Αυτά είναι τα πρώτα δυνατά τεστ που έκλεισε ο ΠΑΟΚ

Απο sfina.gr: Λεπτομέρειες απομένουν για την οριστικοποίηση του προγράμματος της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως από την ΠΑΕ τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: sfina.gr
Αυτά είναι τα πρώτα δυνατά τεστ που έκλεισε ο ΠΑΟΚ

Ως γνωστό και φέτος η καλοκαιρινή προετοιμασία θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία σε δύο μέρη, όπως καθιερώθηκε από πέρυσι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρεί καθοριστικής σημασίας τα φιλικά παιχνίδια, μέσω των οποίων θα «τεστάρει» τον νέο ΠΑΟΚ, ενόψει της ιστορικής πρόκλησης συμμετοχής της ομάδας για πρώτη φορά σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ελπίδα των ευνοϊκότερων κληρώσεων στα προκριματικά από το «μονοπάτι των πρωταθλητών».

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει συνολικά εφτά φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία. Οι αντίπαλοι δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά οι πληροφορίες μας λένε, πως τα τρία φιλικά του πρώτου κύκλου της προετοιμασίας έχουν «κλείσει».

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει, κατά χρονολογική σειρά, δύο ολλανδικές ομάδες, την 4η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Άλκμααρ και την 13η Τσβόλε και το τρίτο φιλικό θα γίνει κόντρα στην Νόρντζελαντ, που τερμάτισε 6η στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Δανίας.

Πρόκειται για τρία κλασικά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας απέναντι σε μεσαίας δυναμικότητας αντιπάλους, που θα δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα του Λουτσέσκου να επανασυνδεθεί και να φτάσει στα γνωστά υψηλά επίπεδα απόδοσής της τα τελευταία χρόνια.

Στο «ορμητήριο» της Στεάουα Βουκουρεστίου το πρώτο στάδιο

Σημειώνουμε, πως η πρώτη συγκέντρωση για την νέα χρονιά θα γίνει το διήμερο 25-26 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και μετά από μερικές προπονήσεων στην Νέα Μεσημβρία, η αποστολή θα αναχωρήσει την 1η Ιουλίου για το Άπελντοορν, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Αν και πάει για πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ για προετοιμασία στην Ολλανδία για πρώτη φορά προορισμός είναι το Άπελντοορν. Αποτέλεσε εισήγηση του Λουτσέσκου, διότι το Hotel Bilderberg στο Άπελντοορν, στο οποίο θα διαμείνει η «ασπρόμαυρη» αποστολή, ήταν την τελευταία τριετία το «ορμητήριο» της Στεάουα Βουκουρεστίου και ο 50χρονος κόουτς είχε πληροφορηθεί από τους συμπατριώτες του, ότι η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει τις καλύτερες συνθήκες για μία ιδανική προετοιμασία. Γι' αυτό και προτιμήθηκε ως προορισμός έναντι της περιοχής του Άρνεμ, η οποία αρχικά φαινόταν πως είχε προτεραιότητα.

Στις 11 Ιουλίου η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ρουμανία, όπου την επόμενη ημέρα θα αντιμετωπίσει την Κλουζ, σε φιλικό παιχνίδι για την συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας του ρουμάνικου συλλόγου.

Ο δεύτερος κύκλος και η πρόβα τζενεράλε στο Χορστ

Στην συνέχεια η ομάδα θα επιστρέψει για λίγες ημέρες ξεκούρασης και «αποφόρτισης» από την ένταση της προετοιμασίας στη Θεσσαλονίκη. Στις 18 Ιουλίου θα φύγει ξανά για την Ολλανδία με προορισμό το Χορστ, αυτή τη φορά, όπου θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 28 Ιουλίου.

Ακόμα γίνονται συζητήσεις και δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τέσσερα φιλικά που θα διεξαχθούν στον δεύτερο κύκλο της προετοιμασίας στη Ολλανδία. Αναζητούνται ομάδες ανταγωνιστικές, που θα χρησιμεύσουν ως δυνατά τεστ, αφού ο Λουτσέσκου θα έχει μπει, ήδη, στην διαδικασία μορφοποίησης του βασικού σχήματος της ομάδας και των τελικών επιλογών παικτών για την 11άδα, που θα έχει το προβάδισμα για τον πρώτο αγώνα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως θα προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου ένα φιλικό παιχνίδι, που θα έχει την έννοια της πρόβας τζενεράλε από τον Λουτσέσκου, για το πρώτο παιχνίδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στις 6 ή 7 Αυγούστου.

Η ψυχολογική διαχείριση και η κλήρωση...

Ο Ρουμάνος κόουτς ζήτησε για την πρόβα τζενεράλε αντίπαλο μέτριας δυναμικότητας, γιατί δεν θέλει οι παίκτες του να πιεστούν ψυχολογικά απέναντι σε πολύ ποιοτικούς αντιπάλους, δέκα μόλις ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι λογική η επιθυμία του, αν και ακόμα είναι άγνωστο το «μέγεθος» του αντιπάλου, που θα φέρει στον δρόμο του ΠΑΟΚ η κλήρωση στον τρίτο προκριματικό γύρο. Η επίκληση της τύχης σ' αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη, πέρα από την συστηματική δουλειά που αναμένεται να κάνει και αυτό το καλοκαίρι ο μεθοδικός Λουτσέσκου στην προετοιμασία.

Διαβάστε ακόμη...