Παπακώστας για Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και το νταμπλ

Από paokrevolution.net: Ηταν ακόμη μια επιτυχημένη χρονιά για τον ΠΑΟΚ, αλλά και το ιατρικό επιτελείο του, που έχει επικεφαλής τον ορθοπεδικό Μανώλη Παπακώστα.
Πηγή: paokrevolution.net
Παπακώστας για Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και το νταμπλ

Ο γιατρός του Δικεφάλου του Βορρά μίλησε για την εξαιρετική πορεία της ομάδας, τους τραυματισμούς των Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια και Βέρνμπλουμ, αλλά και το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου.

Μίλησε για το πώς πήγε η χρονιά στον τομέα του:

«Πήγε καλά αλλά αυτά πρέπει να κρίνονται από ανεξάρτητους κριτές. Στο κομμάτι των προβλέψιμων τραυματισμών είμαστε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Έτσι κερδίζεις τίτλους. Μπορούν οι τραυματισμοί να προβλεφθούν στατιστικά. Ξέρουμε από μελέτες ότι υπάρχει γνωστή στατιστική που λέει ότι δύο τραυματισμοί είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν σε ομάδα 30 ατόμων. Πέρυσι δεν είχαμε κανέναν, φέτος είχαμε τρεις. Είναι πολυπαραγοντικό το θέμα. Παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι για παρφάδειγμα το γήπεδο», είπε αρχικά ρωτήθηκε για το αν έφταιξε το γήπεδο για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν έπαιξε ρόλο το γήπεδο. Όχι αυτό το ρόλο που θεωρούμε ότι έπαιξε, πιο πολύ ρόλο έπαιξε η στιγιμαία επαφή με τον αντίπαλο, που δεν του επιτρέπει να προσγειωθεί με το σωστό τρόπο. Δεν είναι λακούβα. Δε σημαίνει ότι είναι καλό το γήπεδο, αλλά στο συγκεκριμνένο πράγμα ας είμαστε σοβαροί».

Για τους φετινούς τραυματισμούς κι αν ήταν η κακιά στιγμή:

«Δε μου αρέσει η έκφραση είναι η κακιά στιγμή. Πρέπει να κοιτάμε πρώτα τι κάνουμε εμείς. Στη δική μας δουλειά, έχουμε κάνει αυτό ακριβώς που έπρεπε. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν πολλές ώρες στο γυμναστήριο και αρκετές ώρες μετά για την αποθεραπεία. Το τεχνικό επιτελείο δεν κοιτάει ώρες και ωράρια και εργάζεται σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, εφάμιλλο πολλών κλαμπ της Ευρώπης».

Για το πότε θα επιστρέψουν Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια:

«Ο χρόνος αποθεραπείας δεν αρκεί για τα προκριματικά του Champions League, όσο καλή διάθεση και να έχουν. Όσο άριστα και να λειτουργήσει η αποκατάσταση. Πρέπει να σεβαστούμε τη βιολογία. Που λέει ότι ένα μόσχευμα θέλει το χρόνο του. Ενας αθλητής θα γυρίσει όταν θα είναι έτοιμος αθλητικά, αλλά και ψυχολογικά».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Αποτυπώνεται σε στιγμές που είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές και το επιτελείο μαζί όπως στο κτήμα που γιορτάσαμε όλοι μαζί. Ήταν το αποκορύφωμα μιας σεζόν και μιας συνέχειας. Ποτέ δεν φτάχνεις τον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας αν δεν έχεις φτιάξει τον πρώτο. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και επιμονής. Το κλίμα ήταν απίστευτο εντός των τειχών. Περάσαμε πολύ καλά, το διασκεδάσαμε».

Διαβάστε ακόμη...