολ και όλα πήγαν πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος.

Μετά ήρθε ο τραυματισμός μου, αλλά νομίζω ότι κι αυτό ήταν λόγω της τόσης δουλειάς. Πολλές φορές, από τη θέληση μου να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα, ίσως δεν προσέχω. Κάτι τέτοιο συνέβη, έμεινα εκτός, αλλά επέστρεψα γρήγορα".

"Κλειδί" η φιλοσοφία και στο βάθος... Champions League

Πολλοί στέκονται στην φιλοσοφία της ομάδας και στη δύναμη του συνόλου. Συμφωνείς ότι αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας για τον φετινό ΠΑΟΚ;

"Κοίταξε, δεν ήμουν στον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά όσο ήμουν στην Αστάνα, παρακολουθούσα τα παιχνίδια και είχα εικόνα. Ήξερα ότι ο Λουτσέσκου είχε κάνει καλή δουλειά και ότι υπήρχε ποιότητα στην ομάδα. Βεβαίως, τίποτα δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο να παραμείνεις αήττητος σε όλο το πρωτάθλημα. Αισθάνομαι ότι πλέον, όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!

Δεν ξέρω, ποιο ήταν το "κλειδί", αλλά ξέρω καλά ότι όλοι όσοι ήταν εδώ, δούλεψαν πολύ σκληρά, έχοντας έναν κοινό στόχο. Από εκεί και πέρα, σίγουρα έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ομάδα και η σχέση όλων με τον Ιβάν Σαββίδη. Έγιναν πολύ καλές κινήσεις, ακόμη και τον Γενάρη ήρθαν ποιοτικοί παίκτες κι είναι σημαντικό για μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, να έχει τόσο καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Ξέραμε ότι γράφεται ιστορία φέτος και είμαι χαρούμενος που είμαι κι εγώ κομμάτι αυτής της χρονιάς".

Τι διαφορετικό έχει ο ΠΑΟΚ από τις άλλες ομάδες; Έχετε πετύχει όλοι κάτι σπουδαίο, που θα μείνει για πάντα στην ιστορία...

"Ο προπονητής πέρασε την φιλοσοφία του στην ομάδα και είχε παίκτες με ποιότητα. Όταν έπρεπε να γίνει κάποια αλλαγή, όποιος κι αν έπαιζε, έδινε το 100%, έχοντας τη σωστή νοοτροπία. Όλοι είχαμε την ίδια θέληση. Χάσαμε πολλούς, σημαντικούς παίκτες στη διάρκεια της σεζόν, αλλά υπήρχαν πάντα άλλοι που άρπαζαν τις ευκαιρίες και κάλυπταν κάθε θέση. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό και είναι ένα στοιχείο, που σίγουρα κάνει τη διαφορά".

Επόμενος στόχος για τη νέα σεζόν;

"Μετά από αυτή την απίστευτη σεζόν κι αυτό το νταμπλ, ο ΠΑΟΚ αξίζει και πρέπει να παίξει στο Champions League! Πρέπει όλη η Ευρώπη να δει τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα!".

Διαβάστε ακόμη...