Σχεδόν δύο ντουζίνες!

Από paok24.com: Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να "καίει" περισσότερο τον κόσμο του ΠΑΟΚ το θέμα του Βαρέλα, το τι μέλλει γενέσθαι με τους Κάνιας, Σάκχοφ και το ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όμως στην ατζέντα του Μάριο Μπράνκο υπάρχει και μία ακόμα... ενότητα!
Πηγή: paok24.com
Σχεδόν δύο ντουζίνες!

Η ενότητα αυτή, αφορά τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ως δανεικοί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και αυτούς που αγωνίζονται σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού με υποσχετική από τον Δικέφαλο, με το σύνολο των δανεικών ποδοσφαιριστών να είναι 23! Έχουμε και λέμε:

- Με τον δανεισμό τους να ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, οι Αλίν Τόσκα και Νίκος Καρέλης θα αποτελέσουν παρελθόν και θα μπουν σε μία διαδικασία συζητήσεων με Μπέτις και Γκενκ αντίστοιχα, μιας και δεσμεύονται με συμβόλαιο μαζί τους (μέχρι το 2021 ο Ρουμάνος αμυντικός και μέχρι το 2020 ο Έλληνας επιθετικός). Στη θητεία τους στην Τούμπα, ο Τόσκα αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια (2 ασίστ) και ο Καρέλης επίσης σε 11 (3 γκολ).

- Με δεδομένη την απόφαση του ΠΑΟΚ να μην πληρώσει τα 12 εκατομμύρια της ρήτρας του Σέρτζιο Ολιβέιρα, η περίπτωση του Πορτογάλου μέσου (15 συμμετοχές, 3 γκολ) εφόσον ο Δικέφαλος θελήσει να τον κρατήσει στην Τούμπα, κάθε άλλο παρά απλή είναι δεδομένου ότι εμπλέκεται η - σκληρή στις διαπραγματεύσεις - Πόρτο, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιες είναι οι ακριβείς προθέσεις των "Δράκων" για τον 26χρονο χαφ!

- Η περίπτωση του Γιόσιπ Μίσιτς είναι η πιο απλή απ΄ όλες, μιας και ο Κροάτης μέσος (10 συμμετοχές, 1 γκολ), δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για έναν ακόμα χρόνο.

- Κάτι περισσότερο από θετική ήταν η θητεία του Νίκου Μελίσσα στη Λαμία. Ο 26χρονος τερματοφύλακας, του οποίου το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, αγωνίστηκε σε 16 ματς της Λαμίας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και έδειξε ικανός να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τα "ασπρόμαυρα" δοκάρια. Το πιθανότερο είναι πως ο Μελίσσας θα επιστρέψει στην Τούμπα, για να αποτελέσει τον τρίτο κατά σειρά τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

- Συνεχίζοντας με τους τερματοφύλακες, ο 21χρονος Γιώργος Μούτσα (δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκης, 1 συμμετοχή) και ο 18χρονος Χρήστος Γιαννακίδης (δανεικός φέτος στον Πανσερραϊκό), είτε θα δοθούν εκ νέου δανεικοί είτε θα αποχωρήσουν οριστικά από τον ΠΑΟΚ.

- Κανένα θέμα επιστροφής στην Τούμπα δεν υπάρχει ούτε και για τον Δημήτρη Χατζηισαΐα, του οποίου ο δανεισμός στον Ατρόμητο (35 συμμετοχές, 3 ασίστ) ολοκληρώθηκε και το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. Επιθυμία του 26χρονου στόπερ είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η παραμονή του στο Περιστέρι, με τους "ασπρόμαυρους" από την πλευρά τους να μην έχουν αντίρρηση να τον παραχωρήσουν εφόσον φτάσει στην Τούμπα κάποια αξιόλογη πρόταση.

- Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και στην περίπτωση του Μάρκο Μιχόγεβιτς, ο οποίος ναι μεν αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια του ΟΦΗ (1 ασίστ), αλλά δεν έδειξε πως βρίσκεται στο επίπεδο που απαιτείται για να επιστρέψει στην Τούμπα. Το συμβόλαιο του 23χρονου Βόσνιου στόπερ με τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2020.

- Σε ότι αφορά τον Στέλιο Κίτσιου, που φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ανκαραγκουτσού (12 συμμετοχές, 2 γκολ), το ενδεχόμενο να φορέσει ξανά τη φανέλα του ΠΑΟΚ συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, ενώ το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Όπως όλα δείχνουν, ο κύκλος του 25χρονου μπακ στον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται...

- Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης αγωνίστηκε σε 11 φετινά παιχνίδια του ΟΦΗ (2 γκολ) αλλά επίσης η επιστροφή του στην Τούμπα φαντάζει αδύνατη, ενώ επίσης το συμβόλαιό του με τον Δικέφαλο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

- Στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ μπαίνει και ο Εργκούς Κάτσε, τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να διατηρήσει στις τάξεις του αλλά δεν φαίνεται να επιθυμεί το ίδιο και ο 25χρονος αμυντικός χαφ, που φέτος αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια των "πράσινων" (2 γκολ, 2 ασίστ). Πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή του στην Τούμπα, επίσης δεν υπάρχει.

- Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των νεαρών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που δόθηκαν δανεικοί, έτσι και ο 22χρονος χαφ Μανώλης Πατράλης που αγωνίστηκε φέτος στη Δόξα Δράμας (26 συμμετοχές, 2 γκολ, 3 ασίστ), είτε θα δοθεί εκ νέου δανεικός είτε θα παραχωρηθεί με μεταγραφή, με το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ να έχει ισχύ για δύο ακόμα σεζόν.

- Θεωρητικά, θα μπορούσε να ανοίξει κουβέντα για την επιστροφή του Τιμπό Μουλέν (δανεικός στην Ανκαραγκουτσού, 19 συμμετοχές), ωστόσο πρακτικά αυτό φαντάζει... αδύνατο, από τη στιγμή που στην περσινή προετοιμασία κινήθηκε μεταξύ... ξενοδοχείου και τρεξίματος στο γήπεδο. Το συμβόλαιο του Γάλλου, ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2020.

- Εξαιρετικά δύσκολη φαντάζει και η επιστροφή του Χάρη Χαρίση, με τον 24χρονο μέσο να αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στην Κορτράιτ (18 συμμετοχές). Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το... τρένο για τον Έλληνα μέσο χάθηκε πέρσι το καλοκαίρι, με την επιθυμία του να αποχωρήσει για μία ομάδα που θα είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

- Μακριά από την Τούμπα θα βρει η νέα σεζόν τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Μανώλη Κραγιόπουλο (δανεικός στον Πιερικό) τον 21χρονο εξτρέμ Γιώργο Κάκκο (δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκης, 23 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ), τον 21χρονο Κύπριο εξτρέμ Νικόλα Ματθαίου (επίσης δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκης, 13 συμμετοχές, 1 γκολ), τον 21χρονο επιθετικό Κρίστιαν Κούστα (δανεικός σε Αιγινιακό, 21 συμμετοχές, 3 γκολ) αλλά και τον 21χρονο Ουκρανό φορ Ίλια Μαρκόφσκι (δανεικός φέτος σε Αιγινιακό και Τρίκαλα, 26 συμμετοχές, 5 γκολ).

- Δεν θα υπάρξει... τρίτη ευκαιρία για τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος στο δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος αγωνίστηκε δανεικός στον Ατρόμητο και συνολικά τη φετινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, "έγραψε" 36 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ. Το συμβόλαιο του Αιγύπτιου με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020, με τον Ατρόμητο να έχει το δικαίωμα να τον αγοράσει από τον ΠΑΟΚ και τον Δικέφαλο να μη λέει "όχι" σε οποιαδήποτε συμφέρουσα πρόταση έρθει στα γραφεία του, τη στιγμή που ο Ουάρντα ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα με τη φανέλα της Αιγύπτου!

- Ειλημμένη είναι η απόφαση για επιστροφή του Λάζαρου Λάμπρου, με τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Φορτούνα Σιτάρντ να μην περιλαμβάνει οψιόν αγοράς για λογαριασμό των Ολλανδών. Ο 21χρονος εξτρέμ έκανε... παπάδες φέτος στην Ολλανδία (27 συμμετοχές, 8 γκολ, 10 ασίστ) και δικαιωματικά κέρδισε το δικαίωμα να περιλαμβάνεται στα πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου για τη νέα σεζόν, προσελκύοντας παράλληλα το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του εξωτερικού.

- Σε ΠΑΣ Γιάννινα (10 συμμετοχές) και Γκόρνικ Ζάμπρζε (9 συμμετοχές, 1 γκολ) αγωνίστηκε φέτος ο Γιάννης Μυστακίδης, με το συμβόλαιο του 24χρονου μεσοεπιθετικού με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Οι πιθανότητες να επιστρέψει στην Τούμπα, είναι ελάχιστες.

- Τέλος, ο Ευθύμης Κουλούρης πραγματοποίησε... μαγική χρονιά με τη φανέλα του Ατρόμητου. Συνολικά πέτυχε 25 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σε 35 παιχνίδια, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας με 19 τέρματα. Την παρούσα χρονική στιγμή, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να πουληθεί σε ομάδα του εξωτερικού παρά να επιστρέψει στην Τούμπα, με το όνομα του Κουλούρη να βρίσκεται στα μπλοκάκια πολλών ομάδων τόσο λόγω της φετινής παραγωγικότητάς του όσο και της ηλικίας του.

Διαβάστε ακόμη...