Τουρσουνίδης: “Χρειάζονται ποιοτικότεροι παίκτες”

Απο novasports.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ποιοτικότερων παικτών το εφετινό καλοκαίρι, προκειμένου να καταφέρει να μπει μπει στους ομίλους του Champions League.
Πηγή: novasports.gr
Τουρσουνίδης: “Χρειάζονται ποιοτικότεροι παίκτες”

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ποιοτικότερων παικτών το εφετινό καλοκαίρι, προκειμένου να καταφέρει να μπει μπει στους ομίλους του Champions League. Ο παλαίμαχος παίκτης των "ασπρόμαυρων" τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει ανάγκη από πολλές μετεγγραφές, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εφετινή πορεία της ομάδας. Ο Τουρσουνίδης μίλησε στην εφημερίδα "Live Sport". Αναλυτικά:

Γιώργο, τα πήρε όλα φέτος ο ΠΑΟΚ...

«Ήταν μία ονειρική χρονιά. Βάσει αγωνιστικής εικόνας ο ΠΑΟΚ δικαιωματικά και πανάξια κατέκτησε το νταμπλ και δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι πήρε το πρωτάθλημα και αήττητος. Είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Έσπασε όλα τα ρεκόρ».

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Το πιο σημαντικό, ύστερα από όλα όσα διαδραματίστηκαν πέρυσι με την "κλοπή" του πρωταθλήματος, είναι ότι έμεινε η ίδια ομάδα και ο προπονητής. Η ομάδα είχε βάλει πολύ γερές βάσεις, είχε δημιουργηθεί μία εξαιρετική ομάδα, η οποία έπιανε από πέρυσι τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης που όλοι λέγαμε πότε θα έρθει η Κυριακή για να δούμε καλό ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ. Ήταν κοινώς αποδεκτό αυτό. Το δεύτερο στοιχείο, το οποίο αντιλαμβάνομαι καλύτερα, γιατί ήμουν ποδοσφαιριστής και μάλιστα του ΠΑΟΚ, είναι το πολύ καλό κλίμα που δημιούργησε ο προπονητής με τους παίκτες. Έφτιαξε μια οικογένεια με αλληλοσεβασμό μεταξύ προπονητή και παικτών, δεν είχαμε το παραμικρό κρούσμα στα αποδυτήρια. Είναι μεγάλο συν να υπάρχει "υγεία" στα αποδυτήρια. Το τρίτο στοιχείο είναι ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας με ηγετική φυσιογνωμία, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση. Αυτά τα τρία στοιχεία οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στον φετινό άθλο. Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι ηγείται αυτής της προσπάθειας ένας άνθρωπος όπως ο πρόεδρος, ο κύριος Σαββίδης, που έχει δημιουργήσει όλη αυτή την υποδομή».

Αγωνιστικό ατού του ΠΑΟΚ ποιο ήταν;

«Θα επαναλάβω ότι για εμένα το σημαντικότερο ήταν η ομαδικότητα. Υπήρχε φιλοσοφία "ένας για όλους και όλοι για έναν". Από τον προπονητή μέχρι τους παίκτες και τους φροντιστές. Αγωνιστικά τα ατού ήταν η υψηλή ποιότητα των παικτών του, οι οποίοι μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Παίκτες-κλειδιά της φετινής πορείας ήταν για εμένα ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος, ο Μπίσεσβαρ και ο Πέλκας».

Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να διατηρηθεί στην κορυφή;

«Να παραμείνει ο κόσμος και ο προπονητής φυσικά που θα ηγηθεί της νέας χρονιάς. Για το Champions League, όμως, πρέπει να φτιάξει πιο ικανή ομάδα, να έρθουν πιο ποιοτικοί παίκτες, που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Υπάρχει κορμός και ομοιογένεια. Νομίζω ότι με 3-4 προσθήκες, που είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν, θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να κερδίσει το πρώτο στοίχημα, να μπεί σε όμιλο και μετά να καθιερωθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στην Ελλάδα με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον ΠΑΟΚ. Για τον Champions League χρειάζεται ενίσχυση σε καίριες θέσεις. Όπως όμως έγινε με την κατάκτηση του νταμπλ, ευρωπαϊκή καθιέρωση απαιτεί υπομονή, χρόνο και καλές επιλογές. Το θετικό είναι ότι οι βάσεις μπήκαν. Ο ΠΑΟΚ έχει γερά θεμέλια, δεν υπάρχει περίπτωση πισωγυρίσματος. Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά είναι ξανά το νταμπλ. Άλλαξε επίπεδο ο ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...