Δεν έχει αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα! Μιλώντας σε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα αναφέρθηκε στο νταμπλ και στην προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα.
Πηγή: inpaok.com
Δεν έχει αντίπαλο ο ΠΑΟΚ


Αναλυτικά τόνισε τα εξής:

-Τα πήρε όλα φέτος ο ΠΑΟΚ…

«Ήταν μία ονειρική χρονιά. Βάση αγωνιστικής εικόνας ο ΠΑΟΚ δικαιωματικά και πανάξια κατέκτησε το νταμπλ και δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι πήρε το πρωτάθλημα και αήττητος. Είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Έσπασε όλα τα ρεκόρ».

-Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Το πιο σημαντικό, μετά απ’ όλα όσα διαδραματίστηκαν πέρυσι με την κλοπή του πρωταθλήματος, είναι, ότι έμεινε η ίδια ομάδα και ο προπονητής. Η ομάδα είχε βάλει πολύ γερές βάσεις, είχε δημιουργηθεί μία εξαιρετική ομάδα, η οποία έπιανε από πέρυσι τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης, που όλοι λέγαμε πότε θα έρθει η Κυριακή για να δούμε καλό ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ. Ήταν κοινώς αποδεκτό αυτό.

Το δεύτερο στοιχείο, το οποίο αντιλαμβάνομαι καλύτερα, γιατί έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής και μάλιστα του ΠΑΟΚ, είναι το πολύ καλό κλίμα που δημιούργησε ο προπονητής με τους παίκτες. Έφτιαξε μία οικογένεια με αλληλοσεβασμό μεταξύ προπονητή και παικτών, δεν είχαμε το παραμικρό κρούσμα στα αποδυτήρια. Είναι μεγάλο συν να υπάρχει ΄υγεία΄ στα αποδυτήρια.

Το τρίτο στοιχείο είναι, ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας με ηγετική φυσιογνωμία, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση. Αυτά τα τρία στοιχεία οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στο φετινό άθλο.

Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε, ότι ηγείται αυτής της προσπάθειας ένας άνθρωπος, όπως ο πρόεδρος, ο κ. Σαββίδης, που έχει δημιουργήσει όλη αυτή την υποδομή».

-Αγωνιστικό ατού του ΠΑΟΚ ποιο ήταν;

«Θα επαναλάβω, ότι για μένα το σημαντικότερο ήταν η ομαδικότητα. Υπήρχε η φιλοσοφία ένας για όλους και όλοι για έναν. Από τον προπονητή μέχρι τους παίκτες και τους φροντιστές. Αγωνιστικά το ατού ήταν η υψηλή ποιότητα των παικτών του, οι οποίοι μπορούσαν να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα. Παίκτες ‘κλειδιά’ της φετινής πορείας ήταν για μένα ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος, ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας».

-Λένε, ότι η άμυνα αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο του ΠΑΟΚ.

«Όντως η αμυντική γραμμή και μιλάω για τους Βαρέλα, Κρέσπο Μάτος και Βιερίνια, είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό πρωτάθλημα. Για να λειτουργήσει βέβαια καλά η τετράδα στην άμυνα, έπρεπε να βοηθήσουν τα αμυντικά χαφ και οι δύο πλάγιοι χαφ, όπως κι έγινε. Η αμυντική λειτουργία, πάντως, ήταν ιδανική. Το άλφα και το ωμέγα της ομάδας».

-Πως σου φάνηκε ο Άκπομ και ο Ζαμπά;

«Μετά την φυγή του Πρίγιοβιτς είδαμε έναν πολύ διαφορετικό ΠΑΟΚ. Πιο γρήγορο και πιο πιεστικό. Είδαμε μία ομάδα στην οποία οι μεσοεπιθετικοί, ο Μπίσεσβαρ, ο Λημνιός, ο Ζαμπά, ο Πέλκας ήρθαν πιο εύκολα στο γκολ. Ιδίως ο Ζαμπά έδειξε ότι έχει τρομερά στοιχεία, είναι νεαρός και έχει να δώσει πολλά περισσότερα στην ομάδα μας. Έγινε πιο ομαδικός ο ΠΑΟΚ μετά την φυγή του Πρίγιοβιτς. Ο Πρίγιοβιτς ήταν το σημείο αναφοράς, όλοι έψαχναν το πώς θα πάει η μπάλα σ’ αυτόν για να βάλει γκολ, ενώ όταν έφυγε η ομάδα είχε πολύ περισσότερες επιλογές στο σκοράρισμα».

-Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να διατηρηθεί στην κορυφή;

«Να παραμείνει ο κορμός και ο προπονητής φυσικά που θα ηγηθεί της νέας χρονιάς. Για το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, πρέπει να φτιάξει ακόμα πιο ικανή ομάδα, να έρθουν ακόμα πιο ποιοτικoί παίκτες, που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Υπάρχει κορμός και ομοιογένεια στην ομάδα. Νομίζω, ότι με 3-4 προσθήκες, που είμαι σίγουρος, ότι θα γίνουν, θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να κερδίσει το πρώτο στοίχημα και να μπει σε όμιλο και μετά να καθιερωθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στην Ελλάδα με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον ΠΑΟΚ.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται ενίσχυση σε καίριες θέσεις. Όπως, όμως, έγινε με την κατάκτηση του νταμπλ η ευρωπαϊκή καθιέρωση απαιτεί υπομονή, χρόνο και καλές επιλογές. Το θετικό είναι ότι οι βάσεις μπήκαν. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ γερά θεμέλια, δεν υπάρχει περίπτωση πισωγυρίσματος. Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ξανά το νταμπλ. Άλλαξε επίπεδο ο ΠΑΟΚ».

-Ποια είναι η άποψή σου για τον Πασχαλάκη;

«Ο Πασχαλάκης είναι με διαφορά ο καλύτερος τερματoφύλακας στην Ελλάδα. Ήταν εξαιρετικός. Δικαιωματικά ανήκει στους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Τον κατατάσσουμε στους αμυντικούς ογκόλιθους της ομάδας».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Είναι ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έρθει ένας άνθρωπος με την δική του τεράστια οικονομική δυνατότητα, ο οποίος όχι μόνο θα έδινε τόσα πολλά χρήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά θα άλλαζε τόσο σύντομα το επίπεδο της ομάδας αγωνιστικά και λειτουργικά. Είναι ευχής έργο που ηγείται του ΠΑΟΚ ο κύριος Σαββίδης.

Δεν είναι απλά ένας επιχειρηματίας που έχει πολλά λεφτά. Κι αυτός και ο γιός του, αλλά και γενικότερα η οικογένεια Σαββίδη, είναι άνθρωποι που γουστάρουν τον ΠΑΟΚ, έχουν δεθεί πολύ με την ομάδα και το διαπιστώνουμε αυτό καθημερινά από τις αντιδράσεις τους. Η οικογένεια Σαββίδη είναι ΠΑΟΚ, ένιωσαν την αδικία που βίωνε ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του και έφτασαν την ομάδα σ’ αυτά τα επίπεδα. Το μόνο που έχουμε να του πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχει προσφέρει και για όσα θα προσφέρει από δω και πέρα».

Διαβάστε ακόμη...