Πέλκας: Με ένα όνειρο θα ζω και όσο ζω θα προσπαθώ...

Απο sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ και ο Δημήτρης Πέλκας πραγματοποίησε ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα. Το SDNA καταγράφει τη φετινή... χρονιά του ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, που είχε πολλά κεφάλαια αλλά γράφτηκε με τον πιο ονειρικό επίλογο...
Πηγή: sdna.gr
Πέλκας: Με ένα όνειρο θα ζω και όσο ζω θα προσπαθώ...

Μεγάλωσε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και σύνδεσε από πολύ μικρός τη ζωή του με τον Δικέφαλο. Για αυτόν, όπως και για όλο τον κόσμο των "ασπρόμαυρων", η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν ένα όνειρο που έμοιαζε μακρινό, αλλά ποτέ δεν σταματούσε να ελπίζει.

Η ελπίδα συνδυάστηκε με την υπομονή, με τον ίδιο να έχει πάντα στο μυαλό του το... όνειρό του. Και να που τα όνειρα, όταν επιμένεις και υπομένεις, γίνονται κάποια στιγμή πραγματικότητα.

Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος πήρε το περιβραχιόνιο στον τελικό και με... αρχηγική εμφάνιση οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο νταμπλ, γράφοντας την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή...

Την περσινή σεζόν, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του, όντας καθοριστικός σε πολλά ματς, δείχνοντας ότι πλέον βρίσκεται στο επίπεδο να οδηγήσει ψηλά τον Δικέφαλο.

Και οι πρώτες... σειρήνες από το εξωτερικό δεν άργησαν να ηχήσουν δυνατά. Πιο ηχηρές ήταν αυτές από τη γειτονική Τουρκία, με την Μπεσίκτας, αλλά και τη Φενέρμπαχτσε να τον πολιορκούν. Ωστόσο, ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος. "Θέλω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ". Άλλωστε, κάτι... χρωστούσε!

Η χρονιά δεν του πήγε όπως θα περίμενε σε αγωνιστικό επίπεδο. Κατανάλωσε πολύ ενέργεια στην μεγάλη προσπάθεια της ομάδας να μπει στους ομίλους του Champions League, με αποτέλεσμα αυτό να βγει στη συνέχεια.

Το ταλέντο του ωστόσο δεν σταμάτησε ποτέ να φαίνεται, φέρνοντας και την... αναγνώριση του Μαουρίσιο Σάρι, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή, μετά το παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι.

Ωστόσο, η υπερπροσπάθεια έβγαινε στον οργανισμό του. Τέλη Οκτωβρίου και παθαίνει θλάση πρώτου βαθμού. Οι νόμοι της ιατρικής δεν λένε τίποτα για τον ίδιο μπροστά στο πάθος του, με αποτέλεσμα να τους... σπάσει όλους. Τέσσερις μόλις μέρες είναι πίσω και στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ενάμιση μήνα μετά και πριν καλά-καλά προλάβει να βρει ρυθμό, βγαίνει και πάλι νοκ άουτ. Κάκωση στο γαστροκνήμιο ήταν η διάγνωση αυτή τη φορά, με την επιστροφή του να υπολογίζεται μετά από 15 μέρες.

Τα σενάρια στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει, με τον ίδιο να μην ξεφεύγει ούτε λεπτό από τον μεγάλο του στόχο.

Ο Πέλκας ψάχνει να βρει τα πατήματά του, πριν έρθει το επόμενο... σοκ.

Στη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο στην Τούμπα, αναγκάζεται να βγει εκτός, 14 λεπτά μετά τη σέντρα του παιχνιδιού. Τα νέα είναι άσχημα καθώς υπέστη θλάση στους κοιλιακούς μύες στα πλάγια της λεκάνης. Ένα μήνα εκτός!

Ανέβηκε τον δικό του νέο... γολγοθά, δίνοντας την υπόσχεση πως θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ για την τελική ευθεία. Άλλωστε, το "όνειρο" τον περίμενε στο τέλος του... δρόμου.

Πέντε στροφές πριν το τέλος και ο ίδιος δηλώνει παρών για να τελειώσει τη δουλειά. Παίρνει και πάλι θέση βασικού, προσπαθώντας να βρει ρυθμό.

Το ημερολόγιο δείχνει 14 Απριλίου και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μόλις δύο βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, μέσα στη Λάρισα. Οι οιωνοί δεν είναι καλοί, καθώς ο Αντελίνο Βιειρίνια βγαίνει νοκ-άουτ στο πρώτο ημίχρονο, με τον τραυματισμό του να δείχνει σοβαρός (όπως και αποδείχθηκε).

Ο Πέλκας ξέρει τι πρέπει να κάνει και χτυπάει στο 55'. Ένα ευθύβολο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή καταλήγει στα δίχτυα του Κρίστινσον. Οι "ασπρόμαυροι" πετάνε στους ουρανούς, όμως προσγειώνονται γρήγορα. Το... όνειρο παίρνει παράταση και η φιέστα πάει στην Τούμπα.

Η πιο μεγάλη μέρα της ζωής του. 90 λεπτά ακόμα. Στο ματς – γιορτή κόντρα στην Λεβαδειακό, δεν θα μπορούσε να μη πάρει φανέλα βασικού και μάλιστα ως αρχηγός. Και έβαλε και αυτός το δικό του λυθαράκι, μοιράζοντας μία ασίστ, στην καθολική επικράτησε με 5-0.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τζήλου, βρίσκει τον ίδιο να ξεσπάει σε λυγμούς, μη μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί. Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται το πρόσωπο των χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων ανά τον κόσμο που περίμεναν 34 ολόκληρα χρόνια τη συγκεκριμένη στιγμή. Το "μία εικόνα, χίλιες λέξεις" αποκτά άλλη διάσταση.

«Έρχεται η στιγμή που ζεις όσα ονειρευόσουν από μικρό παιδί. Και η πραγματικότητα είναι πιο όμορφη κι από τ' όνειρο. Τότε το συναίσθημα σε κατακλύζει και βγαίνει από μέσα σου χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις», έλεγε χαρακτηριστικά λίγες ώρες αργότερα.

Και όμως, η... δουλειά δεν είχε τελειώσει, καθώς άπαντες στους ασπρόμαυρους ήθελαν να υλοποιήσουν και τον στόχο που είχε απομείνει.

Πριν καλά-καλά σωπάσουν οι πανηγυρισμοί από το... έπος, ο ΠΑΟΚ "σφραγίζει" το αήττητο στα Γιάννενα, με τον ίδιο να πραγματοποιεί μία εκπληκτική εμφάνιση, μοιράζοντας δύο ασίστ.

Λίγες μέρες αργότερα, φτάνει η ώρα του μεγάλου τελικού κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Πέλκας, καλείτε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να γράψει μαζί με τον ΠΑΟΚ ιστορία.

Και το έκανε. Με μία αρχηγική εμφάνιση, ήταν ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, σηκώνοντας λίγη ώρα αργότερα το τρόπαιο στον ουρανό της Αθήνας.

«Όνειρο ζωής να σηκώσω εγώ το Κύπελλο ως αρχηγός του ΠΑΟΚ» έλεγε χαρακτηριστικά μετά τον τελικό, δίνοντας το σύνθημα για το μέλλον.

Αυτό που ονειρευόταν από μικρός, πήρε σάρκα και οστά. Το ήθελε πολύ και το κατάφερε. Άλλωστε, το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι τα λόγια των συμπαικτών του, οι οποίοι τον ευχαριστούν για την καθοριστική του συμβολή στα αποδυτήρια και την μετάδοση του... μικροβίου του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...