«Πολύ απαιτητικός ο Ιβάν Σαββίδης»

Από inpaok.com: Συνέντευξη για... όλα παραχώρησε στην πατρίδα του, Ιταλία ο εκ των βοηθών του Ράζβαν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, μιλώντας για το ιστορικό νταμπλ του ΠΑΟΚ, την περσινή σεζόν και τα όσα έγιναν αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: inpaok.com
«Πολύ απαιτητικός ο Ιβάν Σαββίδης»

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την πορεία της φετινής σεζόν:

«Υπήρξε μεγάλη πίεση. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια αναμονής ήταν σημαντική, πόσο μάλλον το νταμπλ. Η φιέστα ήταν φοβερή, ένιωθες ότι βρίσκεσαι στο Χόλιγουντ. Είναι αδύνατο να περιγραφή η χαρά των ανθρώπων και το πάρτι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Έφτασε έξι το πρωί και γιόρταζαν ακόμα».

Για τους πανηγυρισμούς μετά το κύπελλο:

«Αφού κερδίσαμε το κύπελλο φαντάστηκα ότι οι οπαδοί θα μας περίμεναν στο αεροδρόμιο και στον Λευκό Πύργο για να γιορτάσουμε, όμως δεν πιστεύαμε ότι το πάρτι θα προσεγγίσει αυτό της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Κάναμε λάθος. Ο ενθουσιασμός ήταν ο ίδιος, το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις έξι το πρωί και πάλι. Ας πούμε ότι μετά από 34 χρόνια, αυτή η γιορτή ήταν απαραίτητη για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης».

Για την κατάκτηση του νταμπλ:

«Σε μερικά χρόνια θα καταλάβουμε καλύτερα τι πετύχαμε. Στην Θεσσαλονίκη άξιζε μια πραγματική κοινωνική εκδίκηση, γιατί το ποδόσφαιρο ξεπερνάει εδώ τον αθλητισμό, δεδομένης της κόντρας με την Αθήνα. Μετά από ότι έγινε την περσινή σεζόν, αυτή εντάθηκε ακόμα περισσότερο. Ο καθένας θυμάται μόνο την είσοδο του προέδρου μας στο γήπεδο, αλλά λίγοι θυμούνται πόσα ξόδεψε για αυτή την ομάδα, αφιερώνοντας τον εαυτό του και την περιουσία του».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου:

«Θα χρησιμεύσει ως εμπειρία. Δεν μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποντάραμε τα πάντα στο πρωτάθλημα και νομίζω ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία θα είναι χρήσιμη για την επόμενη σεζόν».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Ο πρόεδρος είναι ένας τύπος που θέλει επιτυγχάνει με ότι και αν καταπιάνεται και στο πεδίο των επιχειρήσεων αυτό το είχε αποδείξει. Τώρα έχει καταφέρει να πετύχει και με τον ΠΑΟΚ. Απαιτεί πάντα το μέγιστο, να μην χάνουμε την συγκέντρωση μας, ποτέ να μην αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. Για παράδειγμα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίζαμε τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Το προσωπικό και οι παίκτες γυρίσαμε σπίτι μας στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας και την Τετάρτη έπρεπε να ταξιδέψουμε στην Τρίπολη. Για προφανείς λόγους δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά προκριθήκαμε με το 0-0, σε συνδυασμό με την νίκη του πρώτου αγώνα (2-0). Σκεφτείτε ότι ο κ. Σαββίδης μας είπε ότι δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με αυτό το 0-0. Για αυτόν η ικανοποίηση δεν υπάρχει, αυτή η συνεχή «πίεση» ήταν θεμελιώδης για την επίτευξη των στόχων μας».

Για το δικό του μέλλον στον ΠΑΟΚ:

«Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συνεχίσουμε μαζί και την επόμενη σεζόν, ήδη υπάρχουν συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου έχει κάνει μια απίστευτη δουλεία και το προσωπικό του είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Ιταλία. Προσωπικά είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την παρουσία μου στο τιμ του Ράζβαν. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, ικανός να εφαρμόσει στην πράξη την τακτική του. Δεν δίνει ιδιαίτερη βάση στον αντίπαλο, τον ενδιαφέρει κυρίως η δική μας ομάδα. Εγώ μαζί με τους άλλους Ιταλούς, τον Ματέο Σπαταφόρα και τον Ντιέγκο Λόνγκο, προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα να βρει την ιδανική ισορροπία για να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Για τις σχέσεις του τεχνικού τιμ:

«Είμαστε πραγματικά ένα δεμένο γκρουπ. Για παράδειγμα εγώ και ο Ντιέγκο Λόνγκο μοιραζόμαστε μια μεγάλη αγάπη για το ψάρεμα. Στις ελεύθερες στιγμές ανάμεσα σε δυο παιχνίδια αφιερώνουμε λίγο χρόνο στο ψάρεμα και αυτό μας ενώνει ακόμα περισσότερο».

Για το ενδιαφέρον που μπορεί να υπάρξει από άλλες ομάδες:

«Λογικά μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον, αλλά για να φύγουμε από δω θα πρέπει να είμαστε πραγματικά πεπεισμένοι ότι εκεί που θα πάμε θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι δύσκολο να βρούμε κάτι ανάλογο όπως εδώ, στην Θεσσαλονίκη, αν όχι αδύνατο».

Για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον:

«Πιστεύω ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές μας μπορούν να απασχολήσουν μεγάλες ομάδες, όπως ο Πέλκας , ο Ζαμπά και όχι μόνο. Ανεξάρτητα με ότι συμβεί στις μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο πωλήθηκε ο Πρίγιοβιτς και χάρης τον Ράζβαν Λουτσέσκου αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και παίξαμε ακόμα καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη...