Θέμα εκ του μη όντως, ο βοηθός… του βοηθού

Από sfina.gr: Δεν ασχολούνται στον ΠΑΟΚ με την διαιτησία και την «επίθεση» που δέχεται ο Μέλο Περέιρα. Θεωρούν, ότι δημιουργήθηκε θέμα, εκ του μη όντως, με την περίφημη ανταλλαγή ρόλων του ενός βοηθού με τον βοηθό VAR, για να καλυφθεί η ήττα της ΑΕΚ σε άλλον ένα τελικό κυπέλλου.
Πηγή: sfina.gr
Θέμα εκ του μη όντως, ο βοηθός… του βοηθού

Καταρχάς, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζουν πως δεν έκανε ο Περέιρα την αλλαγή, απλά ενημερώθηκε από τον Τσβάιερ, πριν από τον τελικό, ότι, άλλαξαν θέσεις ο ένας βοηθός (επειδή ένιωσε στομαχικές διαταραχές) με τον βοηθό στο VAR (υπεύθυνο για τα οφσάιντ), ο οποίος δεν ήρθε φυσικά ως... μπολ μπόι από την Γερμανία, αλλά με την ιδιότητα του επόπτη!

Ο Τσβάιερ έχει το δικαίωμα αλλαγής των βοηθών με βάση τον κανονισμό. H ΚΕΔ από την πλευρά της, πάλι με βάση τον κανονισμό, δεν υποχρεούνταν να ενημερώσει τους δυο φιναλίστ για οποιαδήποτε αλλαγή εντός της διαιτητικής ομάδας. Θα όφειλε να ενημερώσει τις ομάδες εάν γίνονταν αντικατάσταση μέλους της γερμανικής διαιτητικής ομάδας από κάποιον άλλον, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον αρχικό ορισμό.

Και στο κάτω, κάτω της γραφής για τον βοηθό VAR, που έγινε λόγω, εκτάκτου ανάγκης, βοηθός, δεν υπάρχει κάποια επιλήψιμη απόφαση για την οποία να κατηγορείται. Άρα, αφού δεν έκανε τίποτα, για ποιο λόγο γίνεται ο ντόρος, αναρωτιούνται εύλογα στην Τούμπα και η απάντηση θεωρείται ευκολονόητη.

Φυσικά θέμα αντικανονικότητας του αγώνα δεν τίθεται, γιατί ο κανονισμός προβλέπει ρητά πως οποιαδήποτε ένταση μπορεί να κατατεθεί μόνο πριν από το παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη...